Hello, boldog tulajdonosa lettem egy 1999-es xv 125 virago 5aj-nek. Nekiálltam a teljes restaurálássának. És lenne egy pár kérdésem. Kezdeném, a közép sztenderrel.. van valakinek tapasztalata hogyan is néz ki, esetleg egy fotó, vagy robbantott rajz? Előre is köszönöm.
A sárgák másolták az XV250-et két évtizedig. A Keeway Supershadow 250 jeladója vagy az Aliexpress-en, Ebay-en fellelhető 15-20 dolláros pickup-ok elvileg passzolnak bele.
Sziasztok! Xv 250 motoromba a jeladó tekercs meghalt. Aki esetleg cserélt generátort komplett, és a jeladó megvan megvenném. A Yamahánál nincs. Kérlek benneteket segítsetek. Ötleteket is szívesen fogadok.
Lent a generatorfedelnel. Ahol a bowden alja be van akasztva. A kar, amit a bowden mozgat egy tengelyt csavar el. A tengelyen van egy kereszthornyu allitocsavar es egy kontraanya.
Kontraanya meglazit, csavarhuzoval ellenorzod, lazan tekerheto-e a kereszthornyu allitocsavar. Behajtod lassan es finoman, ket ujjal. Ahol erzed, hogy elkezd nehezedni, azaz mar a lamellakat tolja, onnan 1/4 fordulatot visszahajtasz es lekontrazod
Szia Blackiex ! A beteg 1995 évjáratú nagy XV. Kuplung bowden csere megtörtént, az új bowdennél a kuplungkarnál lévő állítócsavar teljesen ki van tekerve, így is markolatig kell húzni a kart, hogy szépen vegye a sebességet. Előző szakadt bowdennel a kuplungkart kb.félig kellett behúznom, szépen tudtam működtetni két újjal. Ha az állító csavart a szélső állásnál kicsit jobban behajtom, már nem emel ki rendesen . Van még máshol állítási lehetőség ? Köszönöm !
Gyulus, igazán köszönöm a meghívást, de elígérkeztem a motorostalálkozóra Tiszaföldvárra. De még remélem lesz alkalom bepótolni.
Nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám!
Aha... Ahogy oregszem, en is elkezdtem ezt a stilust nezni, alapjarat meg egy kicsi es nyugis tempoban a vilag vegeig.
Azert meg varok ezzel egy kicsit.
(Plane, ha a buzik ledobjak az atomot, mert akkor ugy is mindegy...)
Kawasaki VN800B Classic-on dolgozom épp, nagyon el volt hanyagolva és sok volt rajta a kendácsolás. A hibáinak 90%-át kijavítottam de még bizonytalan a jövője, mert a VN800A az én stílusom igazából. Ha megszokom, marad, ha nem, ez is megy.
Nem annyira sima ügy, mint egy kevésbé "saját gyermek" eladása, de túl fogom élni.
Vettem egy másikat, az is törődős, viszont kicsit jobban a méretem vagy hogyismondjam. Aztán lehet azt is eladom és lesz egy harmadik verzió :D
Nagyon megköszönném.
Kontraanya meglazit, csavarhuzoval ellenorzod, lazan tekerheto-e a kereszthornyu allitocsavar. Behajtod lassan es finoman, ket ujjal. Ahol erzed, hogy elkezd nehezedni, azaz mar a lamellakat tolja, onnan 1/4 fordulatot visszahajtasz es lekontrazod
Bp. Kerepesi úti SHELL 09:30-10:00 (Az Örs vezér tér után kifelé jobbra) > Gödöllő > Hatvan > Pásztó > Mátraszentimre > Parád > Sirok > Eger > Bp.
Ha valaki kedvet érez, tartson velünk... 🙂
Nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám!
Oké, este beszélünk. A plexi lámpa körüli kivágásán gondolkozz...
Ma este még hívlak.
Vecsés, vagy Üllő környékén találkozhatunk...
Ami az atomot illeti, remélem, megússzuk.
Azert meg varok ezzel egy kicsit.
(Plane, ha a buzik ledobjak az atomot, mert akkor ugy is mindegy...)
Jo, hogy vannak meg ilyen Mesterek.
En mindenesetre megemelem a kalapom.
Gyere el velünk szombaton.... 😉
Vettem egy másikat, az is törődős, viszont kicsit jobban a méretem vagy hogyismondjam. Aztán lehet azt is eladom és lesz egy harmadik verzió :D