Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

persze mert egyre szarabbak a bútorok és szétesnek pár év alatt és másikat kell venni
anyáméknál a 80as évekbeli szekrénysor hibátlan és karcmentes
nekünk a kb 10 éves szekrény 3x volt áthelyezve(festés szoba átrendezés) és a 4.-et nem bírja ki mert szétesik, az ajtózsanérok többsége már tiplizve van stb
de ez nem egyedi eset mert ismerősnél a hátlapot úgy kellettt csavar+ nagyalátéttel visszahelyezni mert festés előtti mozgatásnál(kb 2 métert spaniferrel) elengedte a tűzés
persze hogy pörög az üzlet ha fosokat árul kb mindenki
Bazmeg a bevételem nekem is nővekszik elég dinamikusan évről évre
Volt tavaly olyan hónap,hogy magam sem hittem el mit forgalmaz a cég
Sajnos a kiadások ezzel együtt szintén rekordokat döntögetnek. Nem az a lényeg baszod mennyi a bevételed adott évben
Hanem az, hogy mennyi marad a tarisznyába
Már tárgyalva volt,A feleség nem magyar,innen személyes a dolog nem az általános gazdasági.
Oké akkor fogalmazok egy kicsit másképen.
Azt, hogy vállalkozók(az összes fene tudja hány tízezer) vállalkozó társammal együtt kockáztatok. A vállalkozásba belefektetek sok x 10 M már megtermelt leadózott vagyont. Ha nincs szerencsém elbukom. Ha van egy kicsi akkor valamennyi időn belül 1-5 év visszatermelem. Működő vállalkozásomnak a bevételéből fizetetek x 10-en embert. Ergó eltartom, a cégemből. Nyílván nem a két szép szeméért, hanem szeretnék én is gazdasági hasznot realizálni. A világrekord(szó szerint értendő) magas adóink és ennek az évről-évre történő srófolása és szaporítása miatt azonban egyre kevesebb a hasznom realizálása. Tavaly nem saját hibánkból sikerült visszalőnünk magunkat a 2013-as szintre, emelkedett forgalom mellett. Az idei kilátások még sanyarúbbak. Egy átlagos mikro, kis vállalkozásba legalább családi ház értékű működő tőkét kell folyamatosan tartanod. Ez az a pénz amit nem vihetsz át a kocsmába meginni, mert kell a működésedhez. Tehát vállalkozóként pénzt tartasz és forgatsz a gazdaságba,(kockázatot viselsz) embereknek, családoknak biztosítasz megélhetést, cserébe jogos igény az, hogy a végén több maradjon a zsebedben mint egy gyári melósnak. Ha csak annyi marad akkor elmegyek a merci gyárba napi 8 órába, a fene fog küszködni napi 12 órát, sokszor hétvégén is, hogy rabja legyek a saját vállalkozásomnak. A legnagyobb baj, hogy egyre kevesebbet keresünk ugyanazon munka és kockázat mellett. Nyílván nem minden vállalkozásra igaz. Aki építőíparban dolgozik az most szárnyal. Be is kell hoszzák az előző 5,6 kimaradt évet. Erre még van két évük aztán ott is lefőtt a kávé egy időre megint
Azzal nem tudok mit kezdeni hogy te az Index,444,RTL volalat fujod másik meg az origo, 888,TV2-t............Ja bocs te a Hír TV-t.

Én meg kinyitom a szemem és azt látom hogy 14 óta a netto bevételem növekszik.
És neeeeem nincs állami megrendelésem egy sem.Azt 20 éve mindenhol egy miskolci cég nyeri.
most már nem lenne jó buli nekünk sem
de még a 240es árfolyamon szerintem nem lettek volna ekkora bajok itthon
szovákok szerintem elvannak az euróval
a görögöket meg az olaszokat nem kell példának felhozni, azok cigányok vazzeg, dolgozni nem szeret egyik sem
A focihoz is mindenki ért, nem?
Mondj egy úgymond "újjonan csatlakozott" (keleti régió) országot, ahol az euró bevezetése sikertörténet volt
aki csak tehetné szabadulna tőle, hál istennek nekünk meg eszünkbe sincs az euróövezethez tartozni Bele is rokkannánk. a néhány száz eurós bérbe
Oda csak azoknak az országoknak éri meg csatlakozni ahol a jövedelem eléri vagy nagyon közelíti a nyugateurópai béreket. Olaszország, görögország nagyon megszenvedte és még szenvedi is.
