Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hello: nekem van vizpumpa fogaskerekem=4000ft
Valaki legyen kedves és világosítsa már fel a zsolti-t hogy neki van igaza hibásan rendelt dugattyút, és adja el nekem a wössner-t nekem 56,02-es a hengerem full tökéletes bele. semmi más csak ennyire kérnék minden kedves hozzáértő kollegát! please!
te.. nem úgy van, hogy pl. ha hasraütök.... 46.99 esre mérték a hengeredet, akkor 46.99-es dugót veszel bele, mert "névlegesen" akkora dugattyú kell, és hagynak békén téged az illesztésekkel, stb. Mert már beleszámolta a dugattyú gyártó az illesztési hézagot. Legalábbis én ÍGY GONDOLOM.
:-O
Jó lehet hülye vagyok de előveszem a gépkönyvet és amenyire jól értelmezem a számokat akkor bárhogy nézem a következőket olvasom cagivánál: Gyűrűhézag ideális: 0,15~0,35mm Tűrés határ:1,00mm
És bárhogy olvasom henger és dugó közötti illesztés tűréshatár:0,07mm-er..!Lehet nem így van akkor most támasza alá mindenki hogyha igen miért ésha nem miért nem!
Hónolás miért ne vinné ki az ovalitást belőle....? Ha pl felül mérve a hengerem 56,03 középen 56,04 és alul 56,03 akkor lekell hónolni minimum 0,01 század mm-ert de ilyenkor jobban jár az ember ha 0,02(én inkább 2 századot szedetnék ki...ez én vagyok...)

Amúgy gépkönyv valahogy így írja nállam A henger:55,99-56,00 hoz dugatyú:55,95-55,96 ugye itt az illesztés 0,04 mm-er
2 ütemű motornál idális illesztési hézag általánosan 0,03mm-er de sz.em lelehet vinni 0,02-re is függ a megmunkálástól és a járatástól hogy reagál rá a gép

Lehetséges hogy teljesen hülye vagyok hozzá de kérném akkor mindenki szedje össze szaktudását és okoskodjuk ki mert 1 nemvagyok balek de nekem ne mondja már senki azt hogy majd egy 0,15mm-eres ilelsztés a super....Necsak írjatok akkor 1-2 sort akkor rukkoljatok elő a szaktudással vesük össze mert szeretném tudni akkor mi hogy van ha anyira szarul tudom beismerem csak támaszátok alá....

másik az hogy tartogatom a dugatyúm de necsináljuk már ezt a hülyeséget se hogy wössneren rajta van hogy 0,06mm-er az illesztés olyan lesz az illesztés amilyen a hengered és a dugatyúd közötti különbség
Mikor rendeltem 55,96-osat rendeltem de nemtudtam hogy 56,03-as a hengerem...abban a hitben éltem hogy 55,99-es vagy 56,00-a hengerem valahogy így magyarázták akkor gépműhelyben hónolva se volt a henger.....

És hónolás is úgy működne nem elviszed leméreted a hengered megtudod aktuálisan hol tart a hengered a gyári adathoz képest(ugye hónolásnál a nicasilból szednek le századokat!) megnézed milyen túlméretes dugatyút lehet kapni és ha szükséges hozzáhónolják!

