Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

régebben kifejtettem már a horgászat és az alkohol kéz a kézben járnak
Én csak egy tesztet http://youtu.be/C8THQQYCPbs találtam róla.
Aszt mondja benne a faszi: " ez az első bukósisak amiben örülök a piros lámpának"
"... aki rendszeresen horgászni jár minden hétvégén..."

Nem mindenki iszik.
Hová költöztél ha nem titok? Filmtémába kiskörösi bukos nincsen? arról is megnézhetnél mindent, hogy beszámolj itt róla
erre mondják, hogy "boldogok a lelki szegények"
Ha nincs igény semmire ahoz pénz sem kell Ha én is csak otthon ülnék filmezni harmada pénzt nem költeném
Nem egy túl nagy perspektíva 40 egynéhány évesen. Az amit ini mond kb. 70 éves emberek életvitele. Már, hogy ott sem mindenkiért. Van 76 éves barátom aki rendszeresen horgászni jár minden hétvégén pl. Édesapámat is el-el szoktam tudni vinni egy tiszatavi pecatúrára. Ha már ennyire nem aktív az ember nem érdekli semmi és nem fogékony semmire el kell gondolkodni rajta van-e még valami keresnivalója a földi életben Életunt felfogás ez szerintem
Akkor ez már a vég
Mondjuk ezt a részét se értem az életednek, mert ettől is megbolondulnák egy hónap utén, addig viszont ellennék.
Másrészt meg irigyellek, mert gazdag vagy - ami nem a pénzügyi kánaánt jelenti, hanem az igényeid maradéktalan kielégítése.
a munkahelyi nőktől rosszabb nincs a világon, ha 1 van az még elmegy, már ha nem komplett idióta
ha már 2 nő van az már maga a katasztrófa, ha mégtöbb az meg maga az agykárosodás

amúgy egy ideje nem kiskörösön lakom, nekem kecskemét kb 1 óra, ami mondjuk egy hóesésben-ködben lehet akár kettő is
a bosalhoz el tudtam volna menni kb dupla bérért, de én nem utazok napi 2-4 órát azért hogy az asszony többet költsön

