Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Zizeg
Na ennek örülök! szerencsére én sem mondhatok sok változást de szerintem ez így is a jó!nem szabadna hogy rossz irányba változzon is valamit!

Amúgy megvagyunk bár mostanában beteges szériánk van én jelenleg táppénzen vagyok.Benyeltem valami infulenzát.

Ti jól vagytok? kecó?
Szia ábrus hogy vagytok?
szevasz! én nem nagyon vettem észre változást a 9év után! Veletek mi a helyzet? jól vagytok?
Ha sokadszorra kapcsolod egymás után akkor is ugyanannyi ideig megy? (indítás nélkül)
Na hogy tetszik a házas élet sorstárs?
Üdvözlöm az urakat! Sziasztok!
Kattog vagy zizeg?
Ma viszem első telószimering cserékre,mondom a szakinak nézze meg a karbisort is.
Úgytudom elég drága a felújító készlet hozzá.
Bár a suber mozgató gumiharangok nemrég lettek cserélve,tényleg újszerűek is.
Egyéb más fúvóka tömítés kellene.elég zöldek voltak
Elkezdem ezzel,aztán meglátjuk.nem lesz még 20 fok a hétvégén
Azt figyeltem meg,hogy akár hányszor indítok akkor is bekapcsol a pumpa,5-6 másodpercre.
Ha csak elfordítom a kulcsot de nem indítok rá akkor is.
Lehet valami nem zàr el rendesen és folyamatosan tolja.csak hát a motorzörej miatt nem hallani.
Rákötök egy izzót akkor látom mikor megy.
Lehet attól hogy 80 fok körül már nem tudom elindítani,hogy sok anyagot kap?
Amint megnyomod az önindító gombját és megmozdul a főtengely már van vákuum.
Tisztázzuk: az üza.szivattyú mindegyik járműnél (ahol szükséges) úgy van méretezve hogy jóval több benzint tudjon szállítani mint amit a motor teljes terhelésen igényel.
Ezt kétféleképpen szabályozhatjuk:

-szakaszos üzemű szivattyúval (pl. mint az fzr-é ami túlnyomásra lekapcsol és nyomásesésre indul, de minimális nyomást állít elő, azaz csak "utántöltöget")
-folyamatos üzemű szivattyúval, ami a fel nem használt "felesleget" a fogyasztó egység előtt (karburátor/befecskendező szelep) visszakeringteti a tankba

Karburátoros motoroknál ha a tank alja az úszóházak szintje felett van akkor megoldható az üza. ellátás gravitációs rendszerrel (hagyományos felépítésű motorok, pl. Simson-Riga-CB750-GTR) míg a sportgépeknél a felfelé álló karburátorok és a kompakt tankkialakítás miatt mindenképpen szivattyú szükséges. (mivel a nafta fele a tankban maradna)
Befecskendezős rendszernél (pl. mint a TL-ed is) már kizárólag folyamatos üzemű szivattyú jöhet szóba ami általában ~3-3,5 báros állandó nyomást állít elő a rendszerben, mivel a befecskendező szelepek folyamatos 2,5-3 bárt igényelnek. (nyomásszabályzó szelep tartja állandó értéken, a felesleg visszamegy a tankba)

A KÜLSŐ ("kattogós") benzinszivattyú (pl. mint többnyire az fzr-eken és némelyik YZF-en) mint írtam nyomáskapcsolós és 0,1-0,2 bár nyomást szeretne tartani az üza.rendszerben. Amíg feltelnek az úszóházak addig megy folyamatosan, amint felteltek, lezárnak a tűszelepek így a zárt rendszerben 0,1-0,2 bár fölé megy a nyomás és a pumpa leáll.
Amint a motort elindítod és az üza.szint csökken az úszóházakban, a tűszelepek kinyitnak és a pumpa a nyomásesés miatt újra szállítani kezd.
Nálad az YZF-ben és a Jaszi féle 4JH-s FZR 600-ban a tankban van a pumpa amivel még nem találkoztam, így nem tudom hogy az folyamatos üzemű-e. (jaszi biztos tudja)
Megállapítani rendkívül egyszerű:
Lehúzod a benzincsövet a karbisorról és megtöröd. (mivel nem bízunk a tűszelepekben)
Ráadod a gyújtást+vészleállító RUN és hallgatod hogy mennyi ideig megy a szivattyú. Ezt megismétled párszor.
Ha megy folyamatosan akkor egyértelmű. (nem kapcsol le túlnyomásra)
jól van,azt megköszönöm!
Három éve voltunk Szováta -Parajd -Gyilkos to -Békási szoros -Békási tározo.Jó volt de messze van,legalábbis tölem.A gyilkos tónál egy órát maradtunk,engem nem fogott meg annyira.
A gyilkos tó az jó messze van!Ha este ráèrsz akkor küldök pár linket ès dumálhatunk mèg erröl.Teszek kèpet erröl a helyröl ahol tavaly voltunk.5 után
motorral,ilyen kirándulás féle,asszony a gyilkos tavat akarja megnézni,de amit írtál az jól hangzik!
Merre szeretnétek menni?Motorral?Turázni,vagy csak egy kellemes hètvègère gondoltatok?
Mi tavaly egy hetet voltunk (Gârda de sus)Az aranyos folyó mentén.Hegyek barlangok viznyelök vizesések rozsdás szakadèk jègbarlang.stb.Bitang jó volt.A szállás 3000 forint/nap ebbe telyesen felszerelt konyha,fütés,melegvîz.
nejemmel tervezünk nyárra egy 1hétvégés kirándulást erdélybe és olyan kérdésem lenne,hogy merre érdemes szálást keresni?
Szia.Kérdezz
szevasz Arni! Mi a helyzet? Lehet majd hozzád egy kérdésem?
Jó reggelt.
jó reggelt! mennyiért adod?
Akkor az már nem pálinka,hanem wisky!Ne add vissza jaszinak,inkább idd meg!
Sziasztok! Ha valakinek szüksége volna FZR-400-600 as fejidomra baráti áron megválnék tőle. Az idom ép,a plexi némelyik csavarnál repedt. hívj és megbeszéljük! 06205596170
egyébként tényleg,ha elindult a motor akkor a pumpa egyfolytában megy?