Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jó, csak ennyi oltás után már nem alszok nyugodtan!
Jól van az.
Olyan ez mint a vallás. Ki ebben hisz, ki másban.
Én pl. muzulmán vagyok
na megint előbb írtam mint tovább olvastam volna....a következő hozzászólás linkjében meg 15OO forint az AGIP...úgyhogy ezt a spórolás kérdést meg is beszéltük!
Látod, megint gyártod a koncepciókat látatlanban. Mivel nem vagyok tribológus, így azt gondoltam, hogy mivel a szakszervíz tavaly Castrolt tett bele, így idén is mehet bele nyugodtan az...konkrétan leszarom mennyibe kerül. Ez 2OOO a neten, az általatok írt AGIP 15W-5O meg 22OO! Biztos nem azt gondolod, hogy ez a plusz 8OO forint volt a motiváció. Használt gumim meg még sosem volt!
Nos...én tényleg azt gondoltam, hogy van valami konkrét tudás ezzel kapcsolatban, hogy xy összetevő ezért meg azért nem jó, vagy valami hasonló, valami kézzel fogható, nem pedig az, hogy az évekkel ezelőtti hírnéven ülnek stb..... azt hiszem egy ilyet elejtenék egy castrolos mérnöknek, szárazon megb...na! Ez is egy állítás, bionyítás nélkül. Mit jelent az, hogy nem fejlesztenek...ez egy kicsit hihetetlen számomra ebben a kiélezett piacgazdaságban. Mindegy, nem akarom a tüzet szítani, csak próbáltam választ kapni a kérdésemre, mindazonáltal tegnap beleszaladtam egy olyan fórumba, ahol meg a castrolt istenítik az egekbe!

Písz.....
tökéletes.
ez jó jó bele: MOTUL 300V 4T FACTORY LINE 15W-50 ?
Sziasztok!

Én most ezt rakom bele!

http://www.autoelet.hu/product...

Agip Super 4T 15w-50. Sz.tem jó lesz a könyve is ezt ajánlja.
Lnézést kívánok, amiért nem voltam elég részletes és tudományos a tapasztalataimat illetően. Az is lehet , h tévedek és nagyon jó olajat teszel bele, amivel évtizedekig elmegy a motorod.
Ha minden az volna , amit a címkéjére írnak, akkor módfelett egyszerű lenne az élet.
Az csak a szubjektív tapasztalatom, amit itt pár szóban közöltem, meg a lehangoló véleményem is egyben.
Meglátásom szerint a Castrol az évtizedekkel ezelőtt szerzett hírnevéből szeretne megélni, ezeken a babérokon ülve marketingol ma is.
Nekem is azzal szervizelték anno, én meg hazaérve lecseréltem Agipra.
Egyébként az az egy nem fért soha a fejem be, ha valaki milliókért megvesz egy neki tetsző motort és aztkövetően miért akar spórolni ilyeneken, mint olcsón vett gyenge minőségű olaj, utángyártott vacak fékbetét, hitvány láncszett, mások által lehajtott-utánvágott sportgumi v évtizede raktáron rakosgatott betonkemény túragumi?
Tudom sok költség. De a motor nem volt drága?
ja...tavaly nekem is szakszervíz töltötte bele a Castrolt! Fasza...
Ez válasz, veled történt, elfogadom! De amit Zé visszaír, sértődött tizenéves stílusban, az nem válasz! Abból nem derül ki miért szar a Castrol!
az meg is jött ott van kisujjon nem hozom el
és mi van a puiggal?
azt írtad anno, hogy megrendelted....
ja igen jó lett a plexi :) lassan kész is a motor fényezés meg minden "apróság" szityyyu nem vagyok szerelő kérdezz meg 1 épeszű aprilia szerelőt és megmondja tegyél-e bele actevo-t az nem belevaló. Nekem 1 kisujszállási szerelő ajánlotta ez nagyon fasza olaj olcsó is versenyzők is ezt használják bíztam benne .......,.stb aztán mi lett a vége blokk csere! elszállt az egész blokk nem volt kenés pedig az olajban 2000km-er volt. A szerencse a szerencsétlenségben az az hogy a garázsban emelőn történt az egész nem menet közben. Elvittem a motort aprilia szerelőhöz kinevetett mikor azt mondtam actevot használtam. Ezt már csak azért merem leírni mert már biztos hogy megtartom a motort. üdv
Rendben. Akkor jó a Castrol.
Annyi erővel tehetnél bele használt sütőolajat is, mert az is csúszik.
Ja, meg óccsó is
Agip Super 4T 15W-50
OK... tavaly is Castrol volt, egy dekát nem csípett belőle! Az hogy fejleszt-e, irreleváns, mert a gyári előírás egy olyan minőséget jelöl meg, amit már vagy 1O éve túlhaladtak a gyárak! De azt hogy nem fejlesz, így tényként leírni szerintem balgaság...nem vagyunk benfentesek! A leeresztett olajam most tavasszal nem volt fekete, inkább sötétbarna! Ez így van, nem azért írtam, hogy ellentmondjak. Látod te is a városi legendákat szajkózod. Azt vártam, aki tényként leírja, hogy a Castrol szar, van valami belső információja, miért, nem az érdekel, hogy egy 2O éves motor elcsípkedi a csereintervallum végére! Mindazonálltal tartom, hogy a szezon végén beszámolok, hogy mit tapasztaltam, de mégegyszer, a tavalyi Castrol, amit még szakszervízben tettek bele, mert még garis volt, semmi problémát nem mutatott az égvilágon!
Első és legfontosabb, a Castrol, amióta felvásárolta a BP, semmi fejlesztést nem végzett. Ezt a gyakorlatban egy hétköznapi motoros, más olajakhoz képest már abból észreveszi, h a váltó sokkal csattogósabb a castroltól. A szervízintervallum végén leeresztett olaj feketébb és hígabb, mint a vele egytudásu használt olajak. Az öregebb vasak meg sokkal nagyobb mértékben elkajálják, mint más olajakat.
Mi a baj vele egyébként? De ne azt mond hogy szar meg a haverom szomszédja is ezt használta stb! Konkrétan mi a baj vele? Tehát a gyári követelményeket teljesíti, nem pályázok sose....nem látom át, hogy ezen felül mit tudtok, ami az olajmérnökök figyelmét elkerülte. Kicsit irónikus hangvételü az írás, ne sértődj meg rajta, tényleg érdekel, mi a baj vele, hátha van olyan faktor, amiről nem tudunk! Természetesen ha beszopom a brét vele, akkor megkövetem majd magam és nem leszek rest, meg fogom osztani a negativ tapasztalatomat vele!
Mi történt a motoroddal? Komolyan érdekelne!
Látod...hamisítvány volt a motorod! Tönkre kellett volna mennie!
én a tl-ben használtam és igazából sosem volt vele gond, sacc 45e km-t mentem el vele...
Isten az égben! A kínai pitbájkomba nem merném egy hétig se használni.
Ki beszélte rá vajon?
racing 10w-60, nekem is az van.
nem ismer, már beletette.
jó lett a plekó?