Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

2 hetente le van írva,..... olvass vissza
Nem számít, hogy tanuló vagy.... a büntetés megvár vagy behajtják a szüleiden.
A dobálózás nem mende-monda..... az úgy van. És akkor még mindig meg kell említeni egy balesetnél -főleg ha te vagy a hibás- a felmerülő problémákat, kártérítéseket, fizetni valókat.... akár az életed is rámehet....
Érdemes?
hívj fel tudok egy tuti ilyen gépet AF1 Replica
Sziasztok! Már hónapok óta keresgélek értelmes motort 11kw-os papírokkal, de semmit nem találtam... Na most ebből az következik, hogy venni akarok egy 125/50-est. Legfőképp az érdekelne: ha elkapnak milyen büntetésre számítsak? Persze tudom lehet dobálózni 150-300e ft-os tételekkel, de mégis mi lehet az a reális büntetés amit tanulóként kiszabnának rám?
Eléggé elnézted a topikot...... ez nem az adás-vétel
Ott körül lehet.
Mennyi lehet a maximum? 30e? Habár minden héten úgy törvény van a maximális helyszíni bírságra, nem nagyon tudja követni az ember:)
Engem már kaptak el 2 személlyel , és még ráadásul semmilyen papír nem volt nálam . Szerencsémre rendes volt a rendőr és csak 5000-es csekket kaptam.
?

Még egy hülye kérdésem lenne, SR50 így képről elnézve két személyes. Ha esetleg elkapnak plusz egy személlyel, akkor mettől-meddig büntetnek?:D

Amúgy a tanácsotokra SR50-es lesz a vége, habár még elég képlékeny, 130e a határ, de jó lenne 100 körül megúszni, de úgy láttam, hogy van pár eléggé lepusztult darab. Mire figyeljek vásárláskor ennél a típusnál? Mi a különbség az SR50-en belüli típusoknál? Láttam van pár fajta, kasztnira, jelölésre is.
Köszönöm előre is a válaszokat!
a biztosító meg 5 ft -al is foglalkozik ha neki kell fizetni
a leukoplast-nak írtam. Messe habbal hogy a haverjának fizetett a biztosító. Ha már rendőr van akkor motorszám ,alvázszám ,és cm3 vizsgálat kötelező . akkor meg már a haver fizeti a kárt.
Használd az előzmény/válasz gombokat. Akkor lehet látni, hogy kinek a válaszára reagálsz.

(Remélem nem az én hozzászólásomra írtad ezt, mert én a hengercserét 70-re írtam. 125-ös motorral az ember át kerül a fasznak a csöpögős oldalára.)
És a 125-ös -re hogy szerkezdet vissza 50-es hengert? alátéttel
az 50/70 még nincs is gond, na de a 50/125 az már necces .
nem beszélve arról, hogy a rendőr nélkül is baszakszik a biztosító. kideríti ő saját magának, hogy mekkora a motor.
még a rendőr se méri... számokból kiderül, vag yfogják és felöntik olajjal a hengert...

kicsi vagy még a dolgokhoz
nem a teljesítményét mérik...okoska
ha a számokból kiderül, hogy nem smkp.... elég az, senkit nem érdekel a teljesítménye
Annyi a lenyeg, hogy el kell erni hogy ne hivjatok rendort utkozes eseten, hanem oldjatok meg magatok a betetlap kitolteset. Persze ha szemelyi serules is van akkor mindjart mas a helyzet. Nem hiszem hogy a biztositok foglalkoznanak egyelore az 50/125 motorok valos teljesitmenyenek meresevel hogy ne kelljen nekik fizetni.
kb a belső zsebbel vagy egyen rangban...

a biztosító ha csak egy kis esélyt is lát arra, hogy ne fizessen akkor már turkálódni kezd.

hiába nem te vagy a hibás ( és hiába van papíron 50 es motorod az valóban 125 ös) akkor is olyan motort vezetsz amire nincs jogosítványod, így egyből te vagy a hibás és nem fizet a biztosító, és szar esetben még a rendőrségtől is kapsz vmi ajándékot.

Nem kell hülyének nézni se a rendőröket, se a biztosítót, vannak esetek mikor nem akarnak foglalkozni az üggyel. De szerintem 20 perc alatt ki tudnák deríteni, hogy mi is z igazság a motorral kapcsolatban. ( most itt nem arra gondolok, hogy 50 es robogón 70 es henger, hanem mondjuk 125 ös DT 50 es papírral).

De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
két hetente ki van itt tárgyalva ez és a hasonlók...
nincs nekem időm és kedvem se újra végigmagyarázni
ha azt hiszitek, hogy minden úgy van ahogy gondoljátok....azaz a mesében..... akkor tessék csak várni, hogy mekkora szopás lesz egy baleset/igazoltatás.... után, ha valaki a mesében hisz
Akkor légy szíves mondd már el nekem, hogy szerinted hogy működik egy ilyen kárrendezés!
A haverodnak mákja volt..... te pedig simán hibás leszel, mert te olyan módon közlekedtél ahogy nem szabadott volna. Ergo nem is lehettél volna ott, a közúton...stb.

Szerintem keresd meg a villanykapcsolót, mert nagyon sötét van.
Jajj srácok itt komoly félreértések vannak szerintem. Honnan veszitek ezt a sok f@szságot? Miért lennék én a hibás, ha belémjön egy autós és 125-ös a motorom 50-es papírokkal? Egyrészt, ha nem hívtok rendőrt, akkor soha a büdös életbe nem derül ki a dolog, a biztosító szépen fizet, másrészt ha rendőrt is hívtok akkor se biztos, hogy kiderül. Egy ismerősömet most ütötték el (150-es Vespa 50-esként használva), rendőrt hívtak, megbaszta őt a rendőr 50 ezer forintra az autós biztosítója pedig szépen fizetett neki 150 ezer forintot a kárért, még keresett is a tag egy kicsit a baleseten. :)) Szóval nem kell parázni kétütemű mocikkal szerintem, mert ha el is küldenek kpm-re, akkor addigra bőven visszacseréled a 70-es hengert az eredeti 50-esre és röhögsz a markodba.