Ezt most ne vedd személyeskedésnek, de ha Te ezeket az "eszméket" magadénak vallod, akkor miért nem itthon dolgozol és élsz??
És azt a sok adót és egyéb kiadást mind a betérő vendég fizeti ki, aki otthon nem tudja leírni az adójából ezt a kajálást, se a villanyt, se a vizet, se a fűtést, se a tv/net/telefon kombót, se a benzint az amortizációval, sőt magát a kocsi vásárlást sem, de még az útadót és a saját ruháját se, a bútorokról nem is beszélve...... Akkor kinek is marad kevesebbje a végén?
A lányommal nagyjából egy időben lesz 20 éves a verdám, a moci meg eggyel több. De nagyon sok új vagy újabb motorosokkal hoz össze a közös kanyargás, de általában nem kapott fizetésből élő emberek.
Viszont az tutti, hogy vállalkozók nélkül megáll az ország!!! Csak a mostani "elit" meg sajnos nem a vállalkozói, gazdaságilag okos emberekből áll, hanem leginkább haverokból és rokonokból, akiknek megáll a tudományuk, ha jön a kormányváltás. Régen a Zwack, a Ganz vagy a Pick sem azért volt sikeres, mert haver volt.
Vagy kölykök a hátsóudvarból
Ennek itt a helye Hiszen az egész politika egy vicc. Mondjuk Kár, hogy én nem tudok rajta nevetni, mert egyre erősebben érzem a negatív hatását a saját bőrömön.
Választások előtt meg mindenki politizálni próbál Mindenki megosztja a vélt vagy valós gondolatát
mondjuk ezt sosem értettem miért kellett addig baszakodni a "nyugattal" amíg nem lett itt is euró
ha bevezették volna lett volna némi szopás az elején de utána jobb lett volna a helyzet
bár szarintem az ország devizatartalékai miután az árfolyan nőt elég kójelentősen emelkedtek(forintban számolva) így ki lehetett oszatani szörnyű nagy pénzeket jutalomba hiszen kurvára nyereséges volt papíron a dolog
Mottó: "Merjünk kicsik lenni!"
Lehetne egy új totyik a témának: Motorosok az alsóházból pl.
István! szerintem tök felesleges itt a honfoglalásig visszamenni, maradjunk már csak mondjuk a rendszerváltástól eltelt időben. Ahogy nálad, úgy nálam sincs a bölcsek köve. Egy dolgot nyugodtan kijelenthetünk szerintem. A politika mindíg ugyanarról szól. A lopás és kizsákmányolás csak ismétli önnmagát. A különbség csak annyi, hogy a módszer nem mindíg ugyanaz. A kommunista érában ezekről nem lehetett tudni irányított sajtó miatt. Ott kuss volt vagy próbáltál volna pofázni ha tudtál valamit. Azért a még most is valamilyen szinten szabad média(bár folyamatos és erős törekvések vannak ennek a megszüntetésére) elől már nehéz titokban tartani bármit is. Napjainkban minden kiderül. Most annyi a különbség, hogy tudunk róla, ellene maximum itt folytathatunk kommentháborúkat, de tevőleg nem sok mindent tehetünk Lézerjaninak is biztos szar, hogy a felépített és letagadott kastélyába be sem teheti a lábát mert 10 perc múlva 6 újságba jelenne meg.
