Heloka, lehet igazam lesz? mármint a kipura dugnak 1 gépet ? Nem akarlak ám provokálni Gino-félre ne érts!Te vagy az idősebb,tapasztaltabb,stb!üdv .:mark
És mindegyiknek megvan, hogy milyen fordulatszámon? Amelyik motoron nincs fordulatszámmérő?
Légszűrő nélküli motor? Eltömődött légszűrő?
Nagyon sokat változtathat a levegő mennyiségen!
Ez amolyan saccméter lehet csak és az alapján nem bizti, hogy hiteles, elfogadható szakértői véleményt lehet kreálni.
Van cuki kis táblázatuk...
5-5,5 liter kipufogógáz/sec 50-es és így tovább....
ilyen egyszerű. Még a mobil műszaki állomásoknál is van
de szerencsére ők inkább a túlpakot kőszállítókamionra
meg a korhadó Zsigulikra utaznak, nem a motorosokra.
Hát, szerintem elsősorban a motoron és a blokkon lévő számokból próbálnak meg kihámozni valamit.
Ha durva és extrém esetben kell meghatározni (bár nem tudom mi adhat ekkora okot), akkor a hengerürtartamot a gyertanyíláson keresztül meg lehetne mérni. De mivel ezek általában 2 üteműek, így ezt itt nem megoldható mivel a felömlők nyitva vannak ha lent van a dugattyú.
Nekik valóban nincs fékpadjuk, de szakértői vizsgálat során elvégeztethetik egy külső helyen található padon a mérést.
De legegyszerűbb:
Ésszel, lassan nem feltünően a 125/50-essel vagy rendszámmal.
Szerintem jogsi nélkül, rendszámosan (ha minden rendben van a motorrral) jobb közlekedni. Így max. jogosítvány nélküli vezetést követsz el.
125-el rendszám nélkül sokkal rizikósabb Mert ha így elkapnak nagy sz@rt tudnak keverni neked, ha pedig balesetet okoztál, esetleg nem fizet a biztosítód és akkora kakiban találod magad a feljelentések közepette, hogy csak na!
Heloka,és ha van? (mármint fékpad),igazából nem akarok okoskodni még nekem sem volt incidensem a KPM-mel-remélem nem is lesz,de úgy nem lehet vmi féle adatot nyerni a moci teljesítményéről h kipura dugnak vmi gépet ,és a kipu gázból megállapítják?Lehet h ez 1 jó nagy hülyeség de más már nekem se jut eszembe
Szevasztok!
A kormánynál ahol, van az a kis tábla, amin rajta van a köbcenti, meg típus, meg ilyenek, azzal ti mit csináltok, hogy írjátok át? Mert úgy hallottam hogy a rendőr azt nézi előbb, nem a hengert ha gyanút fog.
Szevasztok!Én azt szeretném kérdezni persze akinek van erről tapasztalata,hogyha berendelnek KPM-es
vizsgálatra hogyan állapitják meg a gép 125-ös?/Engem is meghivtak de szerencsére egy szép kerekszá-
mú csekkel végül megúsztam/Mertugye a hengert,a karburátort nem bonthatják meg.Az alvázszám első
3 jele sem mindig irányadó mert nem minden motorgyártó igy jelöl.Az adás-vételi pedig 50 ccm-ről szól.A
robogónál meg pld.az NSR-nél nem látszik a blokk.Fékpadjuk úgytudom nincs.Körbeálja 3 KPM-es fiú és azt mondja ez 125?Tudom,hogy egy tapasztalt motoros/még én is/ azonnal megmondja ez 125 de ez hatóság
nem babra megy a játék,meg lehet támadni a döntést.A legegyszerübb az lenne ha a KPM-es csóka fel-
pattanra a verdára és menne egy kört.Ezt azonban nem teheti!
