A nyomott ár összetettebb, mert az áramszámla nem csak az áramdíjból áll, az csak töredéke. Értelemszerűen szállitási, meg egyéb díjaklat nem fog tériteni, mikor épp hogy azzal is igénybe veszed:) De a fizetendő cca 40 ft-tal nem számolható a vételi ár. Minusz adó, stb. Értelemszerűen családi viszonylatban csak úgy rentábilis, ha fel is használod amit termeltél.
Pl. villanyautó töltésre:)))
amúgy ezeket tök gyors meg lehet szokni, pár éve voltam északkeleten néhány napot de a végén fel sem tűnt
egyedül a jáu ami vicces, de azt már a debreceni mozdonyvezető ismerős is használta pedig vagy 5-6 éve erre lakott
nem a témához tartozik, de ebből az írásból levettem hogy északi nép vagy
rengeteg helyen jártm már de az ország északkeleti részén van ez a "szartig" szó csak
nem messze tőlünk van egy 0 energiaigényű ház azt hiszem 160 milla volt, víztisztítóval minden extra kacattal
amúgy ha beesene 2-3 milla "ajándék" pénz én is napelembe + inverteres fűtésbe fektetném
Nem, csak van aki üzletet lát benne, és szartig van pénzzel. Felénk is van két három pénzes figura akik ebben gondolkodnak, vesznek olcsón területet letelepitik, aztán eladják a termelt áramot. Nagyban játsszva ez is jó üzlet. De rizikós is, kötbér ha kevesebbet, ha többet termelsz a lekötöttnél. Ez meg olyan mint a buzatermés, ki a fene tudja januárban, mennyimlesz októberben.
felénk olyan is van hogy valami farm féle akármi épületen van vagy 3-400nm napelem, de egy csomó farm-ipari létesítményen van
gondolom ez támogatásos buli volt
plusz a földre lehelyezett minimum fél hektáros parkok itt-ott
50 km körben legalább 4 db van
felénk kurva sok felé települnek napelem parkok
némelyik elég nagy, ha azt veszem hogy egy átlag háztartásra elég 5-6 tábla akkor ezek jó sokat ellátnak
Lófaszt. Felénk most is létesül, MOL hamarosan több helyen fog. Paksra szükség lesz méginkább, mert kurva jól szabályozható, és éjjel még nem süt a nap, meg télen is alig,
Pl. villanyautó töltésre:)))
egyedül a jáu ami vicces, de azt már a debreceni mozdonyvezető ismerős is használta pedig vagy 5-6 éve erre lakott
volt munkatársam arról a vidékről és ő mindig leöltözött dugás előtt és nem is ritkán
rengeteg helyen jártm már de az ország északkeleti részén van ez a "szartig" szó csak
nem messze tőlünk van egy 0 energiaigényű ház azt hiszem 160 milla volt, víztisztítóval minden extra kacattal
amúgy ha beesene 2-3 milla "ajándék" pénz én is napelembe + inverteres fűtésbe fektetném
gondolom ez támogatásos buli volt
plusz a földre lehelyezett minimum fél hektáros parkok itt-ott
50 km körben legalább 4 db van
némelyik elég nagy, ha azt veszem hogy egy átlag háztartásra elég 5-6 tábla akkor ezek jó sokat ellátnak