Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az OK, de nem szabad mindenről lemondani... 40 felett NAPI 70 ember hal meg hirtelen szívhalálban, csak nálunk
Következtetés: élvezd, amíg lehet

Persze tudom, ez érzékeny téma, nem tudunk más helyzetében gondolkodni...
Addig kell lenyomni amíg van rá lehetőség, és most éppen ha nehéz egy év árán is, de van.
Vaterán ez, de íbéjjen harmadáért is van. Kell még valamilyen relé, vagy SSR (szilárdtest relé, az is pár ezer, ugyanott kapsz)
Ezt úgy hívják, hogy hiszterézis, mechanikus hőfokszabályzónál ez ennyi kb.
Kell neked is egy olyan PID, amit itt lentebb taglaltunk, meg hozzá venni egy PTK ellenállást (az vagy 400 Ft ) és kész a szabályzód 2 fok pontossággal. PID-et kapsz 10ér kb.
Mindig ez a hüje péz
De ha esetleg nem lesz meg a 2M, és marad tartozás 5-600k, annak a törlesztője már nem 55k lesz, vagy ha igen, akkor is kifut hamar (a 2028-hoz képest) és nem kell megvárni azt se, mert végtörlecc hamarabb, szóval akkor se lesz nagy baj - persze csak akkor, ha a melód megmarad mert sokan ebbe buktak be
Az igaz, jobb nem tartozni a zsidóknak
Jelenleg ilyesmit használok hozzá.
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérnék hozzáértö uraktól.
Van nekem egy pvc heggesztögépem amively nyilászárót csinálok.
Az a helyzet vele hogy a fütölap 230 fokon kéne müködjön allandóan.
Most van rajta egy termosztat amit sütőkben használnak kis ora kapilláriscsövel és egy szonda a végén.Ezzel az a baj hogy nagy a hömérséklet külömbség amit csinál.kikapcsol 230 nál(körülbelül)de 200 fokos mire visszakapcsol.
Kérdésem,hogy van ötletetek mivel tudnám szabályozni ugy hogy csak pér fok ingadozása legyen mondjuk 5 fok.225 nél bekapcsoljon 230kikapcsoljon
Köszi
Igazából attól tartok hogy ez a f&sz kormány a fene nagy szabadságharcban gondol egyet és eltörli a támogatott hitelekről a kamattámogatást és nekünk is felszorozódna kissé a havi törlesztő vagy mit adna esetleg, átállnánk a forintról a rubelre a jövőben.
Itt Yokogawa, Honeywell, ABB, Jumo és persze Siemens hegyekben. (de persze még számtalan fajta van, a műszerészek vannak inkább otthon bennük)
Egyszerű és nem titok, már írtam róla.
Jövő áprilisban lejár a 4 éves Lakástakarék szerződésünk ami ~1,3M-t eredményez. (20e/hóval fizetjük, ennyi a max. ami után állami támogatást adnak)
Akkorra a lakáshitelünk kb. 3,2-3,3M körül fog járni amit jó lenne lezárni, mivel így +költségek nélkül megtehetnénk. (egyszer lehet ingyen előtörleszteni, minden más alkalommal 3,5%+ egyéb, az átlagember számára értelmezhetetlen számítású sarc rakódik a befizetésekre, viszont a Lakástakarék számlán gyűjtött összeg szintén ingyenesen befizethető)
Könnyen kiszámolható hogy az 1,3M mellé még 2M szükségeltetik, amit addig össze kéne szedni. Jelenleg ~700 van meg belőle, így kissé feszesre vettem a költségvetést, ezért az extra kiadások addig szünetelnek. (sajnos a már "hagyománnyá" vált egy adriai hetet is ki kell hagynom az idén mert az is 100e körüli léket ütne a kasszán amit nem engedhetek meg)
Számításaim szerint kb.100-120e/hó félretehető de ismerve a nejem bankkártya használati szokásait (de hát csak le kell húzni és kész, mi ezen a nehéz? ) képeznem kell rejtett erőforrásokat is, azt meg csak ezekkel a "nem megszorításnak nevezett megszorításokkal" tudom biztosítani. (én elég jól bírom a ridegtartást ha komoly célról van szó de egy nőtől ezt nehéz elvárni)
Ez az egész azt eredményezi hogy a hiteltől megszabadulva már havi +55e Ft-ot nem kell kifizetnünk, így jelentős tehertől szabadulna meg a háztartás. (2028-ban járna le egyébként)
Ezért szoktam mondogatni hogy ha még mindig a Rönóval járnánk (ezért bánom hogy eladtam ) megszorítás szóba sem kerülne.
A diszkóveri ismeret-terjesztő - ott ilyen szintre nem jutnak el!
Áá,mintha a discovey channel-t nézném kávéfőzésből
Itt is van többféle,eddig a japán Omron,meg a német Jumo pid szabályzók a legjobbak.
Az unit mérete szabványos, sőt a dugaszolhatóknak a lábkiosztása is.
Sokat keresgéltem, mire találtam a vaterán, mert újban elég húzós, de ez azóta is jól műxik.
Mondták a tévében.
A gyárban az összes ep szelep szabályzása így van megoldva. (amik szabályozhatnak nyomást, mennyiséget vagy hőfokot)
Gyártó szerint van ezerféle az egységesítés érdekében.
Meséld el 1x mélben, mi ez a nagy mexorítás csomag persze ha nem titok.
Hát ezt meg kitől hallottad?
Egyelőre forgókéses van mert 1 évig minden beruházás le van tiltva.
Nekem Shinho controller van, pont ilyen (mint http://imgfrm.index.hu/imgfrm/...]ezen[/url] képen, sőt a gép is pont ez, csak piros.
Ja, a tyúbon sok tudást össze lehet szedni ez a vidi jó alapnak meg amit írtam múltkor: a legfontosabb egy jó őrlő (direkt nem darálót írtam, az a forgó késes sose lesz OK)
Az enyém képes olyan finomra őrölni, hogy a 10 baros gép se nyomja át 14 grammon tehát innen lehet indulni kísérletezéskor, és lépésenként lesz jobb, majd xarabb
Aztán, ha másik KV fajtát veszel, kezded elölről (nyugi, csak kis eltérés van, max. 1-2 katt a darálón, de észrevehető azonnal)
4-20mA-es szabályzókhoz napi szinten van szerencsém.
Mert a kóla egészségtelen.
Tudom, már képzett főző vagyok.
http://youtu.be/Jjfxr24iuuw