Helló! A karbi mekkora? Arra nagyobb karbi kell legalább 17,5-es karbi. A főfúvóka se mindegy. Próbálgatni kell több méretű főfúvókát meg a levegővel kell játszani.
Hello!
Nekem 80ccm-s sendám van. A karburátor beállításánál mit kell figyelembe venni? Próbáltam jól beállítani, de szerintem elcsesztem. Ha valakinek van vmi használható tippje légyszi írja le! köszi
És megint csak én igérem kevesebbet zaklatoma népet :D csak találtam egy leirást még "anno" Ghost Rider irta egy éve :
Ami a lényeg az az, hogy SAE 10W/40-es legyen. Ez a szám a viszkozitását adja meg az olajnak.
Természetesen jó bele a 4T olaj is. Az autóba való olaj azért nem jó mert a motorokban olajban fürdő többtárcsás kuplungjuk van ellentétben az autókkal amikben száraz kuplung van.
Szóval nyugodtan tegyél bele 4T SAE 10W/40 -es olajat.
Az én motoromban is 4T olaj van, most cseréltem és eddig is olyan volt benne.
Bocsi h megint én :D
Közbe kaptam infót hogy le engedem töltök rá kis ebnzint hogy kiszedje midnenhonnan pár másodpercre beinditom utána megint leengedem a benzines trutyit és mehet bele az uj olaj ..? ? vmi ilyesmi az eljárás ? :D
Jah még annyi hogy eléggé nem vágom a dolgot szal ha leengedem a blokkból az olajat akk elég feltőltenem 10w40 el és akk elfolyik mindenhova vagy kell külön váltóműolaj is bele ? vagy hogy működik ez a dolog ..:D xxD elég low vok tom dehát egyszer megkell tanuljam :D
Köszi előre :D
és ez egészen biztos ?:D mert ez most nagyon új nekem :D
igazából nem azt mondom hogy félek de elég érdekesnek találom :D
Szóval tuti nem lesz attól baja ?:D mert azért nem bal sebből rázom ki rá a pénzt..:)
Bocsi az aggodalmamért :D
Amúgy köszi a választ ..:) Tudtam ha a fórumnál olyat látok hogy : a.gabszi akkor megnyugodhatok :D
És amúgy az áttételes kérdésemre mit mondanál ?:D
Köszi még1x :) Üdv
igen négyütemű motorolaj, sokkal jobban szereti. meg maga az olaj is. Először én is csak néztem, de sok helyen ezt ajánlották sőt, láttam hogy az Aprilia service -ben is így csinálják, és ők is úgy tapasztalták finomabb vele a váltó.
Ehez a kérdéshez még annyit szeretnék hozzáfűzni hogy az 1 Liter es kiszerlés elég a blokkba?
És még érdeklődnék hogy melyik áttétel a legjobb?
Szóval hogy azért mennyen is és erő is legyen benne :D
Csak mert nem tudom az enyémen mekkora van :D
Köszi előre is :)
További szép napot
Elég bátrak vagytok ha ott jártok.Én még kocsival sem szeretek arra menni mert még a troli is képes leszoritani a román kamionokról nem is beszélve!
A testvérem fog derbi senda drd sp-vel járni dolgozni a mikepércsire a reptérhez.Majd azt nézd meg!
Üdv srácok.
nah érdeklődnék (ismét) hogy akkor pl.: Castrol 10w40 es olaj jó a blokkba? csuszik vagy nem csuszik tőle a kuplungom? mert itt volt ilyen + olyan válasz is :D
Köszi előre is
További szép estét. jó7 végét
Üdvözlet márkatársak!Tud valaki segíteni hogy hogyan állítsak karbit a gépemen?Szopat a moci nem gyengén.Ha alapjáraton röcög kb fél órát jár és megáll.Ha motorozok vele akkor megy,húz,nem dadog,de ha megállok vagy húzok egy kuplungot lassításkor leáll.És az istennek nem indul újra.Ha áll fél órát ugyanez.21-es black-em van 70-es hengerhez.A benzincsap már nem a vákuumos.Én üzemanyagszintre tippelek,remélem valaki küzdött már hasonlóval,és rájött.
Sziasztok,
Derbi Senda vásárlás előtt állok, kinéztem már 1-2 motort,és abban kérném a véleményeteket, hogy 2002-es blokk nagyon korszerűtlennek számít-e már,és kapható-e hozzá minden alkatrész.
Bocsi a láma kérdésekért!
Nekem 80ccm-s sendám van. A karburátor beállításánál mit kell figyelembe venni? Próbáltam jól beállítani, de szerintem elcsesztem. Ha valakinek van vmi használható tippje légyszi írja le! köszi
Ami a lényeg az az, hogy SAE 10W/40-es legyen. Ez a szám a viszkozitását adja meg az olajnak.
Természetesen jó bele a 4T olaj is. Az autóba való olaj azért nem jó mert a motorokban olajban fürdő többtárcsás kuplungjuk van ellentétben az autókkal amikben száraz kuplung van.
Szóval nyugodtan tegyél bele 4T SAE 10W/40 -es olajat.
Az én motoromban is 4T olaj van, most cseréltem és eddig is olyan volt benne.
csak ennyit szerettem volna :D
Közbe kaptam infót hogy le engedem töltök rá kis ebnzint hogy kiszedje midnenhonnan pár másodpercre beinditom utána megint leengedem a benzines trutyit és mehet bele az uj olaj ..? ? vmi ilyesmi az eljárás ? :D
Köszi előre :D
igazából nem azt mondom hogy félek de elég érdekesnek találom :D
Szóval tuti nem lesz attól baja ?:D mert azért nem bal sebből rázom ki rá a pénzt..:)
Bocsi az aggodalmamért :D
Amúgy köszi a választ ..:) Tudtam ha a fórumnál olyat látok hogy : a.gabszi akkor megnyugodhatok :D
És amúgy az áttételes kérdésemre mit mondanál ?:D
Köszi még1x :) Üdv
de a 4t az biztos ?:D vagy csak félre irtad? vagy én tudok vmit rosszul ?:D
És még érdeklődnék hogy melyik áttétel a legjobb?
Szóval hogy azért mennyen is és erő is legyen benne :D
Csak mert nem tudom az enyémen mekkora van :D
Köszi előre is :)
További szép napot
http://www.kepesmotor.hu/derbi...
A testvérem fog derbi senda drd sp-vel járni dolgozni a mikepércsire a reptérhez.Majd azt nézd meg!
Nap mint nap ott járok de én még nem láttam!
nah érdeklődnék (ismét) hogy akkor pl.: Castrol 10w40 es olaj jó a blokkba? csuszik vagy nem csuszik tőle a kuplungom? mert itt volt ilyen + olyan válasz is :D
Köszi előre is
További szép estét. jó7 végét
Derbi Senda vásárlás előtt állok, kinéztem már 1-2 motort,és abban kérném a véleményeteket, hogy 2002-es blokk nagyon korszerűtlennek számít-e már,és kapható-e hozzá minden alkatrész.
Bocsi a láma kérdésekért!