Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az lett volna az igazi poén ha leszakad a palló alatta
nézted?
Hova jutunk emberek
Inkább jó modorra, tiszteletre, meg munkára kéne
Kíváncsi lennék, hány téglát pakolt eddig fel, hogy ennyire megy neki
Biztos 2 napja csinálja
ha már ebbe belemerültetek:

híradóban mutatják hogy Erdei Zsolt romákat tanít verekedni!
Létezik azonban a cigánykérdésre egyszerű, demokratikus és hatékony megoldás. Az alábbi beszélgetést egy kisvárosi kocsmában hallottam. Sürgető folyóügyem elvégzése után az illendőségből rendelt zacckávémat fogyasztva lettem figyelmes egy nyolcvan év körüli, ízesen beszélő bácsi és egy negyvenes, doktor úrnak szólított poharazó diskurzusára.

– Az a baj, Sanyi bácsi, hogy a cigányok már semmitől sem félnek.

Az öreg legörgette a maradék bort.

– Csendőr kell, szuronyos puskával!

– Az... az... az nem demokratikus.

– Hazavinni az akomlátort a sorompóból, doktor úr, az demokratikus? Na jó, a szurony nem, de a puskatus az nagyon is demokratikus. Amerika demokratikus?

– Nem, de azt mondják – válaszolt hosszú-hosszú gondolkodás után a doktor úr.

– Van ott halálbüntetés?

– Van, Sanyi bácsi. – vágta rá a doktor úr.

– Akkor az is demokratikus. Meg – ekkor pisztolyt formált a kezéből – lelőni a néger betörőt. Na látja.

– Mit?

– Mit tudom én, maga a doki. Na jó, megmondom, gyűjtőtábor.

– Milyen tábor?

– Gyűűjtőtábor, lááger, fogolytáábor. Angol vécés, szaunás, meg videós börtön helyett. Érti, ez kell a cigánnak. Latrina, fapriccs, fűtetlen barakk, majd nem vágyódna úgy a sittre.

– Az nem demokratikus, az sérti az emberi métló... métló... méltóságot.

– Az én nyugdíjam nem sérti az emberi méltóságot?

A doktor úr szeme egyre üvegesebbé vált.

– Na, érti-e már?

– Mit?

– A demokráciát, meg az emberi jogokat.

Láttam Sanyi bácsi szemében a huncutságot, ő teljesen józan volt. Egy kurta Isten áldjával felállt a lassan álomba szenderülő doktor úr mellől, és hozzám lépett.

– Nem zavarom? Nem láttam még itt, idevalósi? – lehalkította a hangját:

– A dokinak nincs ki a négy kereke, mindenki csak ugratja.

Illendően bemutatkoztunk. Sanyi bácsi elmondta, hogy itt lakik most az unokájánál. Az orvos eltiltotta az alkoholtól, így titokban délutáni sétái alkalmával betér a kocsmába, de szigorúan csak egy pohár borra. Maradtunk a cigánykérdésnél. Kínosan éreztem magam. Sanyi bácsi láthatóan kiforrott romastratégiáját szívesen meghallgattam volna. Kedves és mulattató az öregúr, de minek arról beszélni, ami nyilvánvaló? Én nem éltem át háborút, hadifogságot, forradalmat, nem vagyok elég bölcs és vén, iszonyúan idegesítő nekem ez a kérdés. Nekem még építenem kell, gyermekeket nevelni, dolgozni egy perspektíva nélküli megbolondult világban. Azért, hogy legyen segély, állami támogatás leendő gyilkosaimnak? Na nem, ez most nem kell nekem. Úgy éreztem, tökéletesen tudom leplezni belső forrongásom. Sokat gyakoroltam már ezt, még a testbeszédemet is percenként kontrolláltam. Sanyi bácsi azonban hirtelen félbeszakította mondókáját:

– Ne haragudjon, nem akartam fölbosszantani!

Amikor elővettem a 2003-ban készült EU-ellenes plakátomat, hogy a soros magyar elnökség üzenetét közérthetővé tegyem, tudtam, hogy sokan nem fognak a szívükbe zárni ezért. Egy-egy fölismerés, egy-egy bódult álomból való felébredés nagyon bosszantó és fájdalmas lehet.

