Fuh....tényleg menni kell olaszba....nagoyn állat lehet ott mocizni....áááá....egyszer ki kell menni(mondjuk a mostani kisXt-mmel nem vállanék be nemtom hány100km-t....megőrülnék...oda már végsebesség is kellene a mocihoz)
Andris: msn-em van, bug1@citromail.hu...vegyél fel!
Egyébként, ha tudtok embert, akit érdekelne az xt-m....ősz elején 150-160körül odaadnám, csak még jogsira ezzel akarok bejárni(az autóssuli meg ad nagymocit)....nincs kedvem buszozni ebben a dögmelegben...:)
Jó motorozást mindenkinek, csak vigyázzatok a trafikra....felénk mostanság nagyon kint vannak(eddig meg egyáltalán nem vtak)...szal figyeljetek oda!
jah az olasznál elfelejtettem mondani ami nekem meglepetést okozott , hogy az autók között SZABÁLYOSAN lehet elmenni ... benne van náluk a kresszbe
jaja látom... az fassza.. most akarok énis rá, meg gombokat is rakok rá, persze csak muanyagot bukogombaként meg a motorram még 2őt oldalanként mert nemakarom hogyha esek akkor szétszabja az ülést vagy vmit... ezelőtt a gyári indexek voltak és aki ismeri a régi xt-t tudja mekkorák. na hát azok felértek egy komplett bukógomba-szettel:)
andris, az rmcbe vettem asszem 6 ezer ft ért.az én moccom kormányának végén van iylen gomb amire föl lehet csavarozni nemtudom mennyire látszik a képen
Nah...akkor már f.szán nézhet ki a gép...:)
Alig várom, hogy dobjál képet...mert ahogy leírtad, én is ilyen átalakításokon gondolkodtam...csak modnom, én már másban gondolkodok mostanság...:)
Egyébként....hátsót előre....hmmmm...akkor már csak egy 160as(vagy 140es is elég) gumi kell hátra...:)
És full sm...sztem jól nézhet ki...:)
Az nemrossz, ha van egy majdnem komplett xt-d...legalább van alkatrészed...merthát ezekhez beszerezni már egy kicsit körülményes...:)
Nah....azért dobhatnál majd képet a mostani állapotáról is...:)
ja és nobbynak egy titok csöndbe.... van itthon egy majdnem koplett xt-m és annak a hátsó kerekét füztem előre:)) akkor most tod h hány colos.....
atesz a kipuffot igen olcsón szereztem de nem volt komplett dob, a külselyét én hajtottam rá és hegesztettem, de attól még remélem REMUS maradt..... és kössz
hát, akkor javitalak.. a kép régebbi és 2 kipuff könyoköm is van ami most van fenn a remussal azzon van védő, illetve uj első sárvédőm is van magasabb sm-esebb na meg a hátulját most cseréltem:) sajna egykerékkor leért és hát cserélni kelett, de ugyis cseréltem volna... még nincs fenn kép róla de hamarosan elkészül összeáll a gép h mien lessz és akkor rakok fel, csak a kézvédőt kéne beszerválnom...
Hát azért még várjál azzal a videoval...még meg kell csinálni...most meg szar idő van...nemhiszem, hogy mocizok...majd szólok, ha meg lesz!
Egyébként jobban néz ki 17es elsőkerékkel....mert túl rövid a teló elől a 21es kerékhez...én is azt néztem, hogy már egy 19 colos felnivel is jobb lenne(a 250es nx dominátorokban van olyan)!
Mondjuk nekem elég puha az első teló-pár...erősebb gödröknél is felüt...úgyhogy nem is forszírozom az elsőkerekezést vele!
Andris...sztem az első sárvádőn levő toldás(a blokknál) nélkül szebb lenne a gép....amúgy nekem még a hátsó lábtartó a lengővillán van, nem külön konzolon....pedig jobb lenne!
És még előnyök/hátrányok az enyémhez képest!
Faszább az oldalidomod a kipuff.dobnál...viszont nekem a blokknál van kipuff-védő(hogy ne égesse meg a lábad)!
Ezeken az Xt-ken elég gatya a farokidom...ha teheted(neked úgysem rendszámos), vegyél egy cross farokidomot...asszem 3-4000forint!nagyon feldobná, mert nem lefelé konyulna(mint ahogy nekem is :S), hanem kifelé hegyesedne!
Egyébként a festés fasza...meg minden más jó....főleg a 17es kerék :)
ok akkor küld, de van fenn kép a mocimról adatlapomon, átfüztem a kerekeket és az agy maradt... sajna dobfék de ezzel is lehet trükközni, hameg lesz zsém akkor beszerzek kettő mitó vagy rs kereket és akkor 3küllös tárcsás kerekek lesznek ugy lesz fasza.... és kösz a segítséget..
Tomi512: Nézzél szét a www.universalmotor.hu-n, asszem ott elég korrekt árak vannak a webshopban!
Andris: új ráfot fűzetsz az agyhoz, vagy hogy?és mennyiben lesz az átalakítás?
