Az a kiegyenlítő gáztartály.
Kb. a közepében van egy elválasztó gumimembrán, a cső felőli oldalán (és a csőben meg a telóban) van az olaj, a másik oldalán meg nagynyomású nitrogén. (~30-40 bár, típusa válogatja)
Feltölteni nem tudod mert amint megbontod a rendszert, a nitrogén helyet keres magának és (mint láthattad) kinyomja az olajat.
Ha gyorsan visszazártad és épp hogy csak egy pici olaj jött ki akkor még nincs baj, használhatod. Ha elmegy az összes nyomás akkor kissé felpuhul a rugóstag. (nagy melegben meg kimondottan puha lesz)
Ha szétszedik és javítják akkor a végén nitrogénnel feltöltik a tartály végén levő szelepen keresztül.
Hát az elmúlt évben többször is el akartam adni a motort. Elkeserített az,hogy mindent megvesz az ember hozzá,alig használja,és amikor használná akkor meg baszik menni.
Szerencsére Ábrus ismét segített,mint mindíg. Külömben már nem lenne nálam.
Tavalyi év folamán én is költöttem a gépre nem keveset. A kötelező dolgokon kívül,féktárcsákat,betéteket,gyertyákat,trafókat,gyertyapipákat. Szerencsére Ábrus nagyon rendes volt,és segített,ill beszerezte nekem. Így is kb 100 000 forint ment a gépre,pedig alig megy.
Igen.Mostmár uj fényezèssel jómotrral folyamatban van a névre iratás és pár évig biztos megtartom.Vagyis muszály megtartanom mert már benne van egy kis pizbe.Uj festès,uj akku,átiratás.hát elég sok.
Kb. a közepében van egy elválasztó gumimembrán, a cső felőli oldalán (és a csőben meg a telóban) van az olaj, a másik oldalán meg nagynyomású nitrogén. (~30-40 bár, típusa válogatja)
Feltölteni nem tudod mert amint megbontod a rendszert, a nitrogén helyet keres magának és (mint láthattad) kinyomja az olajat.
Ha gyorsan visszazártad és épp hogy csak egy pici olaj jött ki akkor még nincs baj, használhatod. Ha elmegy az összes nyomás akkor kissé felpuhul a rugóstag. (nagy melegben meg kimondottan puha lesz)
Ha szétszedik és javítják akkor a végén nitrogénnel feltöltik a tartály végén levő szelepen keresztül.
Szerencsére Ábrus ismét segített,mint mindíg. Külömben már nem lenne nálam.
Megy mint a golyó,pöccre indul.Remèlem mostmár mindig ilyen lessz!