Később az élet igazolja, hogy szükségünk volt erre, hogy tovább léphessünk az úton.

Ne haragudjon, nem akartam fölbosszantani.

Könyves Kálmán
Öreg székely ül a vonaton, belibeg a kocsiba egy hölgyike, intenzív illatfelhőt
húzva maga után.Meg is kérdezi az öreg, hogy mi ez az illat. Mire a hölgy:
- Le fragrance II. a Diortól, Párizsból 50 ml 29.800 Ft.
Hümmög az öreg, erre nem lehet mit mondani, majd pár perc múlva enyhén oldalra
dőlve elereszt egy kb. 20 másodperces, lapos szellentést.
A hölgynek könnybe lábad a szeme, enyhén kiakadva kérdezi:
- Jézusom, mi ez a szag?
Mire az öreg:
- Tarkabab, Érmihályfalváról, a Józsitól, fél kiló 8 lej...
állam elnökünk megmondta hogy újévben ne fogadjunk meg semmit hanem álljunk be birkamód a sorba.
most már eldöntik helyettünk hogy a ceruza/f@sz/ melyik oldalán álljunk.
erre alapozhat a média is az új törvény miatt . .
most már csak rébuszokban lehet majd beszélni,írni ezek után
és aki egy kicsit nem hülye az vágja mit takar a sztori,aki meg az
"jó vicc.." még 50 év és már nem lesz hus amit megehetnek..:S
( am tanulságos thx)
vicc egyáltalán?:

Oroszlán...

- Pistike, ne engedd ki az oroszlánt! Az oroszlánt ketrecben kell tartani.
- Én nem vagyok rasszista. Nem tarthatok rács mögött egy oroszlánt, csak mert oroszlán.
- De Pistike, az oroszlán ragadozó, embert is eszik, ez a tulajdonsága. Ezért tartjuk ketrecben.
- De én nem vagyok rasszista! Nem általánosíthatok. Majd ketrecbe zárjuk azt az oroszlánt, aki valóban evett már embert.
- De Pistike, akkor emberek fognak meghalni!
- A rasszizmus bűn!
- Pistike, mi a fontosabb, hogy ne haljon meg senki, vagy, hogy ne tartsunk rács mögött oroszlánokat?
- Ezt a kérdést nem lehet így feltenni.
- De én így tettem fel, mert ha kinyitod a ketrecajtót, kijön az oroszlán és embert fog enni.
- Honnét tudhatod? Éltél már oroszlánok között? Tudd meg, az én szomszédságomban több oroszlán is lakott egyszer és mindig csak lecsót ettek és kuszkuszt. Öööö. Ilyesmit.
- Soha nem is hallottál még emberevő oroszlánokról, Pistike?
- Csak rasszista könyvekben. De megengedő vagyok, képzeljük el, hogy van ilyen. De ha van is ilyen, azokat megbüntetik.
- Pistike, most tényleg kinyitod?
- Ki én!
- Ez egy ragadozó. Mi kellene ahhoz, hogy el hidd: veszélyes?
- Nem hallgatom tovább ezt a rasszista dumát.

