Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja, hát az állvánnyal az a baj, hogy az ember elég nehezen cipeli magával, ha nem direkt arra készül, hogy használja. A makrómon persze nekem sincs stabilizátor, szóval az 1/50 eléggé felejtős így 100*1.6-nál. Idegesebb rovarokhoz meg jobb a hosszabb ojjektív, erre egy 300/4L IS van betárazva, na ott jót tesz a stab, azzal több esély van hosszabb záridőket megtartani. Persze elég egy apró fuvallat, és megette a fene, mert akkor már nem csak a kezem mozog...
Amúgy üvegeket nem akarok már venni, ölég drágák voltak így is - egy kivétellel: egy rendes alapzoom kéne, mert az a 18-55-ös kitobjekív igen gyér. Fényereje meg főleg nincs, pedig azt szeretem. Volt 17-35-ös Tamron, néha bánom, hogy eladtam, annak az átfogása volt kevés, de volt fényereje, elég masszív is volt, meg a képe is jobb volt sokkal. A 17-70-es Sigmákkal szívtam, féloldalas volt az élességük, végül kihátráltam belőle, pedig egyébként szerettem, nagyon jó zoomtartománya volt, és ha nem volt gondja, akkor a képével is elégedett voltam, 17mm-en pedig 2.8-as volt, beltéri dolgoknál ez jó kombónak bizonyult. Ha találnék egy jó példányt, bizony nem zárkóznék el. Egyébként 17-50 Tamron még az esélyes (16-50 Tokinát is tudnám élvezni, vagy a 17-55IS canont, de ezek ölég drágák).
Főleg ha az ember apósa kocsmáros.
Én a diszkóval vagyok így(mondjuk nálunk az pont kocsmában van).A zene se tetszik annyira, no meg hát azt a pénzt inkább bele tankolom az éxerbe.Inkább valami baráti sütős-főzős házibuli.
Valaki homályosítson fel ezekről a kiegészítőkről.Melyiket és mire?
megvan
énis multkor pont egyilyan szitakötőt akartam fotózni de 1:50 volt azársebesség és nemvolt nálam álvány....elég szar kép lett............mármint az enyém......tiszta szintelen beéget kjép lett nemtudtam egyszerüen sima obival..makró állásban képet csinálni a szitáról.....akkor kicsit bepöccentem hogy még egy makro képet sem tudok csinálni----
nagyon heyles.....végre valaki nem kocsmázik.....énis inkább sétálok meg fotózok eyget....sosem jártam kocsmába......
szia...apo.....A SKYPE NEVEM: movaridrz
ha akarsz keress rám....üdv
Nekem sincs tükörobim.Én is csak fotósoldalon láttam . Egy 500-as manuálisom van ,de azt éppen eladom . Meg van egyEF 100-300 f 4-5,6 Canon obim amit egy Kenko 1,5 szörözővel próbáltam .Ezek mind olcsó kategóriás cuccok ,nem is lehet velük nagyon szuper minőséget alkotni,viszont nem is kiállításra kellenek. Ez csak hobby szinten ,kocsma helyett .
szia jani..fasza holdkép..............sajnos én nemfogok tükörobit venni mert elég rossz dolgokat hallottam a tükrösökről.....
inkább egy 500 as telezomot veszek majt
Legyen azért motor is
A holdhoz már elég nagy fókusztáv kell :-) . Egy nagyon stabil állvány sem árt . Én is próbáltam néhányat ,de sok rossz felvételt csináltam ,hogy legyen néhány jó köztük Egy jó kis 1000 mm -es orosz tükörobival már igen részletgazdag fotót lehet róla csinálni.
ok majd teszek de azt ajánlom neked hogy ha csillagosat akarsz akkor az rs 125 aprilia felniket ajánlom mind teljesítményre mind külsőre....voltak oylan felnijeim és a legszebb legolcsóbb supermotofelniket lehet belölle kihozni mert már kapsz párban konyhakészen..50 000ért cak pakk.....más felnik pl gsr -gsxr-cbr felniket sajnos csak 80 fölött kapsz párban vagy mégdrágábban....
