Koszonom a gyors valaszt, szerintem hargerolni fogok egy ilyen szerkezetet... csak jussak vegre egy esztergagep kozelebe :)
Akkor tenyleg a gyertya helyere kell betekerni? Vagy mashol kell merni?
Alapvetően autó és motor szerelőknek "szok" lenni ilyen műszerük. A mezei mérőórától a visszacsapó szelep különbözteti meg. Amely szelep megtartja a maximális nyomást (pl. belsőben lévő szelep, leolvasás után leereszthető a nyomás). Nem létszükség, de megkönnyíti a leolvasást. 4bar környéke nyomások egyes motorokon már a beindulás képtelenséget jelentik. 12 fölött már egészen jónak lehet mondani.
Hogy lehet kompressziot merni? Hol kell, es milyen ertekbol mire lehet kovetkeztetni? (Jol tudom, hogy a gyertya helyere kell betekerni a nyomasmerot?) Egy sima 10-14 bar-os nyomasmero is alkalmas a feladatra, ha a megfelelo csatlakozast megoldom?
mekkora nyomásnak kell benne lennie?
Ha kevés akkor egy gyűrű csere megoldja a problémát vagy meg is kell fúrni közben kiderítettem hanyas a henger és valóban 80-as top henger van benne rózsaszín .
Gyertya vizit támpontot ad arra, hogy sokat vagy keveset kap a motor. Amúgy vélhetőleg kopott a motor. Akkor veszti el a magasabb fordulatszám tartományt. Ez sűrítési végnyomás méréssel ellenőrízhető.
hát ez érdekes...
Valószínűleg rosszul van beállítva a karbid és nem jó a benzin-levegő arány. De még az is lehet hogy falsot szív valahol... igazából így látatlanba ennyit tudok mondani, próbáld meg h kicsit nagyobb főfúvókát raksz a karbiba, és nézd meg úgy mit csinál a gép. Ha jobb vagy rosszabb lesz, akkor tényleg a keverékkel volt a gond. Ha nem változik semmit akkor passz...
hogy lehet ezeket a dolgokat hangolni ?
nekem jelenleg 18-as karbi van rajta meg elméletileg 80-as hengerrel vettem.(de az előző tulaj a karbira is azt mondta hogy 21-es van rajta így rejtély) megyen rendesen de 6-ban egyszerűen nem pörög többet 8500-9000 nél , és amikor a többi sebességben tolom neki rendesen 10től többet nem tudok ki hozni belőlle. néha meg meg indúl 6-ban 9k fölé de mintha elfogyna az üzem anyag nem értem.
Akkor tenyleg a gyertya helyere kell betekerni? Vagy mashol kell merni?