A gazdag emberek a 90 es években lettek gazdagok, amikor zuchmann cigány tamás vezetésével saját maguknak elprivatizálták az állami vagyont. Amit meg nem maguknak azt meg eladták a külföldi működő tőkének. (szintén saját zsebre) Aztán Antal miniszterelnök urat is ajnározta mindenki. Na az Ő közreműködésével lopták a több száz tonna állami aranyvagyont. De nem csak ez volt a legnagyobb bűne egy vállrándítással intézte el a kölcsön visszafizetés semmisé tételét. Érdekes a lengyelek azt mondták, hogy ők nem fizetik tovább Aznap elengedték nekik a tartozásuk fennmaradó részét. Józsi bácsi meg azt mondta, nekünk ezt nem kell elengedni Hisz mi büszke magyar nép vagyunk és kifizetjük amit kell. A mai 30ezer egynéhány milliárd éves bevételünkből 5000 milliárd forintot fizetünk csak kamatterhet ebbe még a háborús jóvátétel is benne van A kamatokkal már legalább hússzorosan kifizettünk minden tartozásunk. Apropó tudjuk már azért azt is, hogy a kölcsönöket nem mi akartuk felvenni Igazából nem is volt rá szükségünk. A saját egyszerű szerény körülményeinkhez képest az ország önfenntartó volt. Ezeket a kölcsönöket felvetették velünk. Ezek a beérkezett kölcsönök ráadásul nem az ország javát szolgálták Ebből szinte egy kanyi vas sem maradt az országnak. Ezeket a pénzeket amit kölcsönként felvetettek velünk szét kellet osztanunk segélyként a környező országoknak Persze visszafizetni meg azóta is nekünk kell. Ha nem hordják szét az országot csak a rendszerváltás óta 2szer, 3 szor akár európa leggazdagabb régiója lehetnénk. Talán nézzél egy kis Drábik Jánost is. Szépen elmagyarázza 2004 -ben amikor úgymond "lélegeztető gépen" volt az ország soha ennyi pénz még nem volt nálunk. A pénzszivattyú klasszikus esetét hajtották végre rajtunk. Ez a folyamatot Carry trade-nek hívják. Ez abból áll, hogy Simor jegybankelnök 10%-on vagy ahhoz közel tartotta a betéti kamatot Mondjuk németországban 1%ért felvettél 10 millió márkát, azt a pénzt behoztad a Magyar Nemzeti Banknak (ami mint kiderült nem is magyar és nem is nemzeti) A maradék 9%-ot meg egy év letelte után zsebrevágtad. Nos nyugat ezt csinálta. Azt a 9%-ot meg a dolgozó magyar nép kereste meg véres verejtékkel. Ezért cserébe még beruháznia sem kellett. Minek is kellet volna, Hülye lett volna kockázatos vállalkozásokba tőkét befektetni amikor 9%-ot minden évben ingyen megkapott tőlünk. Orbánék sok mindent jól csináltak. Első körben ezt a pénzszivattyút ikatatták ki. Simort persze nem bírták elmozdítani a helyéről az ő mandátuma 5 évre szól(t) Viktorék álló fasszal várták, hogy leteljen. Amit módjukban állt, bilux matelcsy györgy azonnal elkezdte vágni a kamatot. Ciklusonként akár 2% ponttal. Na akkor ugrott torkunknak nyugateurópa. Meg akkor amikor a megmaradt pénzből az adósdósságokat kezdtük csökkenteni. Ugyanis rohadtul nem az a jó adós aki ki tudja és ki is fizeti az adósságát. Az a jó adós aki a kamatokat mindig biztosan kifizeti, úgy, hogy tőke pénzt ne fizessen vissza. Na jöttek is ám a kötelezett szegési eljárások meg mindenféle dádá meg cds felár meg 250-ről 320 feletti euró. Kétségtelen ezeket a pofonokat jól bírta viktor és kitartása meghozta gyümölcsét.
Azóta nem vagyunk nyugateurópa szíve csücske és a bankok adóztatásával sem sikerült a jó kapcsolatot tovább mélyíteni.
Ha gyurcsányék maradnak itt most balkán van. Ez kétségtelen. Sok jó intézkedést hozott az orbán kormány talán épp a 24-ik órában. Azért ennek az árát az évi 1000-1500 milliárd forint ellopásával meg is fizetjük én úgy gondolom.

Nos amikor írod ezt „Ès mivel közel születtem a "kisvasúthoz", még olyat is hallottam, hogy M.L. által fémjelzett vállakozás is azért vásárol fel mindent ami csak kezük ügyébe kerül, mert ha ök nem teszik akkor blankolt f...ak vásárolják fel...mint ahogy teték azt pl "golfpályák" képében még 2010 elött.”
erre az a hivatalos duma, hogy meg kell erősíteni a középréteget magyarországon.
Na álljunk már meg egy szóra… Ki a középréteg??? Én vagyok baszod. Ezek engem megerősítenek??? Nehéz helyzetbe hoznak!
Na nehogy már csak a saját holdudvaruk legyen a középréteg, mészáros, garancsi, rogán, szíjgyártó, simicska, mondjuk helyette már a szíj laci a dunaaszfattól, vajna, tiborcz és még néhány kiválasztott aranyifjú.
