Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez az!
Sikerült a vizsga, most már hivatalosan is hajthatom a gépet!
Széles utat mindenkinek!
sziasztok látom sokan értenek az apriliákhoz. segítséget kérnék, mert a googlén nemsokmindent találni, vagy azt is zavarosan. az lenne az egyik kérdésem , hogy milyen karburátor való gyárilag egy 1994-es évjáratú aprilia tuareg 50 ccm-es motorra.mert nekem a szervízbe (ami egy nagy szar volt) egy dellorto sha 14.9m- es karbit tettek rá, de nem akar vele menni. alapjárat van ugyahogy, kipörög 8 ezerig, de erőtlen, nagyon erőtlen. pedig uj benne a dugó, meg nemrég lett a blokk felujítva. szimeringek meg stb.alig ment 200 km ert a dugóval. és ez a karbi ez az SHA ezen meg nincs semilyen állítási lehetőség. meg googlén találtam hogy ez kis tekerős mocikra való. ja és 73-as jelzésű fúvóka van benne. köszönöm a segítséget előre is.
Óóóh.. köszönöm szépen! :D Az olajszint kicsit meghaladja a maximumot, de szerintem ez nem lehet annyira nagy probléma.. :D
Úgy van mint a 4T Tuaregeken, meg általában az összes 4T túraenduron.
A vázba töltöd az olajat, a kormánycsapágy alatt.
A kupak, egyben a nivópálca is.
Majd akkor ott. Nem igazán tudom így, hogy mi baja lehet.
Ugye látni, hallani kéne... :D

Régen egyszer-egyszer a tuaregem is csinált ilyet. Járt alapjáraton és leáll... Újraindítom semmi gond. Képzavar. :D
Még 1 hülye kérdésem van.. Általában a 4T motorokon van már nívó pálca stb.. na hát én itt a helyét sem találom.. Kerestem szint jelző csavart (mint a Tuaregen) de azt sem látok.. Hogy tudom itt leellenőrizni az olajszintet?
Én is erre gondoltam, de nem tudom, hogy hol lehetne.. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a kipuffból megy vissza valami levegő, azért durrog, de nem fúj ki sehol.. Nem igazán értem, hogy mi a baja.. Majd fórumtalin meghallgatjátok.. :D:D

Egyébként a durrogással nem is lenne gond, de ez miatt szabálytalan az alapjárat és szokszor gondol egyet és leáll.. ami nem a legjobb.. :( :D
Fals levegő valahol?
Ha csiszolod tovább, akkor vékonyodik.
Ha pedig vékonyodik, akkor nő a légrés.
Ha nő a légrés, gyengül a mágneses mező.
Ha gyengül a mágneses mező, akkor gyengébb a gyújtás.
Ha gyen.......

Na, akkor ha nagyon pici az a kipattanás, halpikkely méretű, (keszeg) akkor még elmegy szódával. De ha szarakodik, akkor marad a csere.

Ja meg egy fontos tényező, ha egy helyen hiányzik belőle, akkor ugye nem tesz jót a kiegyensúlyozottságának. Ha, "üt" akkor pedig a csapágyat is szét üti. De itt valami tized grammokról lehet szó, ami hiányzik és akkor azért az még attól jó.

De azért hosszútávra ne tervezz, inkább szerezz be egy hibátlan állapotút helyette.
De aztán lehet, hogy evvel a lendkerékkel fog a sírba menni.... kitudja.
Én is ma megint nekiálltam a levegőcsavaroknak, de nekem az a legfurább, hogy teljesen be van csavarva a 2 levegőcsavar és ugyan úgy durrog mintha sok levegőt kapna..
kicsit homályos mivel a telonak szétment akamerálya tenap
itt a kép
Egy picit megcsiszoltam polirpapirral! Középen van benne valami vágat és pont beleért az a hiányos rész! Jobb lett sokkal! Egy kicsikét még baszakszik de minimálisan! Gondoltam proba szerencse! De jobban nem merem megcsiszolni,nem tudom mi jelentősége van ha ott elvékonyodik egy kicsit!
Más csap nem stimmel oda?
Mondjuk a tuaregé?

"csak azt kéne tudni merre állítsam". Hát arra amerre jobb lesz.
Hát ha a gyújtás "köréből" és pont a holtponti jeladósból pattant ki, akkor könnyen megeshet.
De azért a csatlakozásokat, vezetékeket nézd át!
Csomag elküldve!
Hi-hi, ezt szépen elintézted. :DDD
Igyekeztem. :D
szia! erdekli a kuplung kielmelo.. kernek par kepet rola.. elore is koszonom
Halló :) !

Egy ilyen index lámpabúrát nem tud valaki?

http://www.sportmotor.hu/motor...
Nincs mit! Péntekre ott kell lennie!
Na végre összeraktam a mocit fent vannak a dobozok és iszonyat jól nézki majd holnap csinálok képet róla mert ma már sötét lett, és persze beindítom szépen ketyerészik bemelegítem mert az alapjáratot állítgattam és gyanús lett hogy nem kapcsol be a ventillátor kiméricskéltem és a hőmérséklet kapcsolóm felmondta az unalmast úgyhogy egy kapcsolót fogok beiktatni addig.
Ja és Viktor pénteken megyek a bakonyba úgyhogy ott megyek el megint Mór mellett Balinkán át
en koszonom hatha jo lesz. kene vmi nagyon mert mar lassan 2 heten all az emelon a moci...3 het mulva meg a topictali lenne ugye. :)
Köszi! Holnap feladom! Azután meg elválik!