Motorokhoz ezeket a leírásokat találtam amúgy. Magyar oldalak nem nagyon bővelkednek benne. http://etanol.blog.hu/tags/r:m...
A BMW az ami érdekes lehet :)
Miért tenné tönkre a blokkot, ugyanazon az elven működik mint a benzin. Sőt az első robbanómotor se benzinnel működött, hanem alkohollal. Autónál arra kell figyelni, hogy az alkohol kitisztítja a tankot és 100km után nem árt egy benzinszűrő csere, meg szereti megenni a gumi benzincsövet egy idő után. :) Ennyi a hátránya. Tudom olcsóbb, cserébe 20%-al nagyobb lesz a fogyasztás, de a 105-ös oktánszám miatt viszont jobban megy. :)
Amúgy a most tankolt benzinben is van alkohol. :) Lehet egy 50-50%-ot be kéne próbálni.
Használok metilalkoholt, nem tudom, mennyire más a metil mint az E85, de a metilalkoholban nem keveredik a kétütemű motorolaj. Ennek azért járj utána, mielőtt az MZ-ben kevergeted.
A kollégám tesója most ebben utazik, autókat alakítanak át komplett elektronikával e85-re, így fullba tankolhatnak azt.
Beszéltem vele, azt mondta felesbe autóba minden további nélkül lehet használni. motorba is, de én sem fogom használni amiatt amit Rosejblee is mondott.
Amúgy az égéshő kisebb, és több anyag kell belőle neki, ezért van, hogy ledadoghatott.
Viszont az ETZ-be szerintem beugrik egy próba.... :) ott az új motor max 30 ezer :) Na csak halkan mondom, nehogy meghallja a drágaság...
Hát jobb biztos nem lessz,de azon miért nem gondolkodik senki,ha ezen keverékek valamelyike kicsinálja a blokkját,és lessz 3-500ezer a kár akkor melyik az olcsóbb. Pedig a számítás ha spórolni akarsz elég egyszerű.PL: ha tavaly 10000km ert mentél akkor idén csak a 8000 ezret célozd meg,és kopásban is egy kisebb vagyont spórolsz.A végén még örülhetünk azüzemanyag árak emelkedésének
Érdekes gondolat mászkál a fejemben mostanság a közel 340-350ft-os benzinárakat tekintve. Gondolt már valaki arra, hogy keverve tankol e85-öt és benzint, illetve van e valakinek tapasztalata. Autónál keverve általában elmennek, nem tudom hogy ez a karbis motorra mennyire vonatkozik. :) Átalakítószettre nem feltétlen akarok beruházni, inkább csak keverve szeretném kipróbálni. A 95-ös 5%-a úgyis etanol, 50%-hoz mit szólna? :)
nekem tavaly egyik haverom 2000es vagy 2001es gumival ment, és velem kakucsozott is,,,,
én személy szerint 4-5 évnél öregebbet már kerülöm,,,
meg azért látszik a gumin is valami,,,
http://etanol.blog.hu/tags/r:m...
A BMW az ami érdekes lehet :)
Amúgy a most tankolt benzinben is van alkohol. :) Lehet egy 50-50%-ot be kéne próbálni.
A kollégám tesója most ebben utazik, autókat alakítanak át komplett elektronikával e85-re, így fullba tankolhatnak azt.
Beszéltem vele, azt mondta felesbe autóba minden további nélkül lehet használni. motorba is, de én sem fogom használni amiatt amit Rosejblee is mondott.
Amúgy az égéshő kisebb, és több anyag kell belőle neki, ezért van, hogy ledadoghatott.
Viszont az ETZ-be szerintem beugrik egy próba.... :) ott az új motor max 30 ezer :) Na csak halkan mondom, nehogy meghallja a drágaság...
Ja a kolléga ügyködését megtaláljátok:
www.e85tuning.hu
én személy szerint 4-5 évnél öregebbet már kerülöm,,,
meg azért látszik a gumin is valami,,,
Hadd ajánljam figyelmetekbe eladó motorom.
600 ccm, 2000, 2011.10.ig műszaki.
Szép állapot. Irányár 615e HUF
Köszi
Márkakereskedésben rendelhetsz.
hatalmas tejcsárdák