Namármost tegyük fel van egy A hengerem ami 56,03-as most tudom hogy helyenként 56,04 megnézem milyen dugatyúk vannak ésha találok úgy dugatyút hogy belefér hónolás akkor így tennék: Ha 0,04 százados illesztést szeretnék akkor felhónolnám a hengerem 56,04-re és lenne hozzá egy 56,00 dugatyú deha 0,02 vagy 0,03 illesztést szeretnék akkor ugye megnézem hogy vannak a dugatyú lépcsök elméletben akkor 56.04-nél 56,01 ha 0,03-at akarnék iléesztésre vagy 56,02-es dugatyút ha 0.02-re szeretném az illesztést....
Na ez hosszú lett remélem érthető de én ki is fejtettem a véleményem mindenkitől szívesen várom a válaszokat akkor rá!
Sziasztok .
Van e valakinek vízpumpatengelyét hajtó műanyag fogaskereke? Fontos volna enyém sajnos eltört
Ha valakinek van jelezzen. Üdv
Annyit módosult a sztori ha adod az említett áron akkor jöhet bármikor. Elő teremtem a gempát rá.
hmm akkor ki lehet hónolni:))
Ne okoskodjatok már majd ő tudni fogja mi a jó neki!
Érdemes lett volna előtte kompressziót mérni. Azaz sűrítési végnyomást.
Dehogynem. Az ovalitást, és a hordósságot is.
ja meg azthiszem a wössner dugattyú dobozán rajta van az illesztés is. Ha jól emlékszem 0,06mm-er Attól nem lesz nagyobb kompresziód h. 3századdal nagyobb dugattyúd lesz szerintem.Szerintem bolond vagy h. kiveszed a dugattyút. Volt hangja? Ha nem akkor jó :))))
Szerintem az ovalitást nemigen lehet kihónolni.
Én ugy szoktam h. beinditom megvárom míg megmelegszik kicsit perregetek aztán mehet a pályára.Jó dugattyúval nem fog meg akadni, ha rendesen van fuvókázva.Max annyit 1 tizeddel nagyobb fuvóka az eslő 4-5 óra pályázásra.
Nekem 13,9-et ment 0,15mm-es illesztéssel.Kuva kopott dugattyú volt itthon és menni kellet :))
1. Hónolni akkor kell, ha van benne alakhiba
2. Hónolás után derül ki, milyen dugó kell.
3. Az a 0,02 rizikósan kevés. Én 0,04-nél lejjebb nem mertem menni.
0,2mm a NiKaSil vastagsága
13000forint postával és akkor elkelt a dolog. De lenne olyan kérésem, hogy egy-két hétig tartsd már bennt légyszives.
Ha segíteni akarsz akkor mond meg a Gyári A henger méretét és a nicasil vastagságot hogy kitudjam számolni lehet e még hónolni ugyanis nem lehet végtelenségig hónolni és előtte dugatyú kell de sz-ném ha 0,02 max 0,03 százados lenne az illesztés! De inkább 0,02 eleve most már kikell hónolni a hengert 56,04-re vagy 56,05-re éshogy van e így ehez dugatyú.... keresgélek neten remélem találok de még tudnom kéne a nicasil réteg vastagságát remélem gépkönyvben benne van! deha tudod magyar akkor azt megköszönöm!
Erről lenne szó!
Kettő kértem segítséget és anyit kaptam amenyit kértem de most baromira nem kértem semmiféle segítséget tudom mi volt a hiba és most nem fogok kidobni egy dugatyút ezért mert baja nemlett minimális szinten teflon rétege sérült meg de nem vészes egy 55,96-os dugatyúval kiválló annak akinek van egy 55,99-es max 56,00 -os hengere...használhatnám amúgy íyg is csak nincs benen így nagy kompresszió de töltök fel képet
Na itt látszik az hogy nem értesz meg ezért mondtam fejezzük be!
Adott egy A henger lett hozzá rendelve egy wössner dugatyú gépműhelyben lemérték a hengeremet úgy volt eredetileg hónolnak is de azt mondta az ottani faxi hogy felesleges,megrendeltem a dugatyút amit mondott és összeraktam,előtte megnéztem gyűrű nélkül is a dugatyút hogy megy a hengerben (beolajzotam stb) jónak festet... gyűrűket is megnéztem egész jónak tűnt, össze is mertem rakni....

Miért szar mégis!? mert nem MEGSZORULT!Nemtetszett hogy nincs benne kompresszióa a motoroban és most jutottam oda hogy tél fele elvittem leméretni a dugatyút hengert mindent!Most tűnt fel mi is a baj!
A baj az hogy gépműhelyben elbaszták a hengerem lemérését így valótlan adatot mondtak ott és rossz méretű dugatyú lett megrendelve!
Semmiféle megragadásom nemvolt a motor kb úgy üzemelt mint egy 20-30Ekm-ert futott motor....olvasgassunk gépkönyvet mit ír gyári limitre? 0,07század sz-ed én hol tartok így ha 55,96-os dugatyúm van és 65,03-as a hengerem 0,07 század illesztés!
ún kopott motor lett belőle így!Dugatyúnak semmiféle baja nemlett mivel alig volt használva ,minimálisan kopott meg a szívó és a kipufogó felől a dugatyú teflon rétege,gyűrűk hézaga tökéletes de ez a dugatyú nem ebbe a hengerbe való vagyis kicsi bele így nagy az illesztés alapból!Enyi
Ahhoz hogy alapjáraton megragadjon elég nagy hibát kell elkövetni...2 óra járatás után is megragad terhelésen ha ugyvan.
A másik pedig hogy "ki akarlak okítani" ez nem igaz első hsz edre irtam rá a véleményem hogy szerintem felesleges ennyit járatni alapjáraton.Emlékezz csak vissza mielőtt bele fogtál a felujitásba kivel beszélted át 100x ezt a témát és kértél/kaptál tanácsokat mit hogy csinálj és mit milyet vegyél bele?Biztos emlékszel rá akkor a következő hsz.edibe ugy válaszd meg a hangnemed
Peace
van 2 hengerem eladó mitora..
egy vasperselyes ,és egy enyhén sérült nicasilos henger. érd emailba.: csababoy0@t-online.hu
öcsém itt megint a vita megy:S halálos ...NA MIND1... valaki tud hőgombát olcsón hengerfejbe olcsón!az szóljon kérem köszönöm!