Biztos rosszul érthetően írtam:
a vámpapírom külön van az adásvételitől! A vámpapírban van benne, hogy 125ccm.
A segédmocis adásvételin meg annyi, hogy van vámpapírom...
Ha azt (a vámpapírt is) köteleznek rá, hogy bemutassam, én lebuktam...
Ezért fogom elégetni...
Hal!
Én is küldtem már 125/50-ben (is), így van pár storym.
Egy vámpapíros Tuareggel nyomtam lakóhelyemen, ami egy vidéki város, és legtöbbször nemes egyszerűséggel meglógtam a kék elől. A vége az lett, h egy jó kis menekülős után elszakadt a gázbowden..
Toltam hazafelé és így nagy hőstettel elkaptak az imént üldözők, kb ilyen pofával: , majd körbesasoltak: , végül feljelentettek, de mivel fiatalkorú voltam, cseszhették. Kaptam egy oltást és innentől gyakran strázsáltak a házunk környékén.
150-es Skipperrel bemértek lakott ter. belül 117-tel 5000 HUF-fal levettek, ezután Bp.-en igazoltattak
néhányszor (140-es óra), tettem a műszaki analfabétát és kész...
125-ös DT-mnek lejárt a műszakija, ment a C-vágányra a rendszám és a forg., kireszelődött a hengeren lévő 123 cm3, lefestettem feketére, h kisebbnek tűnjön, ill. a helyi törzsnek ne legyen levágós a hirtelen "rendszámnélküliség".
Így már kevés probl. akadt, bár időnként rám szólnak, h "ésszel sportoló..!", d eha jönnek a "Fehérváriak, akkor bújós-menekülős a figura, mert a múltkor már leterrorizáltak, h ez biza nem 50-es...de..! de nem..én nem értek hozzá...ő igen...akkor engem átbaxtak...az lehet..most mi legyen...húzzon a faxba..!
Nnna, kb. ez játszódik. Én azt ajánlom, h végig tedd a témához nem értőt, adásvételit 50-esre írd, tégy rá 50R matricát, tüntesd el a "jeleket", amik azt hazudják, h ez egy 125. Mert nem is...ugye?
Üdv! G.
Köszi szépen épp ideje volt csak laza 6 hónap telt el a baki óta! épp ideje volt már hogy vége legyen ! Nem 1 szer voltam rendőrségen kihallgatáson Nagyon sok macera van ezzel nem kívánom semmien motorostársamnak ezt ami velem történt nagyon vigyázzatok emberek!!!
EMM neked az adásvételibe bele van írva hogy 125-ös? hmm... akkor te nagyon bevállatad nekem legalább 50-ccm-esként volt feltüntetve az adásvételin ez volt az eggyetlen szerencsém! De sztem akkor tényleg mindenkinek akinek így van vissza lehet forgalomba helyezni de neked lehet könnyebb is lenne vagy nemtom mivel neked megvannak a papírjai az enyémnek semmije nem volt csak egy adásvétele! amit még érdekes módon nem kaptam vissza!
De ha elégeted az adásvételit akkor nemtod mivel bizonyítani hogy tied a motor! sztem ezt Okirathamisítás néven lehet büntetnék vagy nemtom lehet hülyeséget beszélek
üdv:fearless
Fearless: gratula, nem rövid tortúra volt, de mindannyiunknak tanulságos lehet...
Ha a te mocid egyedi kategóriában forgalomba lehet helyezni, akkor gyakorlatilag bárkijét...
Apropó, volt vámpapírja a motorodnak?
Mert az enyémhez kaptam, és az adásvételimben is benne van, hogy átadták nekem, abban meg benne van, hogy 125ccm...
Nos, ha elégetem, az is egy megoldás... remélem az nem törvényellenes... .
Az a bökkenő hogy még csak tervezgetek meg érdeklődök ugyanis csak Június-Julius környékén lesz meg az árra de akkor tuti veszek valamit! Ha addig nem adná el és jo a gép meg van rajta vizsga akkor tuti erdekel! Hanyas évjárat? Ja és mi az? Dt?
