Ilyen a gépemben a hőfok szabályzó komolyan kell ezt venni
- és még így is elmegy a hőmérséklet a 25mp csapolás alatt 1-2 fokot...
A komolyabbakban van egy 3 literes boiler, és a fejen át keringtetik benne a 0,1 fok pontos vizet ilyen van a képeim közt, már 4000 ejróért is lehet kapni
A darálással tudod "állítani" a lefolyást. Kb. 25-30mp alatt kell lejönnie kb. 8 centiliter (két adag) KVnak, ilyenkor ceruzabél vastagon folyik, ha dupla csőre a kifolyónak.
Ha több ideig folyik, savanyú lesz, mert kezd kioldódni a csersav is, ha rövidebb, akkor meg híg.
Ez iható KV, amit vettél, volt már nekem is próbaképp.
Ha eljössz nyáron, főzök neked ilyet ugyan ilyen géppel
A munkahelyi étkező egyik szekrényében rejtőzik a szekrény aljában egy régebbi (az itthoninál) nagyobb méretű, komolyabbnak tűnő főző ami már 1000 éve nincs üzemben. (csak az espresso feliratra emlékszem róla, meg hogy talán nincs meg hozzá csepegtető)
Holnap szemet vetek rá.
Először is vettem 100% arabika kvt amit frissen ledaráltam nem túl finomra. (aldiban most csak ilyen volt)
2 személyre 12-13 grammot tudtam beletömni a 2személyes szűrőbe, több egyszerűen nem fért bele. (víz értelem szerűen a 2-es jelzésig)
Markáns ízű, erősen sötétbarna kv lett belőle, vékony habréteggel a tetején.
Magasan felette áll az eddigieknek.
Tegnapelőtt etalonként csináltam egy adagot a főnöki irodai főzővel, hasonló lett hozzá. (Krups nagynyomású ami őrli is a kvt, valami cég jár karbantartani és hordja bele a nemtudommilyen kvt)
Én is felmentem a filmesekhez és van ott ilyen űrhajó vezérlő gombsorral ellátott kv gép és fú de fú de jó volt. Azt se tudtam mit kell nyomni de kb 20 perc tanulmányozás után meglett a kv és a kápusdzsínó gombja
fasza volt
sziasztok
Kérném a tisztelt márkatársakat,hogy ha lenne valakinek 18"-os hátsókerék amitől megválna, az jelezze engem érdekelne.
(kiderült hogy nem a lánckerékkel és nem a féktárcsámmal van gond hanem egész egyszerűen a csapágy nem a kerék középpontjában van. hát láttatok már illllllyet?
- és még így is elmegy a hőmérséklet a 25mp csapolás alatt 1-2 fokot...
A komolyabbakban van egy 3 literes boiler, és a fejen át keringtetik benne a 0,1 fok pontos vizet