Arról még tudtok valamit, hogy hol érdemes utas biztosítást kötni? Nem vagyok benne biztos, hogy minden biztosító fizet ha ne adj isten motor ér baleset... (extrém sport kategória?)
Ha az időd engedi nézd meg a Villacher Alpenstrasset és a Nockalmstrasset. Ha nagyon ráérsz esetleg Gerlos (ausztriai 'közhelyek'... ).
Ha reggel 7-kor indulsz BP-ről, akkor ki lehet érni arra a környékre este 6-8-ra nyugis motorozással (mi tavaly -is- a déli útvonalon mentünk - végig a 69-es úton: amíg oda elérsz tényleg sok falu van, de utána már tempósabb szakasz van).
Gratulálok, nagyon jók a videók, amiket feltettél. Gyönyörű Ausztria (is)! Talán augusztusban összejön. Ha tudnál pontosabb útvonaltervet, esetleg Vicky felrakná az Övékét,azt megköszönném. Üdv!
de nem a Glocknerről volt szó?....azt kellene nézegetni,nem pedig engem. majd most nyaraláskor remélem készül róla kép (bukósisak nélküli,ám de motoros kép! ),aztán majd ki lesz elégíve az igényed.
az autópályának ne örülj annyira....mi azon jöttünk haza,mert nem volt sok időnk....hááát rengeteg helyen van kinnt a 100-as tábla és rengeteg a kamera...sok helyi megy ennek ellenére gyorsan,de ők már ismerik a kamerák pontos helyzetét,de mi nem ismertük....jobb nem kockáztatni....legalábbis szerintem. ja,meg arra figyeljetek oda,hogy odakinnt nem kapsz minden benzinkútnál autópálya matricát!
belépős útszakasz az is... aszem 6 után free... videón a tehenek ott jöttek szembe (6 után persze ) az erőműről csak annyit, hogy valami böszme nagy, ha jól emlékszem alul 41 méter széles, fent 7,6, szélessége vmi 600 méter és 1,6 millió köbméter beton van benne... az "ausztria hazafele" videó első beflashelő képén a Feri mögött azt látod...
Köszi Vicky, Raido! Az útvonalnak mindenképp örülnék! Csak a hozzászólásomra válaszolva küldjétek légyszi, hogy kapjak értesítést, nem vagyok nagy Fazer topic lakó!
Az autópálya csak azért vonz, mert azon 650 km a táv. Brutális időt futnánk ha mindezt falvak között kéne 50-el araszolva megtenni... Egyébiránt utálom a pályát, motorral (is) gusztustalan, de hasznos.
A máltai erőműről mit lehet tudni? Érdemes arra kerülni?
szia! mi is akkor voltunk a Glockneren amikor Raidoék .... de mi külön csapattal voltunk....nem autópályának voltunk,hanem különféle kis településeken mentünk keresztül....rengeteg,nagyon jó minőségő szerpentint találtunk (18 % lejtővel/emelkedővel)....Lienzben szálltunk meg és onnan már nincsen messze Glockner....és szállást is 3000 ft/fő/éjszakáért találtunk a városban....ha érdekel pénteken elkérem a pontos útvonalunkat.
Hello mi úgy mentünk, hogy Letenyénél léptünk ki az országból és Mariboron keresztül vettük célba Veldent (a Würthi tónál) ahol a szállásunk volt. Elmentünk megnézni Bledet és a Vintgar szorost is... kicsit szükös volt rá az időnk, de végülis király volt. Második nap szlovéniában tekeregtünk, harmadik napon a Glockner volt terítéken meg a Máltai vízerőmű, negyedik nap meg go haza. Sajna az itinert még mindig nem kaptam meg, szóval csak úgy nagyjából tudom az útvonalat, de vannak itt naaaagy túrázó navigátorok, azok majd elmondják szerintük hogy érdemes menni
Azoktól kérdezném, akik már jártak Glockneren motorral (pl. Raido, friss videójával:)) hogy merre érdemes menni? Gyanítom a leggyorsabb az M1, A1 kombináció, csak motorozás tanilag nagyon unalmas is... Ha alsóbb rendű utakon megyek, mennyi időt vesztek vajon? Első osztrák motoros túra lesz, és csipegetem a tudást előre is :) ~2 hét múlva megyünk 10 nap.
csak gondoltam szolok megvan még! hibtlan állapotban, de ahogy láttam te se nagyon forgattad, sok időt még nem tudtam rá szentelni,,,
de valamit megprobálok hamarosan!
Sziasztok! Tanácsot kérnék: A fejidomon a jobboldali a tompított, a baloldali a fényszóró, ami egy H4-es izzó, tehát vannak még rejtett tartalékok. Ha átkötöm jobbról a tompítottat a H4-es megfelelő csatijára, szukségeltetik-é relé közbeiktatása, vagy mehet egy az egyben? Előre is köszönet!
Arról még tudtok valamit, hogy hol érdemes utas biztosítást kötni? Nem vagyok benne biztos, hogy minden biztosító fizet ha ne adj isten motor ér baleset... (extrém sport kategória?)