Ha veszel egy 125-ös motort és le szeretnéd vizsgáztatni, akkor kell hozzá a forgalmi engedély.
A motort pedig egy vizsga állomásra kell vinned.
Ez nem alkalmassági, hanem műszaki vizsga.
Ha viszont arra gondoltál, hogy 50-esként használt 125-öst veszel, akkor nagyon más a helyzet!
Származási papírok, eredetvizsga és még pár papír. Okmányirodában szerintem megmondják.
Ha csak be lett hozva külföldről papír nélkül, akkor gondban leszel. Szerintem akkor nem is lehet, mivel a papírjait nem tudod megszerezni....
Vegyél egy itthoni rendszámos ugyanolyat, jobban jársz és olcsóbban is.....
Sziasztok! Ha veszek egy 125-ös gépet és le szeretném vizsgáztatni akkor milyen papírok kellenek hozzá és kb menyibe fog kerülni? A motrot vinnem kell valahová? Ilyen hogy alkalmassági, van?
Előre is köszi a segítséget
HI valaki el tudná megyarázni nekem ha veszek egy 50 es ként használt 25 ös gépet akkor mi kell hozáá hogy levizsgáztassam? És mért van az hogy valamelyiket egyántalán nem lehet? JA és ez menyibe fáj az egész vagy hol kell utánna érdeklödni? köszi elöre
Helloka megkérdezhetem h h sikerült elintézned a jardokkal a dolgot(mit mondtál nekik?elismerted h 125ös?) ???Ha nem publikus esetleg írd meg e-mail be vagy esetleg msn en köszi előre is! üdv.:mark
125 4T Vespával kilőttem egy zöldre váltó lámpánál,2 oszlop mögött rejtőző rendőr kiugrott elém,ott már mehettem vagy 80nal,szerencsére sikerült megegyeznem velük.Legközelebb jobban figyelek.
mivel hogy ugyan azok a papírjai nem lehetnek ezért Egyedi motornak lessz nyílvántartva a motor ez olyan 30.000Ft-omba fog menni utána he megvan minden papírja mehet műszakira
Sziasztok!
a 990-ik hozzászólásomnak itt a végső fejleménye!
Témája hogy elkaptak 125-el
Egy csomó rendőrösdi kihalgatósdi után megjött a határozat hogy semmit nem tudnak rámbizonyítani hogy tudtom lett volna hogy 125-ös ezért Megszüntették ellenem az eljárást!!!
nagy kő esett lée a szivemről mikor megláttam Ha véletlenül elkapnak titeket is iennel akkor próbáljatok mindent tagadni és kiseeb az esélye hogy lessz valami.Nekem már csak annyi van hogy kénytelen vok levizsgáztatni a motort kap rendszámot meg mindent szval 50- 125-ös moccom lett
OFFROADMS: Az lenne a kérdésem, hogy már az adásvételit is úgy írtátok meg, hogy alvázszámnál 50-es szerepel 125 helyett? Mert mondtad a téma 2. hozzászólásába, hogy neked szerepelet az alvászámba a 125.
a vámpapírom külön van az adásvételitől! A vámpapírban van benne, hogy 125ccm.
A segédmocis adásvételin meg annyi, hogy van vámpapírom...
Ha azt (a vámpapírt is) köteleznek rá, hogy bemutassam, én lebuktam...
Ezért fogom elégetni...
De nem lesz semmi... :)
Üdv!
Írj egy e-mailt a címemre és adj egy telefonszámot.
Össze hozlak az eladóval, aztán beszéljetek meg mindent!
Én is küldtem már 125/50-ben (is), így van pár storym.
Egy vámpapíros Tuareggel nyomtam lakóhelyemen, ami egy vidéki város, és legtöbbször nemes egyszerűséggel meglógtam a kék elől. A vége az lett, h egy jó kis menekülős után elszakadt a gázbowden..
Toltam hazafelé és így nagy hőstettel elkaptak az imént üldözők, kb ilyen pofával: , majd körbesasoltak: , végül feljelentettek, de mivel fiatalkorú voltam, cseszhették. Kaptam egy oltást és innentől gyakran strázsáltak a házunk környékén.
