Én tavaly járattam be egy vadi új motort (2T), ma már 6.500 km van benne. Javaslom, hogy ne pörgesd túl a motort!
A tapasztalatom az, hogy amíg a bejáratós sebességgel hajtottam 500 km-ig, addig a fogyasztása 3 alatt volt. Hogy ez sok, vagy kevés, azt nem tudom.
Ezt követően mindenki megcsinálja/megcsináltatja a "tuning"-ot (folytások kivétele), így a fogyasztás nehezen összemérhető a korábbi helyzettel. Nálam ez 4 l/100km köré emelkedett. (Korábban leírtam, hogy adott feltételek mellett szerintem leginkább a sebesség a fogyasztás meghatározó tényezője, mint a városi közlekedésé - szemben az autók fogyasztásával. Az adott feltételek a motoros súlyát, magasságát, illetve a vezetési stílust jelentik nálam.)
Ha mindent változatlanul hagysz, akkor elviekben a fogyasztás a mozgó alkatrészek összekopása miatt egy ideg csökken, aztán (a mozgó alkatrészek elkopását követően) pedig emelkedik.
sziasztok
most már eldöntöttem milyet veszek még
annyi kérdésem lenne hogy a
vertex vagy a Prox a jobb? Vertex
ennek a tipusoknál nincs oda irva hogy vizes rallyba is jo a felől jo lesz bele? Prox
Ja és ez a prox jo szerintetek vizes rallyba itt sincs leirva hogy jó-e bele.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy egy morinis ditech önindítoját mennyire bonyolult leszerelni vagy talán csak két csavar meg egy csuszosaru fogja. Valaszokat elöre is köszönöm.
figyelj meg is rendelném én az egumotorsnál
csak van egy olyan ziccer
hogy nincs nekik se prox se Vertex dugó készleten.
és nekem ugy lenne jo hogy ha a héten ide érne.
Szia
igen fekvő minarelli és gyári még a henger is rajta.
Elvittem egy motorszerelőnek de a dugót én szerzem be mert neki nincsen internetje.
most 41,25-öst kell vennem bele meg mérte a szerelő meg is fúratom vele.
Csak engem az zavar be a webáruházaknál hogy még az sincs oda irva hogy sr50-hez jo mert az jo lenne rallyba is.
Egy kérdés , van egy TT kipufogom, kicsit ferde az egyik füle a felfogatásnál , na most ezen kellene hajtanom kicsit,hogy egyenes legyen viszont melegítéssel nem tudom megkönnyíteni ,mert nincs mivel, satu+kalapácsot elviseli vajon?
Fekvő minarelli blokkos? Mert akkor úgy tudom hogy egy csomó motor alkatrésze jó hozzá. Aprilia Amico, Area, BWS, Yamaha Neos, Malaguti Centro, MBK, stb..... hadd ne soroljam. Ha gyári henger van rajta, akkor szinte biztos vagyok benne hogy nem nikasil-os. 41.25-ös dugót írtál hogy az tönkre ment benne. Nem tudom hogy ment tönkre, de még mielőtt dugót rendelnél, jobban járnál ha elvinnéd egy esztergályoshoz, és megmérné neked a henger kopottságát. Lehet hogy sérült a henger is, esetleg lehet kopott is, akkor pedig hiába az új dugó. De továbbra is mondom, hogy ha valami nem működik, akkor szerelőhöz kell vinni.....
Nem érdemes erőltetni mikor még járatós mert egy kicsit megsérül a henger fala utána már gyengül.
De én se szoktam járatni mert nem birom azt a lassuságot.
Te honnan szoktad rendelni a meteor dugattyut?
létszi segits már nekem keresgéltem a webáruházakba de volt is olyan meteor ami jo lenne méretbe de az volt oda irva hogy vashengerhez való. a rallymon gyári vizes henger van nem tudom hogy milyen az anyaga. Árulnak nikaszilos, alu és vashengerhez dugókat.
Ehet többet, de nem sokkal. Azt is csak azért, mert jobban szorulnak ilyenkor az alkatrészek, és több energiát fordít a motor arra, hogy ugyanazt a teljesítményt leadja.
A helyedben nem tenném. Minél kíméletesebben van bejáratva, annál szebben kopnak össze az alkatrészek. Ha egy dugó megszorul a hengerben, azt lehet hogy észre sem veszed, mert csak egy pillanatig áll fenn ez a helyzet (jobb esetben). Viszont ha már egyszer megszorult, akkor a "húzásnyom" az már ottmarad a dugóban, esetleg a gyűrűkön is, esetleg a gyűrűk megszorulnak a horonyban, ami egyértelműen kompresszió vesztést okoz.
Tábori tuning oldalon olvastam 500km-t, 1000 tényleg nagyon sok! :DDD
viszket már a tenyerem.
Ennél a dugattyúnál nincs felsorolva, Sr, ahogy nézem ez morinis motorokhoz van (bár lehet ugyan olyan a dugattyú,de nem hinném) . Asso helyett ajánlanék Prox-t , Vertex-et mindkettőből van 41.25ös pl Egumotors.hu-n vagy Dr hengerszett 22ért.
Sziasztok!
Van egy Aprilia rally lc vizes motorom
a dugattyú tönkre ment benne.
41,25-ös Asso werket sehol se találok neten lehet bele kapni ilyen méretbe? Másik hengert nem akarok venni mert ezeknek a taiwani sz@roknak nincs olyan az anyagminősége mint a gyárinak.
Meteor dugatyút találtam ilyen méretbe 6500.-ért jo minőségű a meteor?
Ha asso werket nem lehet kapni melyik tipusu dugattyú van olyan jo minőségű mint az asso werke?
vertex vagy a Prox dugó?