Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

megmértem 8cm hosszú +- 1-2mm.
Oké!
Megpróbálom, de az is lehet, hogy veszek rá valamit.
Egy sima átmenő dobot, gyapottal.
Csak ne legyen vele az, hogy kevés lesz neki a fojtás?
Sokkal halkabb lesz, főként a magas éles hangokat fogja elnyelni.
Többféle csillapítási elv létezik.
Legegyszerűbb az abszorpciós csillapítás, ez a perforált csövet, kitömött téma. Úgy működik, hogy a hangenergiát a kőzetgyapot elnyeli és hővé alakítja.
Ez a sok csöves, az interferencián vagy reflexión alapul. Interferenciás úgy működik, hogy elosztják a gázokat, amelyek különböző hosszúságú csöveken újra egymásba találnak, viszont fázis eltérésben érkeznek... na de lényegtelen.
Ez nem csak simsonnál, babettánál van így, hanem autóknál is, meg egy csomó más motornál. Persze költségesebb és bonyibb.
Egy motornak kell fojtás, ha pl tökéletes állapotú Simsonból, szériából kiveszed a "fojtást", akkor kb 2km/h stabil végsebességveszteséggel számolhatsz, 2 motor alapján pontos órával mértem még annak idején :)
Általában, tisztelet a kivételnek, de az ilyen "nyitott" kipuk, meg nyitott akármik sok esetben teljesítményveszteséget okoznak :)
RX-nek gyárilag elég hosszú végcsöve van, nyugodtan csinálhatsz rá sima perforált csöves csillapítást.
Kiherélt kipuval már elnézést, de kurvára szar hangja van az rx-nek, annál egy kipufogó nélküli babetta is határozottabban kitünőbb orgánummal szól :)
Ha csinálok egy perforált, luggatott csőből és üveggyapotból végdobot, akkor az nem lesz hangos?
És nem fog hiányozni a fojtás?
Nem értem?
Az rx- nek gyárilag olyan végdobja van, hogy vannak benne ide, oda, csövecskék, és abban terelgetik a gázt, és attól lesz halkabb, közben pedig kicsi fojtást ad a motornak?
Én eddig csak olyan végdobbal találkoztam, ami csak egy átmenő cső volt, körben lukakkal, és megtömve kőzetgyapottal.
(persze simsonon, és a babettán kívül)
Szia és köszönöm a választ!
Húú! Ezt a kipufogót már valaki annyit hegesztette!
Ma szétvágtam, és szerintem, ebben gyárilag voltak olyan hangtompító csövek, mint a simsonéban.
Akkor az valamennyi folytást is adott a motornak, mennyire gáz, ha nincs folytás?
Nézd meg a tompítót, hogy van-e benne perforált cső. Ha nincs, akkor csinálj bele és tömd ki körülötte üveggyapottal.
Nem a méretére, hanem a típusára. De persze ennek következménye, hogy a mérete is más.
Szia!

http://www.kepesmotor.hu/motor...

Neked milyen kipufogód van a motoron, mennyire hangos?
Az én motoromból szerintem kiszedte az előző tulaj a hangtompítót, és így marha hangos. Mit csináljak vele, hogy halkabb legyen? Eredeti kipuff van rajta.
Köszi!
de amugy én úgy tudom hogy ez a PHVA a méretére utal neked SHA van fent?de mindegy holnap megmérem.
persze holnap megmérem!
Sztem kéne hozzá másik szívócsonk!
Hy! Nekem most lett 1 olyan gondom h felvett valamit a forgattyúsházbol és végighúzta a hengert meg a dugót, megnézettem és aztmondták h kuka... a kérdésem az lenne h hogy tudnék másik esetleg használt 70,75,80-as hengert hozzá szerezni, mmint h mien paraméterek alapján?Mert a boltba felajánlották h tudnak hozzá ugyan olyat amien volt csak 60ezer és nincs benne a dugó szal inkább használtat vennék, vagy ha valakinek van és eladná akkor... : ) segítséget elöre is köszi
Lehet alakítanod kell a szívócsonkon, ami rámegy a membránházra, mert a teló nagyon közel van.
Megtudnád mérni nekem ,hogy a karbi milyen hosszú?
GI! Rátudnám tenni az rx-50 -re Bubism 17,5-ös karbiját/ 2-3 hsz-el ezelött van a kép/ ?
hello
17,5mm 86-os fúvókával 10000Ft
Nagyon egyszerű, kérd meg a rendőrt hogy menjen vele. És elhiszi
Szia! a karburátor mekkora és mennyiért adod?
hali
eladók lettek a gyári alkatrészeim akinek kell valami írjon vagy hívjon:06305468549
Hát nekem is húzták a szájukat mert azé állítottak meg h nincs rendszám, de mutattam nekik adásvételit h 50esként vettem meg mondtam h ellenörizzék vázszám alapján, faggatak még 1 kicsit aztán elengedtek, féltem én is kpm es vizsgálat lesz mert persze 80as henger van rajta, de ha be is bukok én mentem magam h nemértek hozzá és nemakartam semmiképp törvényt sérteni...hátvagy bejönne vagy nem :D
Sziasztok! A fordulatszámmérőm max 7000-ig megy fel max, és ha hagyom visszaesni a fordulatot akkor van hogy a mutató feljebb megy 2-300 furdulatot. de olyat is csinál , hogy csak 4000 ig mutat. Két napja kezdte... Mi lehet a gebasz?
Köszönöm az információt!
Neked mit mondanak a rendőrök az rx- re?
Nekem nem hiszik el, hogy 50- es, és fel akartak jelenteni.
Hali! Mmint rám gondoltál? Mert én is kerestem a motorszámot, és arra jutottam h kivettem a blokkot és nincs sehol, és utánna találtam olyan írásokat h a régi kezdö generációs rx-eken nincs gyárilag motorszám és ráhagytam, azóta igen engem is igazoltattak a rendörök és ennyit mondtam nekik h nyugodtan nézzenek utánna h nincs motorszám és vázszám a motorszám, mondtam h címemet tudják majd felkeresnek, ez kb 2hónapja volt azóta semmi...