150-es Skipperrel bemértek lakott ter. belül 117-tel 5000 HUF-fal levettek, ezután Bp.-en igazoltattak
néhányszor (140-es óra), tettem a műszaki analfabétát és kész...
125-ös DT-mnek lejárt a műszakija, ment a C-vágányra a rendszám és a forg., kireszelődött a hengeren lévő 123 cm3, lefestettem feketére, h kisebbnek tűnjön, ill. a helyi törzsnek ne legyen levágós a hirtelen "rendszámnélküliség".
Így már kevés probl. akadt, bár időnként rám szólnak, h "ésszel sportoló..!", d eha jönnek a "Fehérváriak, akkor bújós-menekülős a figura, mert a múltkor már leterrorizáltak, h ez biza nem 50-es...de..! de nem..én nem értek hozzá...ő igen...akkor engem átbaxtak...az lehet..most mi legyen...húzzon a faxba..!
Nnna, kb. ez játszódik. Én azt ajánlom, h végig tedd a témához nem értőt, adásvételit 50-esre írd, tégy rá 50R matricát, tüntesd el a "jeleket", amik azt hazudják, h ez egy 125. Mert nem is...ugye?
Üdv! G.
EMM neked az adásvételibe bele van írva hogy 125-ös? hmm... akkor te nagyon bevállatad nekem legalább 50-ccm-esként volt feltüntetve az adásvételin ez volt az eggyetlen szerencsém! De sztem akkor tényleg mindenkinek akinek így van vissza lehet forgalomba helyezni de neked lehet könnyebb is lenne vagy nemtom mivel neked megvannak a papírjai az enyémnek semmije nem volt csak egy adásvétele! amit még érdekes módon nem kaptam vissza!
De ha elégeted az adásvételit akkor nemtod mivel bizonyítani hogy tied a motor! sztem ezt Okirathamisítás néven lehet büntetnék vagy nemtom lehet hülyeséget beszélek
üdv:fearless
Ha a te mocid egyedi kategóriában forgalomba lehet helyezni, akkor gyakorlatilag bárkijét...
Apropó, volt vámpapírja a motorodnak?
Mert az enyémhez kaptam, és az adásvételimben is benne van, hogy átadták nekem, abban meg benne van, hogy 125ccm...
Nos, ha elégetem, az is egy megoldás... remélem az nem törvényellenes... .
Üdv:eMM
Majd kérdezek róla ezt-azt....
Ha érdekel, mond meg mit szeretnél tudni róla és megkérdezem.
Szerintem rosszul tetted fel a kérdést.
Ha veszel egy 125-ös motort és le szeretnéd vizsgáztatni, akkor kell hozzá a forgalmi engedély.
A motort pedig egy vizsga állomásra kell vinned.
Ez nem alkalmassági, hanem műszaki vizsga.
Ha viszont arra gondoltál, hogy 50-esként használt 125-öst veszel, akkor nagyon más a helyzet!
Származási papírok, eredetvizsga és még pár papír. Okmányirodában szerintem megmondják.
Ha csak be lett hozva külföldről papír nélkül, akkor gondban leszel. Szerintem akkor nem is lehet, mivel a papírjait nem tudod megszerezni....
Vegyél egy itthoni rendszámos ugyanolyat, jobban jársz és olcsóbban is.....
Előre is köszi a segítséget
a 990-ik hozzászólásomnak itt a végső fejleménye!
Témája hogy elkaptak 125-el
Egy csomó rendőrösdi kihalgatósdi után megjött a határozat hogy semmit nem tudnak rámbizonyítani hogy tudtom lett volna hogy 125-ös ezért Megszüntették ellenem az eljárást!!!
nagy kő esett lée a szivemről mikor megláttam Ha véletlenül elkapnak titeket is iennel akkor próbáljatok mindent tagadni és kiseeb az esélye hogy lessz valami.Nekem már csak annyi van hogy kénytelen vok levizsgáztatni a motort kap rendszámot meg mindent szval 50- 125-ös moccom lett