Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Baja van.
na én pont ezért húzattam át néhány éve az egész ház belsejét kültéri nemesvakolattal 2 -es gördülőszemcsés. Az életben baja nem lesz
én simán kiköltöznék egy erdőbe valami fasza rönkházba
az se érdekelne ha csak pottyantós budi van
60 éve száraz akkor olyan szar nem lehet
mert szarok voltak arra felé a vályogvető cigányok
Felénk leginkább zsákfalvakban lehet velük találkozni. Ott meg olyan az infrastruktúra, amilyen. Én pl. nem mennék önszántamból oda lakni.
Lehet mellébeszélésből azt mondani, hogy a jó levegő meg természet közelsége, de azért látni a tutit.
egyik tart vagy 30 lovat tuti nem csóresz
csak érdekességnek írtam hogy mi még a budit is kigletteljük úgy hogy a légy leesik róla
nekem sajnos csak volt kőműves
Nekem a faterom kőműves. nem írom, hogy volt, mert még él, csak nem dolgozik.
Felénk sok külföldi vett tanyát, azt tudni kell, hogy ezért nem a krémje jön ide. Nyilván van abból is, de amúgy nem az igényesség lengi őket körbe.
Egy egészséges recskázást sem nézek ki ebből gyíksáskából.
após kőműves volt
errefelé a külföldiek elég sok lepukkant tanyát vettek meg, aztán néhányat ők javítottak fel
szinte kivétel nélkül olyan vakolatot kértek hogy kartecsnivel nagyjából egyenesen elhúzták aztán jólvan
az istállókat komolyabban lesimították a magyar gazdák.......
ezek az idegenek meg oda-vissza voltak hogy milyen kibaszott jó ez a tiszta ákombákom fal amit 1-2 soron lemeszeltek és annyi
többnyire hollandok meg németek a tulajok
Én pár éve néprajzilag elmentem egy vertfalas ház építését fényképezni. Valamilyen vallási csoport volt, a tők egy kivájt gödörben az agyagot meg a töreket taposták, a gyerekek felfordítottak mindent, a férfiak meg a két deszka közé hordták a megtaposott vályogot.
Persze nagyon nem voltak, hülyék, mert az alap és a lábazat betonból- illetve zsalukőből épült, a későbbiekben a tetőszerkezet fa részeit vassal erősítették meg.
Ja, és senki nem ihatott alkoholos italt.
Válnak Rogánék. Ez vicces, vagy nem? Mármint hogy milyen papucs a kisszemüveges.
https://index.hu/belfold/2019/...
Ja, verjem bele a f@xomat...
Az biztos, hogy az "alapozás" a minden munka origója.
Amikor egy fal egyenes, azt bevakolják, mélyalapozzák, tükörglettel behúzzák, annál jobb nincs. Amikor enyves festékre, mészre, salétromos, vagy penészes falra akarnak festeni, azon SEMMI nem áll meg.
Amikor festek otthon, én spaknival addig kaparom, amíg csak minden lejön, mélyalapozó+tapadóhíd, és utána a festék. Párás helyiségbe lemosható festéket veszek mindig.
De utoljára ráálltam arra, hogy üvegszövet tapétát ragasztok fel, igaz, azt sem a gyári ragasztóval mert az baszott drága, hanem a cégnél a festőktől megkérdezett technikával. Azt ugye eltépni sem tudja senki, a falon meg lerobbanthatatlan.
De a tied vertfal
Nekem nagyon rondán sikerült, ez a gyári keverésű massza meg hibátlan, és nem is drága.
A bio mész is hengerelhető.
Érdekes, az enyém fordítva működik: télen a hideget, nyáron a meleget tartja....
Amikor vakolják.
Láttam én is.
tartja a hőt, mint pl egy barlang
minél nagyobb a tömeg annál tovább kitart, de a hőszigetelő képessége meg sem közelíti még a régi poroterm téglákat sem, amit hajdanán fikázott minden kőműves aki a vályogtéglákon nőt fel
Szerintem nem. A hideget nyáron és télen a meleget is elég jól tartja, ha nem vizesedik. A mostani épitési technológiával amikor már husz centi szigetekést tesznek fel persze nem versenyképes.
Kérdés, mi számit mainak. Egyébként az alapozás meg a kátránypapir ha jól lett megcsinálva, száraz manapság is.
Amig száraz addig igen. A vályogból tipikusan 50-es falat raktak, annak elég jó a szigetelése. Aztán ezt rakták.vegyesen is, kisméretű téglával.
A kátránypapírnak ez a szerepe. Régen az volt, most bitumenes nehézlemez.