- Na tessék, Pistike, ez történik, ha kinyitod a ketrecajtót. Látod, azt a bácsit már megette az oroszlán, csak a hónalja maradt, annak a kislánynak meg épp eszi a fejét. Most már elhiszed, hogy az oroszlán embert eszik? Visszazárhatjuk a ketrecbe?
- Undorító rasszista duma, minden rasszista ezzel mentegeti magát, a rasszizmus rasszizmus rasszizmus. (Hörgh, arghh. Szájhabzás.)
- Pistike, én visszazárnám azt az oroszlánt, ha nincs jobb javaslatod. Lassan mindenkit megeszik az a dög.
- El a kezeket az oroszlántól! Te vagy a felelős! A rasszizmusod miatt lett ilyenné. Nem igyekeztél eléggé, hogy kiemeld az oroszlánt az állati sorból, te rasszista!
- De Pistike, adtam pénzt ketrecre. takarítottam a ketrecet, etettem az oroszlán. Ennyit tudtam tenni. Az oroszlán állat. Nem lehet kiemelni. Semmi jelét nem mutatta az elmúlt egymillió évben, hogy erre törekedne, igénye lenne a kiemelkedésre, netán emberré akarna válni. Nyugodj meg, és fogadd el a tényeket. Arról mit gondolnál, hogy ha az oroszlánt visszaengednénk a saját közegébe, a dzsungelbe?
- Nem zárhatod el a kiemelkedés lehetőségét előle, te rasszista náci disznó! A te felelősséged ez az egész vérontás. Ha te nem szorítod az oroszlánt a rasszizmusoddal évekre a ketrecbe, nem történik meg ez a szörnyűség. Méghogy dzsungel?! Nincs is már dzsungel, különben is, ennyit tudsz kitalálni, hogy elüldözöd az oroszlánt a hazájából?
- Hát nem tudom, szerinted ez a hazája? Nem Afrika? Vagy esetleg a ketrec... Valamit csak tenni kéne, mert fogynak az emberek, míg mi arról beszélgetünk, hogy van-e hazája az oroszlánnak.
- Mi most elmegyünk egy fáklyás felvonulásra gyászolni. Ezt tesszük. Együtt, emberek és oroszlánok. Ez egy szimbolikus tett, te náci, rasszista rohadék, meg gyönyörködj benne, hogy hova vezet a gyűlölködésed és a megkülönböztetés. Fujj! (Kiköp)
- Pistike. Az oroszlán még mindig ragadozó. Téged is meg fog zabálni. Nem szimbolkusan.
- Lárifári!

- Pistike. Hol a kezed?
- Az a rohadt... illetve egy megtéved oroszlán lerágta. Elnyerte méltó büntetését, írásos dorgálásban részesült.
- Figyelj, tegyünk rá egy ragtapaszt, aztán zárjuk vissza a ketrecbe együtt, jó?
- Ördögöt, rasszista! Veled semmit. Az oroszlánt is te zavartad össze. Rasszista! Mi pedig énekeljük el együtt az Internacionálét és utána az Oroszlánok Dalát! (Kornyikálni kezd, szívére tett kézcsonkkal.)

- Pistike, az oroszlánok kurvára szaporodnak, valamit tenni kellene. Te mit javasolsz? Mióta betiltották az oroszlán szót, én már nem tudom mit szabad és mit nem, de annyi biztos, ami húsból van, annak most futnia kell.
- Csak felfújod az ügyeket. Egy-két esetből nem lehet általános következtetéseket levonni. Ez rasszizmus.
- Pistike. Az egész ország hemzseg az oroszlánoktól. Zabálják az embereket. Komplett országrészekből tűntek el az emberek. Helyenként nem mernek az utcára menni.
- Csak mert a náci propagandád megtévesztette őket. Ha odamennének az oroszlánokhoz és baráti jobbot nyújtanának nekik…
- Akkor megennék azt a kezet.
- Ne légy cinikus!
- Hol a kezed?
- Aljas csúsztatás! Rasszista, populista, igen, populista! Populista! Populistaaa!

- Pistike, én elmegyek innét. Szereztem egy erős, páncélozott autót, felpakolom a családot és elmegyek egy olyan helyre, ahol nincsenek oroszlánok.
- Tessék csak. El lehet menni! Tessék.

- Kérem kapcsolja Oroszlánföldet. Halló Pistike? (Hörrrr, murr, roarrr! Jaj! Segítség! Meghalok. Nyamm. Hörr. Csám-csám. Böf.)
- Pistike? Pistike?! Halló! (Hörr. Broahh, morr.)

Csend. Valaki megette a telefonkagylót. Bizosan nem oroszlán volt. Ilyenre gondolni rasszizmus lenne. És az bűn.
az össze se volt rakva eleve.
fél arcát leviszi ha jól megcsapja.
amerikai fegyver reklám
Szegény Mujahedin.
Szétesett a puskája.
Megfulladtam a röhögéstől

http://youtu.be/ApHKW7rpeCc
Két számítógépes rendszergazda beszélget:
- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod meg jelszónak?
- Miért, mi a bajod azzal, hogy wfK41a2s?
- Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?
- Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos.