öszehasonláitás képen a legjób haveromnak egy malahuti f12-se van és az (50ccm-s) sport kipuffal tuning kuplunk elöl hátul meg a karbi meg van piszkálva és még ugyse ér utol szoval a derbi szerintem egy nagyon jó motor --------- MotoGp L. Pesek 125ccm-s géposztály ot van az él mezönybe ...
a 70ccm-s hengerel se várja 100-110-et csak akor ha átételt változtatsz akor meg ugye roszab lesz a gyorsulás de javul a végesebeség én azér veszek nagyob hengert h alacsonyab furdulaton is legyen nyomaték és hogy joban gyorsuljon egy ismerösnek van 70es sendaja és 3.-ba gázadásra még emeli az elejét ne várj csodát a nagyon hengeröl kb 16-17 lóerö legalábis én ugy tudom ...
Igen azért csak 50-es. De tuning nélkül nem rossz az a 80 se. Haver Yamaha Dt motorja 80 ccm-es és annak olyan 85-90 körül van a vége, bár az inkább erőre van csinálva, mert nem kicsit húz .
De akkor egy 70-80-as hengerrel már nem lenne gond a 100 se. Gondolom.
hát nekem gyári anyit tetem veler hogy ki cseréltem a fö fuvokámat nagyobra .
és igy ojan 82-83km/h a vége hátszélbe lejtön lefelé a legtöb amit ment 93 volt
de hát egy 50estöl mit várunk ? végülis csak 8.5 paci ...
Ghost&Rider
Hmm az nagyon jó fogyasztás:), az én robogóm kb. 4-4,5 L eszik, ha húzom, ha nem és annak csak 70 a vége .
És mennyi a max ezeknek a gépeknek 50-es mocival?
Xlzx biztos, hogy lehet jobb motort is kapni de, mivel nincs még meg a nagy jogsim és itt a faluban eszméletlen sok rendőr rohangál nem is szeretnék kockáztatni egy nagyobb ccm-es motorral. Mert egy 70-80 ccm motor nem sokkal nagyobb, mint egy 50-es de egy 125-ös azért már nagyobb. És jobb félni.. . De, majd ha 21 életévem meglesz majd lesz nagyobb
De addig egy olyan motor kell, ami nagyon szép (szerinte) és nem is lassú és persze a fogyasztás.
a fogyasztás használat kérdése amikor balatonra mentem 2.5L-t fogyasztott 100km-en
és végig 75km/h-val mentem. városba ha "száguldozok" 3.5L körül van . Néha elöfordul h regel motoral mek suliba mer elalszok hát ojankor ami a csövön kifér ijenkor ojan 4-5L
igaz nekem endurom van de az 50cm3-s kategoriában szvsz nagyon jó van mikor még a 70es full tuning robogokat is leverem vele. csak 1baj van az meg az alkatrész elátás nekem most komplet hásó lámpa kéne
de a kedves spanyol barátaink nem küldenek magyarországra ... ugyhogy most piros szigetelöszalagból van a hátsó lámpám (nekem a supermoto változat nem jöt be ...)
a 70ccm-s hengerszetet szvsz én is veszek tavaszal ...
akor ha nincs katalizátorom akor joban megy a motor ? még nem volt lehetöségem kiprobálni
Sziasztok.
Olvasgatom a fórumot és nagyon megtetszett ez a DERBI motor. Én a nyárra tervezek egy motorvásárlást de, eddig nem tudtam, hogy nekem ilyen motor kell.
Nagyon tetszik a supermoto mint motor, de ebben a márkában meg pláne.
Lenne egy pár kérdésem, és nem tudtam, hogy hol tudnék választ kapni rájuk, de már meg találtam ezt a fórumot és a ti segítségeteket szeretném kérni.
Szóval:
Boltban az ára újonnan 500-600 e Ft körül mozog, használtan már meglehet venni kb. 400 e Ft-ért, és hogy érdemes használtan venni vagy inkább jobb az új?
Én a használtra gondoltam, mert majd szeretném cserélni az 50-es hengert 70-esre. És itt a következő kérdés hogy van e értelme cserélni, kapok e akkora pluszt a motortól hogy legyen értelme cserélni?
Alapból 50 ccm-es motorral mennyit fogyaszt a motor? Gyilkolás ill. sima használt.
Mi az, amit ha újonnan ill. használtan veszem érdemes kicserélni rajta. Gondolok itt a kipufogóra.
Ha úgy gondoljátok, hogy érdemes beruházni egy 70-es hengerre akkor tudnátok márkákat, árakat vagy boltokat mondani?
És a nagy kérdés mennyit megy a motor? Jól gyorsul egy 50 eshez képest?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Máté
Ghost a hegesztésnél kell felvágni azt bejelöltem vastag pirossal és ahol benne van a katalizátor egy rész hálós henger az jelöltem "ráccsal" az vaklószínű csak úgy tudod kivenni ha öszetöröd bár lehet hogy kivehető simán is de nekem nem volt akkorhely mert nekem nem ott lett felválgva,.
ááá most a zsir uj festét tegyem tönkre ?
ja egy Yamaha Fazer Fz6S álitolag az enyém lesz ha meg lesz a A jogsi
1x-2x kiprobáltam de ez alapjáraton megy ugy mint a Derbim (98lóerő)
nekem a kipuffja naon bejön
Ghost igen az a katalizátor. Leszakadt a helyéről és azrt zörög. Ha kiveszed a moccnak klicsit öblösebb hangja lesz és nem lesz benne anyi fojtás sem mert bizony az folytja. Azt úgy tudod kiveni hogy elviszed egy kipufogóshoz és kiszedeted vele vagy te otthon neki álsz és szét vágod középen a rezót és kiveszed belőle majd ujra hegeszted nekem a szomszét lakatos csinálta de fasza lett. A debi elött az egy yamaha fz ?
tegnap festetem a kipufogomat és amikor levet a rezolo rész v mi zörgöt benne ami magyarázatit ad
az edigi csörgö hangra amit gázadásra tapasztaltam ez az "izé" a katalizátorom lehet ?
és ha az akor azt h lehet ki venni ? és ez lefojtja v menyire a motor teljesitményét ?
(a helyesirási hibákér elnézést lérek de diszlexiás vagyok és nekem ez kinai )
aki tud légyszi segitsen !
valaki el vite az esö kerekemet
Sziasztok!
Nem volt a Motoroázis nevű boltban fékkar a Motorhispania Furia 50 SM-hoz. Nemtudom hogy a Derbi XTreme-ben ugyanilyen van-e, esetleg ha vki megnézné, azt megköszönném!
Vagy bármilyen infót szívesen fogadok hogy hol vehetnék, esetleg hogyan, hol csináltassak ilyen fékkart? Mert ez így nagyon gáz, mindjárt itt a tél, utolsó pillanatok és én nem tudok motorozni!
De akkor egy 70-80-as hengerrel már nem lenne gond a 100 se. Gondolom.
és igy ojan 82-83km/h a vége hátszélbe lejtön lefelé a legtöb amit ment 93 volt
de hát egy 50estöl mit várunk ? végülis csak 8.5 paci ...
Hmm az nagyon jó fogyasztás:), az én robogóm kb. 4-4,5 L eszik, ha húzom, ha nem és annak csak 70 a vége .
És mennyi a max ezeknek a gépeknek 50-es mocival?
Xlzx biztos, hogy lehet jobb motort is kapni de, mivel nincs még meg a nagy jogsim és itt a faluban eszméletlen sok rendőr rohangál nem is szeretnék kockáztatni egy nagyobb ccm-es motorral. Mert egy 70-80 ccm motor nem sokkal nagyobb, mint egy 50-es de egy 125-ös azért már nagyobb. És jobb félni.. . De, majd ha 21 életévem meglesz majd lesz nagyobb
De addig egy olyan motor kell, ami nagyon szép (szerinte) és nem is lassú és persze a fogyasztás.
