Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azaz ott is szokott,de az még semmi!
Amúgy nekem is szokott "szitálni". Árpád híd, felüljáró, kanyar, 110 körül, diletációs (v. mi a fsz) vasaknál meg a göröngynél néha megijedek. De volt hogy Dobogókőn is meglepett. Bár engem őszintén nem zavar, kis adrenalin.
Igen? Előfordultam ma Pomázon, kétszer is
Bázze, elég szar lehetett :S:S. Hééé te is debreceni vagy nem jössz mocizni :D:D? Elhúztak a haverok nyaralni én meg itt maradtam egyedül és nincs kivel :(.
nem csak neked csapkod vazze..
Ja amúgy Gergő!Ma láttalak:)
amúgy már ezerszer leírtam ide hogy az ideális guminyomás elől 1,75,a gyári értékkel befog csapkodni...azt jöttök itt csodálkozva hogy jééé becsapkodott...most erre mit mondjak?
szarúton
komolyan azt modntak a szalonba h lassan kell menni?
Olyan a vázgeometriája mint az R6nak,az is hajlamos rá,ez is rossz úton.Lassan kell menni...vagy rakassak föl kormánygátlót...de ne vicceljünk már:)
hát nálam az lesz remélem
:(
És a kereskedésben mit mondtak? hogy ez ilyen?
TYT!Sajnos ez ilyen:(Ha a guminyomást leengeded (illetve az R125 tulaj) 1.75bárra akkor lágyul picit a jelenség de 2bár körül gyilkosan tud csapkodni!Jól elbaszták:)Én is majdnem elestem miatta
vagy egy másik motor :) De ez csak vicc volt.
Az én AF1em nem csapkodott soha, az RS meg főleg nem... Szanaszét oldalra kopott kockagumik vannak az RSen, és még így sem bizonytalanodik el, csapkodás meg szitálás meg egyenesen nagyon messze áll tőle...
annyit még hozzátennék h már döntve volt a motor
Sajnos ez a futóműgeometriától függ! HA kicsit az utánfutás, nagy a kormány elfordulási szöge, bizony könnyen csapkod! Persze ettől fordulékony is lesz! Gondolom a Mito Evora is ezért tettek.
Egyébként az AF1 is tudott ilyet, 100-as tempó, meg kb 8-10 cm-es felgyűrődés az úton, bezony az is csapkodott!
Vagy pl az XJ 600 Diversion volt egy rendkívül kormánycsapkodós típus. Csak a túramotorosok lenyelték :D

Persze érdemes megnézni, kiesgyensúlyozatlan első kerék, rossz kormánycsapágy csak segít a csapkodásnak.
A megoldás véglegesen egy kormánygátló.
csak egy dolgot ne hagyj: hogy rádbeszéljék hogy ez így normális.. Lehet utána menni jogvédő szervezethez, fogyasztóvédelemhez, stb... Nekem is van kis yamis haverom, ezért is szívügyem a dolog, na meg azért mert sok dologgal átkúrtak már, és nem akarom hogy Ti is ebbe a hibába essetek.
Pedig biztos van benne valami ha ennyi embernél jelentkezik.Amúgy is be akarok menni yamahába, majd felvetem ezt is.
vagy szarjatok bele az egészbe,de én nem hagynám annyiban! Én is voltam a fojtott elektronikával 3 aprilia szalonban, ahol egymás után 3x hülyének próbáltak nézni, és beetetni, hogy ez így normális! Pedig NEM. Nem szabad megenni a szart.
Igen, Kiriékkel megyek én is. Ott aludnék, de nem sikerült sátrat szereznem
na ezt mondom, hogy ez NEM NORMÁLIS! Azonnal húzni vissza a yamihoz, és addig erősködni míg ki nem vizsgálják az ügyet. Egy ilyen nagy motorgyártó nem engedheti meg magának hogy közúton veszélyesen csapkodó, szitáló motort adjon ki..
Bocs hogy beleugatok, de ez nem normális! Akármekkora úthibába mész bele, nem szabad szitálnia vagy csapkodnia a kormánynak. Vagy a motoroddal van a hiba, vagy gyárilag elcsesztek valamit a futómű/váz kombón... Gondolhatod hogy a yamahások is jól tudják hogy fogják szar úton is hajtani a gépet, egy szalonból kitolt motor ilyet nem művelhet! Még azt sem lehet mondani hogy a 100LE+-tól könnyül el az eleje és azért szitál. Egy jó váz/futómű ismérve, hogy akármekkora lyukba, kátyúba vagy bukkanóra hajtasz, stabil marad mint a sínautó! Ha jól emléxem Z3 is számolt be csapkodásról, bár ott valami guminyomás gond lehetett ha jól emlékezem.
Na mind1, vagy nézesd meg a mocid egy hozzáértővel, vagy vidd vissza a yamahához és csavard a nyakukra...
Velem is megtörtént nem 1x.Régebben a sok okos megmondta, hogy 80-100-as tempónál nem tud beszitálni, meg, hogy mi nem is tudjuk mi az.(többnyire nagymotorosok nyilatkozták itt a sportmotor.hu-n).Olyan sok tapasztalatuk van r-125-tel kapcsolatba.Tényleg tud csapkodni, egyszer olyanokat rántott a kormány, hogy elemelkedtem az üléstől és felcsúsztam a tankra.
Ilyen velem is volt már 1-2szer... Magyar utak, figyelni kell!
megosztom a kis történetemet veletek ami ma történt!
jöttem be a városba mikor egy kamiont kezdtem el előzni főúton. előttem senki szabad az út...térnék vissza a sávomba hátranézés, index és mielőtt visszafordulnék iszonyatos nagy bukkanóba mentem vagy volt valami az úton nem tudom, de a kormányt ütközéstől ütközésig csapdosta legalább 5x. 100al mentem...mögöttem egy kamion na mondom mekkorát fogok én esni.. de nagy nehezen megfogtam és folytattam az utam. a térdemet úgy bevágtam az oldalidomba a rázkódás közben h alig bírtam ráállni. mindkét lábam fáj(t). hát így indult a napom