Az NS mellé vágass egy "50" feliratot, ne száguldozz lakott területen és ha rákérdeznek válltig állítsd, hogy a 125-ösnek legalább háromszor vastagabb a kipufogócsöve hiszen tudod, mert a havernak az van, és azon amúgyis van rendszám,de a tiedre nem kell! Atom burkolt úgyhogya hengert nem láthatja. Vagy olyan satu, hogy elfogadja az érvelést vagy megkönyörül rajtad, másban ne bízz.
Üdv: ki mit mond én kb 8honapja vettem egy nsr125-öst de a vámpapirján minden adat az övé csak épp
segédmotornak irják, takarozhatok vele, hisz hivatalos papir, vagy miképp
hát ugye azért felismerik az nsr-t a rendörök is, igaz van belöle 50-es is hasonlit is rá de élöben nem láttam még hogy mekkora.
a képen ö fenesége látszik,..
Légszűrő nélküli motor? Eltömődött légszűrő?
Nagyon sokat változtathat a levegő mennyiségen!
Ez amolyan saccméter lehet csak és az alapján nem bizti, hogy hiteles, elfogadható szakértői véleményt lehet kreálni.
5-5,5 liter kipufogógáz/sec 50-es és így tovább....
ilyen egyszerű. Még a mobil műszaki állomásoknál is van
de szerencsére ők inkább a túlpakot kőszállítókamionra
meg a korhadó Zsigulikra utaznak, nem a motorosokra.
Ha durva és extrém esetben kell meghatározni (bár nem tudom mi adhat ekkora okot), akkor a hengerürtartamot a gyertanyíláson keresztül meg lehetne mérni. De mivel ezek általában 2 üteműek, így ezt itt nem megoldható mivel a felömlők nyitva vannak ha lent van a dugattyú.
Nekik valóban nincs fékpadjuk, de szakértői vizsgálat során elvégeztethetik egy külső helyen található padon a mérést.
De legegyszerűbb:
Ésszel, lassan nem feltünően a 125/50-essel vagy rendszámmal.
Szerintem jogsi nélkül, rendszámosan (ha minden rendben van a motorrral) jobb közlekedni. Így max. jogosítvány nélküli vezetést követsz el.
125-el rendszám nélkül sokkal rizikósabb Mert ha így elkapnak nagy sz@rt tudnak keverni neked, ha pedig balesetet okoztál, esetleg nem fizet a biztosítód és akkora kakiban találod magad a feljelentések közepette, hogy csak na!
Jobb a békesség, higgyétek el!
Kipufogógázból nem lehet megállapítani, hogy hány ccm-es egy motor.
A kormánynál ahol, van az a kis tábla, amin rajta van a köbcenti, meg típus, meg ilyenek, azzal ti mit csináltok, hogy írjátok át? Mert úgy hallottam hogy a rendőr azt nézi előbb, nem a hengert ha gyanút fog.
vizsgálatra hogyan állapitják meg a gép 125-ös?/Engem is meghivtak de szerencsére egy szép kerekszá-
mú csekkel végül megúsztam/Mertugye a hengert,a karburátort nem bonthatják meg.Az alvázszám első
3 jele sem mindig irányadó mert nem minden motorgyártó igy jelöl.Az adás-vételi pedig 50 ccm-ről szól.A
robogónál meg pld.az NSR-nél nem látszik a blokk.Fékpadjuk úgytudom nincs.Körbeálja 3 KPM-es fiú és azt mondja ez 125?Tudom,hogy egy tapasztalt motoros/még én is/ azonnal megmondja ez 125 de ez hatóság
nem babra megy a játék,meg lehet támadni a döntést.A legegyszerübb az lenne ha a KPM-es csóka fel-
pattanra a verdára és menne egy kört.Ezt azonban nem teheti!
segédmotornak irják, takarozhatok vele, hisz hivatalos papir, vagy miképp
hát ugye azért felismerik az nsr-t a rendörök is, igaz van belöle 50-es is hasonlit is rá de élöben nem láttam még hogy mekkora.
a képen ö fenesége látszik,..
De már megtettem(bár nem szivesen) miután elolvastam fearless barátságos sorait!