Köszi a válaszokat
Üdv.
a fogyasztás használat kérdése amikor balatonra mentem 2.5L-t fogyasztott 100km-en
és végig 75km/h-val mentem. városba ha "száguldozok" 3.5L körül van . Néha elöfordul h regel motoral mek suliba mer elalszok hát ojankor ami a csövön kifér ijenkor ojan 4-5L
igaz nekem endurom van de az 50cm3-s kategoriában szvsz nagyon jó van mikor még a 70es full tuning robogokat is leverem vele. csak 1baj van az meg az alkatrész elátás nekem most komplet hásó lámpa kéne
de a kedves spanyol barátaink nem küldenek magyarországra ... ugyhogy most piros szigetelöszalagból van a hátsó lámpám (nekem a supermoto változat nem jöt be ...)
a 70ccm-s hengerszetet szvsz én is veszek tavaszal ...
akor ha nincs katalizátorom akor joban megy a motor ? még nem volt lehetöségem kiprobálni
Olvasgatom a fórumot és nagyon megtetszett ez a DERBI motor. Én a nyárra tervezek egy motorvásárlást de, eddig nem tudtam, hogy nekem ilyen motor kell.
Nagyon tetszik a supermoto mint motor, de ebben a márkában meg pláne.
Lenne egy pár kérdésem, és nem tudtam, hogy hol tudnék választ kapni rájuk, de már meg találtam ezt a fórumot és a ti segítségeteket szeretném kérni.
Szóval:
Boltban az ára újonnan 500-600 e Ft körül mozog, használtan már meglehet venni kb. 400 e Ft-ért, és hogy érdemes használtan venni vagy inkább jobb az új?
Én a használtra gondoltam, mert majd szeretném cserélni az 50-es hengert 70-esre. És itt a következő kérdés hogy van e értelme cserélni, kapok e akkora pluszt a motortól hogy legyen értelme cserélni?
Alapból 50 ccm-es motorral mennyit fogyaszt a motor? Gyilkolás ill. sima használt.
Mi az, amit ha újonnan ill. használtan veszem érdemes kicserélni rajta. Gondolok itt a kipufogóra.
Ha úgy gondoljátok, hogy érdemes beruházni egy 70-es hengerre akkor tudnátok márkákat, árakat vagy boltokat mondani?
És a nagy kérdés mennyit megy a motor? Jól gyorsul egy 50 eshez képest?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Máté
ez most komoly h enyi a katalizátor ? ezér a kis szarér kelet szétvágnom a kipuffogomat
------
van valakinek a régo derbire valamilyen idomja?, mindegy milyen (első hátső) megvenném
vagy ha tudtuk szerezni érdekelne..természetesen nem új!
http://www.motor.hu/motor_vpage.jsp?id=83208
motor.hu
http://www.motor.hu/motor_vpage.jsp?id=832
08
légyszi v ki jelölje be hogy hol kel meg vágni !
fontos lenne !
ááá most a zsir uj festét tegyem tönkre ?
ja egy Yamaha Fazer Fz6S álitolag az enyém lesz ha meg lesz a A jogsi
1x-2x kiprobáltam de ez alapjáraton megy ugy mint a Derbim (98lóerő)
nekem a kipuffja naon bejön
Endurót szereték venni... Megláttam az új Derbi DRD 50SM-et. csodaszép ledes lámpa ...stb
Ma láttam meg nem tudok róla semmit.
Megköszönném ha mondanátok róla valamit! Nekem eddig ilyen "ocskának" tüntek az endurok, nem jöttek be.. De a Derbi... Azthittem 125,250-es..gyönyörűű
Előre is köszi a segítséget! ez volna: http://images.google.hu/imgres...
tegnap festetem a kipufogomat és amikor levet a rezolo rész v mi zörgöt benne ami magyarázatit ad
az edigi csörgö hangra amit gázadásra tapasztaltam ez az "izé" a katalizátorom lehet ?
és ha az akor azt h lehet ki venni ? és ez lefojtja v menyire a motor teljesitményét ?
(a helyesirási hibákér elnézést lérek de diszlexiás vagyok és nekem ez kinai )
aki tud légyszi segitsen !
valaki el vite az esö kerekemet
Nem volt a Motoroázis nevű boltban fékkar a Motorhispania Furia 50 SM-hoz. Nemtudom hogy a Derbi XTreme-ben ugyanilyen van-e, esetleg ha vki megnézné, azt megköszönném!
Vagy bármilyen infót szívesen fogadok hogy hol vehetnék, esetleg hogyan, hol csináltassak ilyen fékkart? Mert ez így nagyon gáz, mindjárt itt a tél, utolsó pillanatok és én nem tudok motorozni!
Itt egy pár kép: