Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tisztára jól jártunk a titokban megkötött orosz (paks) egyezménnyel is. Nem lehetsz ekkora Tisza parti birka! Még semmi nem történt de már előre törlesztjük a kamatokat. Kimegy minden fiatal és értelmiségi, nincs senkinek kedve éhbérért dolgozni. Amikor legelőször dolgoztam az a 20,000Ft több vásárlóértékkel bírt, mint a mostani 200,000.
Az ország fele abból él hogy roncs autókat hoz be, vagy javít, együtt lakik a nyugdíjas szüleivel, hogy legyen valami biztos pont az életében. Mi ketten kivételek vagyunk, de a többiek?
Együtt loptak!
Ez még nem menti fel őket.
csak azt nem veszed figyelembe hogy éjjel is kell fűteni.....
aztán a házi cuccokkal akkor nem tudsz, vagy épp télen amikor 3 hétig ki sem süt a nap és a napelem tizedét termeli
na erre kell az erőmű
ha tárolni akarod a villanyt-hőt akkor meg nem 4 milla a rendszer

az hogy valaki kitalálta a 0 energiás házat attól még nem fog épülni sok, felénk van egy asszem 160 milla volt, egy méretben hasonló átlagos ház meg 20-30 milla
meg aztán ha épülne is kb 50 év mire lenne annyi hogy csökkenjen a fogyasztás egy kicsit
Én is emléxem, 2005-2008 közt Orbán mindenkinek pisztolyt tartott a fejéhez, hogy vegyen fel frankhitelt lapos tévére, házra, autóra vagy leginkább mindre ja, várjunk csak, akkor nem is ő volt a kormánynál de amilyen egy geci, biztos az ő zsebébe ment az a pénz is

Ha már vicc topic
az atom az fasza, paks 82 óta megy különösebb gond nélkül(1 jelentősebb hiba volt de az sem volt a népre veszélyes) és kb felét termeli ami az országnak kell
kb 20 év múlva bezár a bazár utána meg pisloghatunk honnét lesz villanyunk.......
a napelemek árának a mélybezuhanásásval mai nap már nem nagyon épül ház ami nem napenergiával működne, egyébként meg 2020 tól kötelező is lesz új ház építésnél a 0 energiaigény. Ez kb. azt jelenti, mire paks ot kifizetjük, kvázi 20-30 év addigra az épületek 60-70 % nak nem lesz szüksége elektromos áramra. De az okosok biztos ezt is figyelembe vették. Most egy 200 nm-eres családi házba utólag beépítesz egy elektromos infrafűtést napelemmel, az kb. 4 milla és örök életre elfelejtheted a gáz és a villanyszámlát. Nálam ez 7 év alatt futna 0-ra. ez elgondolkoztató
arról a vasútvonalról azt kell tudni hogy 92 ben már elkezdték a tervezést de akkor a franciákkal
minden terv kész volt, felmérve a pálya, talajminták stbstb
már akkor gurultak a forintok minden irányban
Ma már a megújuló energia a divat. Ez pedig legalább olyan rossz, mint az olimpia lett volna. Nem véletlen van titkosítva az egész történet.
a paks2 projekttel nyerni is lehet: pl a régi testvéreink barátságát+ azért jönne is belőle vissza pénz a következő 20 évben
és ha tényleg ennyi sok villanyos autó a terv akkor drágább lesz az áram
de ezt csak úgy gondolom, semmi adatot nem tudok..... de bizonyosan jobb befektetés mint az olimpia
Elméletileg itt a haszonnak még az olimpiára felépített infrastruktúrának, külön vasutak, olimpiai falu(épületek st.) lenne. Ha ezeket lehetne az olimpia után hasznosítani. Általában nem így történik így veszteséges üzem az olimpia megrendezése. Bár tény és való, hogy az előkészületekből lehetőség van rengeteg pénzt kilopni Sajnos mai napra már az állami építkezések egybefolynak a lopás fogalmával. Ha az állam épít annak a benfentesek a felét el is lopják ezek már tények
Valaki múltkor ide linkelte mikor erről a témáról volt szó, valalhol kínában talán kiszámolták, hogy a hatalmas sportcsarnokot amit építettek, az olimpia után gazdaságosabb lebontani, mint megtartani. Erről ennyit. régebben volt szó a fapados olimpiák megrendezésésről. 10 részét sem kellene megépíteni ezeknek a faszságoknak. Pl. a súlylökő, meg a gerelyhajító is kimehetne a réten felrajzolt pájára dobálni e ötlet, de lehetne minimalizálni a költséget. Különben meg engem az olimpia pont nem érdekel. Egyet tudok remélem itt nem rendeznek soha, csak azért, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek, a szegények meg még szegényebbek...
A kínai vasútvonalat se feledd. Az is nagyon kedvező feltételekkel van aláírva.
Így is kicsontoztak bennünket ezek a gecik: Paks2 mennyibe is kerül? Mennyi hitelt veszünk fel rá?
lusta vagyok keresgélni ezt találtam meg elsőre, szerintem teljesen ki lettünk volna csontozva az elkövetkezendő 50 évre

A közvetlen bevétel az összes költségnek csak a töredékét adja. Montreal (1976) közismert példája lett az alultervezettségnek, a város az olimpia után 30 évvel, 2006-ban fizette ki a játékok miatt felvett gigantikus hitelének utolsó részletét, de Szocsira is évente 1 milliárd dollárt fizetnek majd az orosz adófizetők még jó pár évig.

Pekingben 3,6 milliárd dolláros bevétel állt a jóval 40 milliárd dolláros költségekkel szemben, de 2012-ben Londonban is csak 5,2 milliárd dollár jött be 18 milliárdos kiadás mellett. A legfőbb bevételi forrás a televíziós közvetítések értékesítéséből származik, ennek azonban több mint fele a NOB-hoz vándorol.
Nem csak a görögök bukták be az Olimpiát...
célszerűbb azt nézni hogy a többi "szopóágon" lévő keleti ország hogy teljesít
pl 10 éve 1 lej hatvanpár forint volt most meg hetvenpár

amúgy az árfolyam változástól nem nőt volna ennyit a törlesztés, a kamatot is brutál megemelték
pl akinek 20 ezer volt a törlesztője annak a képen lévő adatok után kb 32ezer lett volna ezzel szemben meg kb 50 ezer
egyszer elmagyarázták milyen fasza trükkösen csinálták de nem érdekelt annyira a téma hogy megjegyezzem, de a kamat emeléssel többet nyertek mint az árfolyam változással(mert ugye köze nem volt a frankhoz a hitelnek)
nekem sok éve volt frank hitelem (ami nem frank alapú) ott minden hónapban jött a számla hogy annak a havi x franknak mennyi a forint megfelelője, olyan 15 éve 160 ft körül lehetett az árfolyam
Ez a két fej,de te jó isten. A szöveg is jó!
Maradjunk annyiban, hogy a forintot az Orbán-kormány döntötte be a nyugati valutákhoz képest - azaz ő maga generálta azt a problémát, amiből aztán "kisegítette" a hiteleseket.
Ja, így meg ráköltöttük a pénzt a stadionokra, csak a hozzá tervezett bevétel maradt el.
Szerintem okkal jobban rákészültünk mint a Görögök, nem lett volna ezzel gond, csak ott rontották el, hogy a jelen politikai környezet alkalmatlan erre.
Tényleg meg kellet volna előre egyezni az ellenzékkel hogy ne kezdjenek el áskálódni...de hát az ellenzék olyan ostoba, hogy önmagának is folyamatosan alátesz.
Semmi gond, úgy látom van rá igény.
Végül is hálás téma, konfliktus függőknek, akikből vagyunk egy páran itt, szóval nem is piszkálom emiatt, csak majdnem berántott engem is.
Én tudok sorolni néhány tagadhatatlan érdemet amivel gyakorlatilag visszahúztak a szakadékból a 24 órában. Tehát, a feriék által felvett imf hitel ki let köhögve. Ez már önmagában sem kis dolog. Aki imf hitelre kényszerült még soha nem jött ki belőlle jó. Bár argentína egyszer beintett azt mondta nekik baszik fizetni, ott lett is néhány turbulens év majd szép lassan kijöttek a kátyúból. Mi kifizettük nekik, annak ellenére, hogy nagyon nem akarták, sőt erősködtek, hogy vegyünk még fel hozzá. Viktorék mondták, hogy köszönjük nincs szükségünk rá, legalább