Én olyanon gondolkodtam, hogy yamaha tdr első futóművet keresek...csak nemtom bele menne-e a mocimba...szal egyelőre pihi...meg már úgyis el akarom adni!
A kézvédő tuti felmegy...univerzális kézvédők ezek(minden kormányhoz jó)...én amúgy északon lakok Nógrádban, és itt van rokonomnak egy kis motoros boltja...nála vettem...nekem megszámolta 2000ért beszerzési áron...amúgy olyan 3000körül van...de a supermotos drágább....gagyibbak vannak 6000ért, 8-9000ért már nem rosszak(sőőőőt...:))!
Állat a hang Remus-szal....mély...az enyém ettől hangosabb, viszont pattogósabb...többek szerint olyan, mintha cross-motor lenne...igaz, inkább akkor pattog, ha terhelés alatt van...bár engem már néha idegesít...jobb lenne a tiéd...mély duruzsoló....ha gondolod, majd csinálok én is videot, és átküldöm e-mailban!
jah én most supermotora alakítom át, és akarok rá vmi faszát, de nem az eredeti kormányom van mint neked, hanem verseny alukormány.... de talán arra is fel tom rakni... azért kösz! és hol vetted meg mien áron?
Nos...először is....van enduro és van supermoto kézvédő....ami az enyémen van, az az enduro...amúgy van egy fém felfogató(amit látsz is a kormányon(még pont látszik a fejidom mellett)...le kellett szedni mindent a kormányról(markolatot, tükröt, konzolt), és úgy ráhúzni a kormányra(a kormánymerevítől keresztrúdnál épphogycsak elfér)...onnantól meg már összecsavaroztam a műanyaggal, és kész)
De a supermotos kézvédőknél van egy olyan felfogató, mint nekem, meg majd esztergáltatnod kell egy menetes részt a kormányvégbe is(haverom múltkor rakott supermotosat a gilera-jára)!
Mondjuk nekem nem állt meg....amikor elerőtlenedett, megálltam motorfékkel(amúgy is mindig úgy állok meg:)...aztán kidob üresbe, megjárat...aztán jó volt....sőt volt olyan, hgoy egy egyszerű motorfékezés megoldotta a problémát....eleinte...de egyre szarabb lett...egyre gyakrabban jött elő, és egyre hosszabb ideig tartott....aztán mondom, már megoldódott...úgyhogy királyság!
Ha esetleg valakit érdekel az Xt-m, az ár alkuképes!(hirdetés meg a lentebb említett helyeken:)
Nekem is hasonló problémáim voltak jó egy hónapja(régi Xt-vel...neked nemtom, hogy az új van-e)!
Először a gyertyára gyanakodtam....csere...nem jó....aztán karbi(pumpa rá a bemenő benzincsőre...átfúj(semmi akadást nem éreztem, simán ment a pumpa...jó, tömődés nincs)...aztán meg kifogyott sima csapról a benzin, tartalékon meg nem csinálta....aztán egy olyan 100-150km után tartalékon is elkezdett erőtlenedni(erő elmegy, ugyan olyan sebességhez jóval nagyobb gáz kell, és csak tompa puhogás a hangja, mint amikor fogy ki a benzin)!
Aztán fogtam, és a tank felé is fújtam pumpával, de a karbiról húzd le a benzincsövet, hogy a benzinszűrőt is átfújd...aztán átfújja ugye a csapot, meg a tankot(csak a tanksapkát vedd le, mert én felfújtam a tankot, mert a régi xt-ken még nincs levegőző nyílás....:D:D:D
Jah....és még a csapot is szétszedtem, de tiszta volt...szóval nemtom mi volt, de azóta jó...:)
Remélem neked is szerencséd lesz....
Végső esetben arra gondoltam volna, mert már ilyen esetről olvastam, hogy ha a tanksapkán nincs levegőző nyílás(furat), akkor ugye a nyári melegben minden tágul....tágul a tanksapka is, és a menet mellett már nem bír bemenni a levegő...tankban vákuum keletkezik, onnantól meg kapa a motornak!
Remélem tudtam segíteni, vagy már megoldódott a problémád!
nah hello mindenki ,
megjöttem olaszból , és az télleg motorország annyi motor van de minden .... mondjuk 10ből 6 robogó de van minden Ktm, R1,R6, amit akarsz .....
és a motorosokra vigyáznak , tudják hogy ők a legvédtelenebbek ezért figyelnek rájuk
a szabályokat senki nem tartja be ... gyakorlatilag 3 van .. biciklisre , motorosra , gyalogosra vigyázz ennyi :P
képen 1 autóból elkapott darab
Andris: msn-em van, bug1@citromail.hu...vegyél fel!
Egyébként, ha tudtok embert, akit érdekelne az xt-m....ősz elején 150-160körül odaadnám, csak még jogsira ezzel akarok bejárni(az autóssuli meg ad nagymocit)....nincs kedvem buszozni ebben a dögmelegben...:)
Jó motorozást mindenkinek, csak vigyázzatok a trafikra....felénk mostanság nagyon kint vannak(eddig meg egyáltalán nem vtak)...szal figyeljetek oda!