Van egy 2004-es Aprilia Rs 125 Tuono motorom, rotax 122-es blokkal. Úgy került hozzánk hogy a power szelep minden része ki volt szerelve belőle. Vettünk bele mindent (szelepet, bovdent, mágnest, RAVE vezérlést), minden úgy került bele ahogy kinéztük a használati utasításból és egyéb helyekről, nem volt fennakadás, motor rendesen működik.
Beszerelés után a következő volt tapasztalható: szemmel láthatóan zárt a szelep kb. 2500 fordulat felett, és nyitott 8000-8500 körül. Alacsony fordulaton a motor valóban nyomatékosabb lett ahogy vártuk, de országúton is kipróbálva, ahol már pörgettem, nem jött meg a várt gyorsulás 8500 felett az ereje elszállt, 9000 körül csak nagyon küzdelmesen ment tovább.
Ha valaki elolvassa ezt a regényt és megválaszolja ezt a problémát, azt nagyon megköszönném :)
Az hogy a 32ezres az gyári magnézium ötvözet és könnyebb pár grammal mint az utángyártott amit aluminiumból készítenek. Én működésileg nem vettem észre különbséget a kettő között.
Nem. Ez egy magán ember. Külföldön gyártják. Nála vettem én is de akkor még csak simán meg volt munkálva. Keménységre egyezik az eredeti gyári és amit vettem. Megmértük a munkahelyen. És jól is működik a motoromban.
Amúgy annak sok idő kell hogy meg kössön! Nem 1 fél óra.
Ha jól tudom. Bár nem tudom mennyit vártál rá.
Amúgy nem tudom nem e lenne jó a hőálló paszta próba kép de lehet a stiftes megoldás lesz a legtutibb. Nem rossz ötlet.
Pirossal probaltam, meg meg kb 3 fajta loctiteal meg egy noname el de egyik sem valt be.. :/ arra gondoltam, hogy tovabb vagom a 6 os menettel es beljebb tudom tekerni.. De nemtudom mennyire birna a fala..
Sziasztok!
A power nyelvemből állandóan kitekeredik az a menetes szár amibe a bowden belemegy. Csavar rögzítő nem fogja meg, csak egy ideig. Most menetjavitozás után, szakadás előtt egy menetig meghúzva is kijött belőle.. Nem értem hogyan.. A menet nem valami jó, de nincs teljesen elnyalva. Mikor meghúztam, utána fogóval próbáltam kihúzni elég erősen, de nem jött ki, a motorba beépítve meg igen(Megnéztem, nem szorult benne, könnyen mozgott).
Nincs valami jó ötletetek? Hegesztés lenne a legjobb, de ugye az kilőve, mert más anyagok.
érdeklődni: becsiszabi18@citromail.hu