is imf hitelre nem ez baszott szerencse volt ám. Pár pillanaton múlott a csőd. Meg kell nézni a akkori cds felárakat érdemes. A csőd mint olyan álampolgárra levetítve azt jelenti, hogy az élete során összekuporgatott pénzecskéje 100 ezer 1 millió, 10 millió, 100 millió tök mindegy egyik napról a másikra egy lukas huszfillérest sem ér. Azért ezt zokon tudja venni az ember. a száz következményből ez az egyik ami a pógárt érzékenyen érinti. Majd a kenyérjegy is régebbi rossz időket juttatna apáink eszébe Aztán a legnagyobb dolog ezután az volt, hogy simornak a mandátuma után(egyszerűen elmozdítani nem bírták a helyéről) azonnal elkezdék vágni a kamatot és 1 év múlva a 10%-ról 1 %ra vitték vissza megszüntetve ezzel a carry tradet, vagyi egy spekulációs folyamatot amivel a lakosság megkeresett pénzét ellenszolgáltatás nélkül szivattyúzta ki a gazdag nyugat Adót vetett ki a külföldi érdekeltségű bankokra, több-kevesebb sikerrel megfékezte a behazudott svájci frank hitellel eladósodottak további bedőlését, szó volt a multik adóztatásáról is szerintem ez nem valósult meg legfeljebb papíron, termtett külföldi tőkés beruházok számára egy befektetésre alkalmas viszonylag nyugodt és kiszámítható légkört, ami sok olyan munkahelyet tudott megteremteni amit magyar vállalkozások nem tudnának. Lehetne itt még gondolkozni volna itt még bőven megsüvegelni való dolog ami az Ő érdemeiket szolgálja.
Mondjuk Felcsút nevezetű kisfaluba pancsó arénát építeni, körbe kisvasuttal is enyhe túlzásnak tartom, mint azt a rengeteg üresen álló stadiont is amit eddig felépítettek, majd az építési költségek 50-60 %-át kézen-közön lenyulták. Nagyon kíváncsi leszek, hogy 2020 után elfogyott uniós pénzek után ezeket a stadionokat ki és miből fogja üzemeltetni
én meg nem a mi pénzünket lopják el 1500 milliárd lehet, hogy felfoghatatlan összeg , kb. annyit jelent közérthetően, hogy ma aki dolgozik dupázná a fizetését Talán így érthető, hogy mennyi pénz ez. Mondjuk, ha keresel 2 kilót, egyik napról a másikra 4 vihetnél haza ez már azért kézzel fogható nem?
Persze nyílván nem ilyen egyszerű hisz nem lehetne a bérek duplázására költeni, de mondjuk nagyon sok minden hasznos dolgot lehetne ezzel a pénzel csinálni. Pl. komplett rendbe lehetne tenni az egészségügyet és az oktatást, vagy lassítani a kivándorlás mértékét ezek csak példák de 1000 más szükségszerű dolog valósulhatna meg inkább, mint a most regnáló kormány tagjainak és haverjainak a zsebét bélelni belőlle
Az még fasza lett volna ha itt is olimpiát rendeznek.... letérdelt volna az ország egyből
A,görögök is beszopták a 2004est kegyetlen módon
Ne vedd komolyan tollkódás is van benne gazdagon . híd el nem kőnyű szar vagy szarabb közül választani .
Így van ...

Gyakorlatilag leszarom , hogy ki mennyit lop , ha engem/minket hagynak élni....