schtomi4! Én PRC-éknél alakítottam át úgy hogy mindenre felkészülve az eredetit meghagytam, de szerencsére negyon meg vagyok vele elégedve. Kipakolták belőle a csöveket, határolókat csak a tövében lévő csövet ágaztatták el két részre, perforált csővel (nagyobb lyukúval a mélyebb hanghatás miatt) Mivel nem kértem hangosat, ezért gyapotot is tettek bele bőségesen! (állítólag a gyapot minőségével mennyiségével és elosztásával érdemes vaigyázni mert a lökethullámok idővel szétszedhetik - ezh hallottam tőlük)
A katalizátort benne hagytam. Nagyon szép hangja van, mély, nem durrog vissza, és a szomszédok még pont nem ugathatnak hajnalban vagy késő este. Mert ugye szép dolog a hivalkodó hangú kipu, de ahhoz - valljuk be őszintén - bőr is kell legyen az ember arcán bizonyos helyzetekben
A saját barkácsnál a felfogatók pozíciójára vigyázzatok, mert hosszú lesz a meló, ha mindig át kell heggesztgetni, hogy lukra álljon, a borításnál és a rögzítési pontoknál.
Azért ennyire komoly beavatkozásra nem gondoltam, csak simán kipucolni a belsejét, csak attól félek hogy túl érces hangja lesz, én pedig azt szeretném ha kicsit mélyebb lenne és hangosabb.semmi mást. Úgyhogy át kell majd gondolnom hogy mit és hogyan kanyarítok ki belőle, és esetleg milyen alakú csöveket rakok bele, kicsit utánaolvasgatok neten is, hátha találok érdekes infókat a hang terjedéséről. Csak időt kell rá találni, mert suli mellett elég nehéz
Szeva!Ha ilyenre gondoltál,akkor talán tudok segíteni.Igaz elég macerás volt megcsinálni,mert az egészet a katalizátortól kellet kezdeni.Cső hajlítás,galvanizálás,krómozás.Ezeket a legnehezebb megcsinálni.A dob:perforált cső,de valami erősebb mert nekem 2x szétégett,gyapottal jól megtömve!Folytás nincs,a motor jobban pörög,igaz kicsit pattogósabb a hangja de a dupla hatás miatt mélyebb és hangosabb.Ha kérdésed van és valami ilyesmit gondoltál kérdezz bátran!Sok sikert!
pont ez az! Hogy én azt szeretném ha házilag lenne gyártva, érdekelnek a kísérletezések, azért is venném minél olcsóbban az egészet, hogy ha nem olyan amilyet akarok akkor ne bukjak sokat. meg nem mindjárt teljesen belezném szét, hanem próbálgatnám. Bár azért érdeklődöm még a prc-nél hogy ők mit mondanak, milyen módon tudják változtatni. azért köszi a segítéget
esetleg ha valaki tud segítséget, hogy mi az amit kiszedjek belőle és mi az amit hagyjak, vagy hogy jobb megoldás e ha átvezetek két csövet a kipuff belsejében vagy bármi más. Leginkább annak örülnék ha nemcsak hangos lenne hanem mély is. Mert azért nem elég ha ordít mint egy kétütemű, hanem tényleg lehessen hallani a szép sornégyen yamaha hangot
kemény fába vered a fejszéd ha te akarod átalakítani
de semmi sem lehetetlen!
még régen,,, én is cisnáltam ilyeneket a simson schwalbéra! tunind csöbet kályha csőből fasza hangja lett, csak ugy ordított, de ott elmondhatom hogy teljesítmény vesztéssel járt a dolog
de alapjaraton szép mély morcogós hangja volt
képeket szereztél már