Azért azt nem árt ha megnézed hogy most mennyi és bejelölöd mint eddigi etalon.
A benzinszintet úgy nézd hogy fent legyen karbisor a helyén és függőlegesen álljon a motor mert satupadon beállítva a jó értéket könnyen lehet hogy a helyén meg hülyeséget fog mutatni. (nem vízszintesen áll a helyén hanem egy kicsit előredől és emiatt volt már hogy felrakva és ellenőrizve nem ugyanaz volt)
Ez pedig az ezresé (jobb szélső oszlop a svájci 90Le-s változaté)
Most akkor nézzük a benzinszinteket:
- a Haynes azt írja hogy 7,3 to 9,3mm (aminek a közepe 8,3mm ugye)
- az FZ750-é meg azt írja hogy 8,3+-1mm (ami 7,3 és 9,3 mm ugye)
- az ezresé 7,3~9,3mm-t ad meg
- a BDST38-ra 7,8-8,8mm-t ad meg de a tiédnek ahhoz köze sincs
Akkor most melyik lehet a helyes a négy közül?
A fúvókaméretek és a tű kódja piaconként változhatott az éghajlat és a teljesítmény előírások miatt. (meg az olyanok miatt mint én is, aki fúvókázgatta ide-oda az optimális fogyasztás miatt)
Ez itt pl. a 94-es FZ750 Német piacos, a harmadik oszlopban viszont a svájci méretek.
Éppen lehet 100-as főfúvókád (ami indokolhatná a pofátlanul alacsony fogyasztást)
Megméred a torokátmérőt (34mm-esnek kéne lennie) és a tűnek a számát.
Egyébként a BDST38 az ezres exup (és az YZF750) karbija aminek lapos súbere van (tehát nem olyan mint a tiéd)
Azt csak zárójelben említem meg hogy előfordul hogy a Haynes könyv néha hülyeséget ír.
Tudomásom szerint az FZ/FZR 750 csak ezzel jött ki gyárilag, a másik verzió az OW01-é de olyat max. képen találsz. (ahogy a versenyváltozatokét is)
Az ezres Genesis karburátor felépítésileg ugyanaz mint a tiéd, csak a torokátmérő (így a pillangószelep is) nagyobb és a fúvókázás/súbertű más méretű.
Az OW01 karbi viszont minden tekintetben más.
László! Ma úgy éreztem, nosztalgiáznom kell jólesne egy kis szalonnás hús mint amilyet Horvátországban ettünk. El is mentem a henteshez. Mondtam neki, hogy messzeföldön híres a szalonnája. Jól esett neki, hízott a mája.
A benzinszintet úgy nézd hogy fent legyen karbisor a helyén és függőlegesen álljon a motor mert satupadon beállítva a jó értéket könnyen lehet hogy a helyén meg hülyeséget fog mutatni. (nem vízszintesen áll a helyén hanem egy kicsit előredől és emiatt volt már hogy felrakva és ellenőrizve nem ugyanaz volt)