Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Látjátok gyerekek,Gino bácsi is várt,és vett egy motort 1,8 milláért!
Látod, ezért nem kell venni 125/50-et!
Ki kell bírni 2 évet és a kiszemelt motorból venni egy rendszámosat!
ezt a törvényt má eltörölték,h 10évnél idősebbet nem lehet vizsgáztatni,és úgy hallottam...
Magyarországon ha akarnád sem tudnád levizsgáztatni a 10évnél idősebb 125-ösödet. Pedig több szaladgál 50esként mint rendszámosan. De ha le i tudod vizsgáztatni az is kiteszi a motorod árának 1/4-edét.
Érdekes családból származtál volna, eh....
tök mindegy , hogy hogyan ragozzuk a kérdést.Mindenki döntse le mit vállal be. Ginonak nagyon jó gondolatai vannak ebben a kérdésben és egyértelmü . hogy neki van igaza . De mivel ebben az országban igen sok "csoró" ember van akinek a jogsi is gond nemhogymég a motor megvásárlása ja és persze a felszerelésröl már ne is beszéljünk. A lényeg csak ésszel , ne legyen baleset , mert akkor bármilyen papírosra és cégre mutogathatsz .................................
Hát akkor öregapámnak lett volna puncija!
Itt most 125ről bvan szó szerintem a robogóról nem fogja megmondani hány ccm-es de egy 125gyorsaságiról igencsak meg lehet állapítani: széles gumik, erős váz, nagy féktárcsák, kipufogó, hang...
Más az ha egy alapból 50ccm-es motort tuningolsz 70esre külseje ugyan az marad.
És akkor ki lett volna az öreganyád?
Egy azonos külsejű/méretű robogónál egyértelmű, hogy ez megoldható.
És ha öreganyámnak fasza lett volna,ő lett volna az öregapám!
Azért fogadta el a helyi rendőr, mert nem tudja a kategóriákra vonatkozó előírásokat!
De lehet, hogy egy másik rendőr tudja és akkor bukta van a srácnak!
addigra meg visszacsinálom!!!
Épp ez az, ha nem tudja eldöntei ránézésre, beutal..........
A fogalmat eddig is ismertem de mára kissé elvalut ez a 40 csak úgy mint városban az 50 km/h még a simsonnal sem megyek 40-el nemhogy a mai robogók.
Pedig ezt meg játszották már!Mondjuk az nem 125 ös volt hanem zxr 400 as
de Kecskeméten lefolytották és papirt is adtak rola!Mert a gyereknek csak A1 es
jogsija volt!ÉS a zsernyák ott kecskeméten el is fogadta!!
ilyen mérőbödön,amin liszt rizs meg víz osztás van!
mutternak van egy 70es sr apriliája.szerinted melyik fakabát mondaná meg ránézésre?
Most lisztesbödön vagy víz? Képzavar!
Hát persze!
Csak ad egy beutalót.....
Végre megérted!

KRESZ könyv, mi a segédmotorkerékpár!
Szó sincs teljesítmény adatról!

....melynek motorja nem haladja meg az 50 ccm-et (!) és sík úton önerejéből 40 Km/h -nál gyorsabban haladni nem képes....
hát a rendőr nem fogja vinni a lisztesbödönt és teliönteni a hengert vízzel,hogy megmondja ? ccm.
Persze, sok-sok évet gurultam jogsi nélkül.
De 15-20 évvel ezelőtt sok minden másképp volt, mint most! Nem ilyen volt a rendőrség sem...
A teljesítményét fojtják.. persze ettől még nem lesz 50es meg nem hiszem h adhatnának ki róla papírt.
Folytással teljesítmény csökkenés és nővelés variálható, nem a lökettérfogat!
Ha nem 50-es, senkit nem érdekel hány lóerős! Nem segédmotorkerékpárnal minősül!