Sziasztok!
Az én Futurámon 140/60 van és a láncvédőből csak egy pici darab van lecsiszolva!
A szélesebb peresebb gumik jól mutatnak a mocin de egy hajszállal visszafogják és a kanyarodási tulajdonságok is megváltoznak.
A gyári méreteket alánlom mindenkinek..
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem. Mit tudok tenni, ha füstöl bemelegedve a motorom (szürkés kékes füst). Az olajadagoló elvileg jól van beállítva. Segítségetek előre is köszönöm.
Sziasztok.Lenne egy olyan kérdésem hogy,a karbin lévő csövek az a vékony gumicsövek meilyket hova kell dugni vegy nem is kell sehova?A külön olajzás az nekem kivan kötve dehogy azokat a csöveket elég ha lógva hagyom vagy, kötni kell a karbira.Gondolom ez hülye kérdés de ez van...Előre is köszönöm a segitséget.
..nos amit tegnap írtam a kuplunggal álló helyzetben, az mára már nem igaz. Ma menet közben, mikor már bemelegedett ma is elkezdte, erre próbaképp behúztam a kuplungot, és elhallgatott. ..de csak addig, amíg nem húzok közben gázt, tehát amíg alapjáraton ketyeg a motor. Ha közben húzkodom a gázt, akkor behúzott kuplungnál is csinálja a gázhúzgálásra reagálva. :(
Sziasztok most kelene hátso gumit cserélni a 125-ös futurámon és a
kérdés hogy fel tudom e rakni rá a 150-es gumit, vagy beleérhet valahova?
Ti milyet használtok, milyet ajánlotok most 120-as van rajta nem vékony ez?
Ha a kuplung behúzására elhallgat akkor nem lehet vmi a kuplungkosárnál vagy a szerkezetnél,találkozam már ilyennel kocsinál,motornál egyaránt, szvsz vmi kis apróság lehet nem vészes.
jaaa az nekem is zörgött már kezdetektől, de mondta a szerelő bácsi, hogy természetes, hogy kicsit traktor, mert hát van már benne pár kilóméter. ..de ez a kis csilingelős zörgés ez valami új.
...addig én sem, amíg nem köpte be a gyertyát. :) ...azóta pót gyertya, bizti, szerszámok, csiszolópapír darabka és defektjavító spray van az acskóban. ....és gyertyaügyben már volt, hogy jól jött azóta is.
Nem sajnos nem, külön zacsiban vannak a tanktáskában, de leszedtem azt is. A hangja egyébként pont olyan, mint a kulcsoké volt a kormányon, de valahonnan bentről jön.
A lánc új, meg álló helyzetben is van, üresben. ...de a kupplungra elhallgatott.
...hát sajnos képtelen vagyok meghatározni honnan jön, megfogdostam mindet, biztosítéktáblát, hűtőt, stb de nem hallgatott el. ...már amikor éppen szólt.
...remélem én is, hogy nem a blokkból. Amikor a csapszeg van ki, annak milyen hangja van, ez nem lehet az? (ne legyen)
SZerszámok az ülés alatt? Mert olyan fmes csilingelést a motorba nemnagyon tudom elképzelni, mi adhat... És naggyon nem kívánom, hogy a blokkból jöjjön! Esetleg lánc, láncvezető, stb stb
Gondolom van jobb rúgóstag is, de a hosszának és a furatoknak is meg kell egyezni.
Az első telóm amit a télen felújítottak(krómszárcsere+gyűrű) az tökéletes lett ,megérte az árát.
Most kezdhetem a hátsóval bár ez annyira nem zavar ,még a kanyarokban sem.
MA beszéltem a Kreolbőrű NEM barátunk Gokartpályás komával.
És azt mondta hogy jövő hétvégére elkészül a pálya felújítása új aszfalt vagy ilyesmi.
Kicsit zavarosan adta elő a dolgokat mert volt egy kis gond az 5ezressel amivel fizetett....
DE A LÉNYEG, HOGY A KECSKEMÉTI GOKARTPÁLYA FELÚJÍTÁSA JÖVŐ HÉTVÉGRE ELKÉSZÜL!
Az utóbbi időben valami csilingel. Először azt hittem a kulcsok a gyújtáskapcsolóban, mert bizonyos fordulatnál ha hozzáért a korányhoz a lakat kulcs+az ülés kulcsa, akkor magas vékony hangon nem túl erősen, de hallhatóan csilingelt. ...de leszedtem a felesleges kulcsokat (a csilingelés egy részét bizonyítottan ez okozta) és még mindig hallani. Nézegettem bent, nincs -e valami lelazulva nem-e egy csavar vagy anya zörög, de nem és annyira diffúz a zaj, hogy nem vagyok képes meghatározni pontosan honnan is jön. Amit észrevettem, hogy jellemzően meleg motornál van jelen, viszont nem állandóan hanem időszakosan és inkább a gáz visszaengedésénél van gyakrabban. Most, hogy nézegettem egyébként úgy tűnik, hogy a kuplung behúzásakor megszűnik. (legalábbis amikor behúztam abbamaradt és nem csilingelt, de mivel nem állandó a zaj, ezért ez nem 100%, hogy van összefüggés, csak igen valószínű)
Nincs valami 5letetek mi lehet ez?
Cseréld ki. A blokk széthúzása nélkül is megoldható!