99 től már faszák az rs 125 vagy cagiva mito felnik...5-6 küllősek.....de van ujabb rs aprilia felnik is.....pl 2007 től már elég durva küllőmintázatuk van.....y alakú de sokágú nagyonjól néz ki de azt is már 80 ért tudsz csak venni......ha esetleg nemtalálsz akkor szolj mert vannak ismerőseim és tudok szerezni de karsz akkor lehet hogy párban tudok 35 ért pl 3 küllős aprilia felniket.... amugy igen hobbi célra megfelel.....nemtudom mennyire értesz a épekhez mennyire nem de azt ajánlom hogy azISO értéket állítsd 100-200 közé mert ott csinálja a legjobb képeket------ha a zársebesség nem engedi hogy kézből fotózz akkor használd bátran az álványt mert ezek a képek csak egyszer készülnek el és életed végéig mindig bánni fogod ha szép heylen jársz és otthon veszed csak észre hogy az ott -távolban készült képek homályosak vagy zajosak lettek....csak gondoltam háthja segíttek ezzel a tanácsadással...
Majd tegyél fel róla képet. Én egy sima csillagküllős sm szettet akarok majd venni.
Tényleg zajos. Pedig a gépen nem volt(vagy nem annyira).
Teszek fel egy másikat ez "tiszta" a gépen.
FinePix s5700 gépem van.Szerintem hobbi célra tökéletes.
milyen géppel fotózol amugy?
a gilisztás képed marha frankó volna csak sajnos a kép nagyon zajos....ily et énis csináltam de tengert fotóztam ahogyan dobálja a kis kavicsokat....ha minden jólmegy majd feltöltöm....
én most vettem nyáron egy ktm behr szettet...nemsokára homokfujás és szinterezés lesz a soron...mega drz vázamat is szintén ujrafaragom....és karcmentes lesz..ezzel fogom magamat meglepni ha minden jól megy...új matrica és hófehér idomszott..mindnehova szó szerint hófehér drz-m lesz..ezta matricát akarom rárakni majd..........
énmeg most adtam el egy gsr felni szettet 600 asról..45 000 ért....mert kellett a pénz..de bekem kb 70 ben volt
Témakört váltva...
Ha jól jönnek ki a számításaim akkor tavasszal megcsinálom a nagy motor jogsit és én is beruházok egy motyó szettre.
persze persze értem én.............énis sajnálom mert nekem is benne van vagy másfél millámban megvásárlással együtt.....tekergek erre arra csak sajna egyedül aztán gondoltam h megpróbálom a supermotós csajozás ttavasszal..de az a szerencse hogy 15 perc csaka kerékcsere aztán már egyből egy másik motorod van.....
A motor dobálós állatkodás nem szeretem én sem.Elég sok pénzt öltem bele a felújításba.Mondjuk ez nem zárja ki,hogy nem használom rendeltetés szerűen.
szia.....sajnos.......a távolság az nagy úr......engem meg műtóttek és nemnagyon tudok ilyen terepen motorozni ami nem sima felületű..nembaj ha dombos csak ne legyen dzsindzsa mert leht nemfogom tudni fel állíttani ia motoromat.....nemszeretnék kárt okozni magamban....ezért csak szolidan endúrózgatok és megpróbáok nem elesni.....szeretema kanyargós erdős földes laza talajos utakat.......talán majd most apofisszal összebandázunk meg van egy haverom aki most vett tt 6oo e-t és akkor talán alakul valami...a tt-s haveromnak meg vannak kvados cimborái ---akkor tudunk szigetbe kimenni majd.....azjólenne
Te merre laksz?Szívesen látnánk a csapatban.

Nekem sikerült megtalálni a csapatom aki hasonlóan gondolkodik,mint én.(sajnos azért közel 50km van közöttünk).

http://youtu.be/bKd6VvTHn6s

http://www.youtube.com/watch?v...
baszki de mekkora jó buli lehet...bárcsak énis összehozhatnék egy iylet...
Köszönöm szépe.
Akkor a kézremegés miatt nem sikerült még,na majd az új állvánnyal.
Boldog karácsonyt minden kedves fórum társamnak.
Szia.Nem vagyok vadász csak szeretem járni a környéket.Inkább csapatban motorozok,mint egyedül.

220 km-es nyárzáró túránk.
Nagyon jók lettek.