Gyakorlatilag azt írod,, hogy tök jó, hogy 8-10 ember viktor (haver és családtag) állami milliárdokból több száz cégbirodalmat vásárol és fejleszt a saját zsebükre.
Létrehoznak maguknak egy bankot állami pénzből(exim) majd ezermilliárdokat osztanak ki belőle, cégek felvásárlásra és működtetésre (lásd endi vajna tv2) persze a több milliárdos veszteséges üzemeltetés nem számít.
Ha az állami pénzből vásárolnak akkor bazmeg az állam tulajdonára vásároljanak. Az ezekből az állami cégekből termelt javakat(termékek szolgáltatások) vagy nonprofitként bocsájtsák a lakosság szolgálatába, vagy a megtermelt haszonból növeljék az államháztartást és abból fordítsanak lakosság javára. De semmiféle képen ne a saját zsebüket tömjék belőlle Attól, hogy Ők kibélelik magukat nem a középréteg erősödik.Nos röviden ennyi. Ha gondolod megoszthatom hosszabban is…
Egyszer vitt el minket egy 2órásra elég is volt. anno a napfogyatkozást arról nézték pezsgőzve, igazi sznob majmok.
az a balatoni hajókázás geci unalmas
amikor még a vasútnál voltam akkor ingyen volt a jegy a mahart járatokra is
amikor pecáztunk néka elmászkáltunk ide-oda, meg amikor a családdal sátraztunk, gyereknek bejött a téma de nekem annyira nem
végén egy lelle-badacsony táv már szinte vállalhatatlan volt visszafelé inkább robogóval jöttem volna körbe mert nagyon untam
egy saját hajó is max úgy ér valamit ha beszervezel 6-8 csöcs párt és van mit nézegetni
ezért mondtam hogy mostanában nem beszéltem vele, de nem ment vissza dolgozni mert régen kocsi oktató volt, ebből gondolom hogy megéri a 3,5 tonnással mászkálni, ráadásul oktatóhiány van és nekik se szar a pénzük......
én örülnék a 30%-nak néhány éve még volt ilyen
A maszekok mindig sírnak. Apósom is anno mikor el kellett szegénynek adnia a balatoni vitorlását, hogy mellébassza az eladott nyaralónak az árához, hogy 2x akkora nyaralót vehessen 3x közelebb a parthoz.
de mégis van akkora hajód hogy nálunk egész falunak nincs akkora.......
szóval lehet hogy szar a helyzeted, és egyre szarabb lesz, de legalább el tudsz adni pár felesleges dolgot amiből évekik tudod még rongálni a májad a csatornaparton
amúgy a fuvaros ismerős is sírt hogy minden megkeresett 100 forint után kb 30 forint marad a zsebben mégis a sprinter árát kikereste 3 év alatt nullára. igaz ez pár éve volt mostanában nem beszéltem vele, de mivel még most is 3 kocsival nyomják gondolom még mindig megéri
most már lehet, de akkor (2010) 19,3% volt, elmúltnyolcév: 2006 49% , 2002 42%
bár ezek az adatok sokféleképp értelmezhetőek, de látszik hogy a 8 évnyi szopatás után 5ból 1 még mindig az mszp mellett állt

amúgy lehet listát írni mi miért nem jó
szerintem egy pártra sem lehet azt mondani hogy van bármi előnye
ezt még 2013 lőttem a silver majorban! Nos én ugyan nem vendéglátozzásal foglalkozom de nagyjából ezek nálam is megvannak és a terhek csak szaprodtak azóta és még többe kerülnek.
Egy külföldi multi cégnek nem nagy para, olyan állami adókedvezményben részesülnek, hogy akár lidls sima pénztáros is hazavihet töllük 250 ezer forintot. Én mint kkv szereplő a 100 megkeresett forintomból meg jó esetben 5-öt, 6-ot. Jelen pillanatban az eddig 10 éve sikeresen működő cégem nem tudja ki fogja-e tudni termelni a megemelkedett kiadásokat akár már márciusban. (üzletek bérleti díjai, fenntartásai, alkalmazottak fizetése, járulékai, helyi és állami adók, áru) 5-6% ból nem sok a mozgástér
Az mindennel, ha van benne biznyic!

Más:
Lehet be sem kerülnek, remélem.