én kettő után lazulok filmeket nézek stb, mindig van egy téma aztán megnézem az összes elérhető filmet ami arról készült
én akkor vagyok rosszul ha menni kell, már a motorozást is kezdem unni
ezek szerint nem dolgoztál még nőkkel...
Hát baromi kíváncsi lennék miért kritérium az, hogy ne legyen női munkatársad
Na gyakorlatilag leírtad pont ugyanazt amit gondoltam.
"ha lenne melóhely ahol 2x ennyi munkával kapnék 5x ennyi pénzt akkor se mennék oda......." ez a lustaság.
"esetleg kecskeméten lenne jobb a helyzet de napi 2x50km ingázás nem fasza" Kiskőrös kecskemét útvonal jakabszállás és ágasegyháza felől is megközelíthető. Elég haladós. Napi 2x 40 perc autóval Szerintem nem vállalhatatlan. Persze így 45 fele neked a nyugodság a fontos le a kalappal. Mindíg írígyeltem azokat az embereket akik képesek beleszarni az egész életbe. Ahogy írod mindened megvan, semmi többre nincs igényed. Az a kevés meg ami van abból meg elvagytok. Na én pont nem tudnék így élni Nekem is megvan mindenem lehet még több is de valahogy munkából és pénzből sosem elég. Én munka nélkül képes vagyok rohadtul unatkozni ám
Pl amikor te kettőkor kilépsz a gyárkapun mivel írtad, hogy otthon sem csinálsz semmit akkor mi a fasszal töltöd el az időd??? Szexel biztos nem azt túltárgyaltuk havi 2x másfél perc
Pl. ha én egy napot itthon kell töltsek már rosszul vagyok
így is utazok.....
közel 20 év ügyfélközpontú meló után 2 kitételnek kellett a melónak megfelenie:
-ne legyen női munkatársam
-ne kelljen ügyfelekkel baszakodni, meg úgy általában senkivel sem
a nő mentesség összejött, ügyfél nincs csak néha más részlegekből jönnek baszogatni hogy nekik mi a sürgős, én kb leszarom mert nekem a szaráson kívül nem nagyon van olyan dolog ami sürgős....persze úgy csinálok mintha érdekelne a dolog de nemigazán dob fel a téma
tudnék menni "jobb" helyre is de mindek? így 45 felé a nyugalom többet ér bárminél
pont ezért nem csinálok itthon se semmit
30 éves koromig összehoztam mindent amit kellett: ház, kocsi, gyerek, még egy kis erdőt is ültettem hogy legyen oxigén, van kutya van motor meg mittudomén mi van még ami kurvára fontos.......
volt melóhely másodállás, bedolgozások kukoricaföld, szőlő, és mellé az építkezés
de ezt nem lehet sokáig csinálni, most leszarok mindent14:01 perckor kilépek a kapun és nincs gondom kb semmire sem
pont emiatt nem csinálok senkinek semmit már, pedig lehetne autót-motort bármit szerelgetni lenne rá igény szerszámok is megvannak hozzá, hely is van, csak kedv nincs hozzá
ha lenne melóhely ahol 2x ennyi munkával kapnék 5x ennyi pénzt akkor se mennék oda.......
amúgy ez az alamizsna fura dolog, itt a környéken mindenhol hasonlóan szar a pénz, esetleg kecskeméten lenne jobb a helyzet de napi 2x50km ingázás nem fasza
a melóban csak az bosszant hogy 5 éve 40ezer egységet csináltunk meg 4en, múlt évban 80ezer egységet 6 emberrel és a pénz semmivel nem lett több, pedig a meló sokkal több lett, bár mivel okos vagyok tudtam sokat (nem hivatalosan)egyszerűsíteni így nem igen érzem meg a plusz munkát, de akkor is több a termelés ugyanannyiért
Ez nem mérvadó, hogy nálad szarabbul keres.
Aki önkéntes munkát végez valahol, az is mondhatja, hogy nála bárki többet keres, nem?

Emellett nem csak autószerelő van. Van olyan, aki tényleg egy lidl-s szerszámkészlettel egyszerű dolgokat csinál....ők azok, akik leragadtak a skoda-lada-dacia korszakban és van, aki fejleszt, komolyabb munkákat csinál, korszerű diagnosztika, elektromos javítás...stb. Na ide kellene komoly beruházások, hogy csinálni tudd. Vagyis "több szint" van autószerelők között. Aki hivatalosan csinál mindent, ott sokkal kevesebb a jövedelem, mint a mutyizóknál. Ki mennyire szeret nyugodtan aludni....
ez meg a te lustaságod, hogy alamizsnáért dolgozol valami multinak. Valószínűleg neked így kényelmes. Ha nem így lenne elmennél olyan helyre ahol jobban meg tudnak fizetni. Persze ezért lehet utazgatnod kéne Erre mondják valamit-valamiért
Nézd ott is ki kell fizetni a szerszámokba fektetett összeget, itt nem csak a villáskulcsra gondoltam, hanem a két millás szoftverekre, rázópad, fékbad, futómű állító egy csomó speckó szerszám, emelő szerkezet stb. egy valamire való műhelybe alsó hangon befektetsz 60 70 millát. Akkor ott van az évek alatt megszerzett szakmai tapasztalatod. Ezt (is) kamatoztatod. Sok auószerelő műhely van. Van aki kínlódik van akinek szalad a szekér. Ahol egy olajcserével elbíbelődnek 2 órát ott nem megy jó az üzlet Rajtad akarja megkeresni azt a hasznot, amit plusz másik kettőn kellett volna. Azok a műhelyek amelyikek pörögnek nem érnek rá bíbelődni Szórják kifelé az autókat. A sógoréknál ájvekónál a rezsióradíj az autó évjáratához is állítva van. A fiatalabbaknál 7 az időseknél 9 ezer az óradíj. Ez soknak is tűnhetne, de biztos nem sok mert nem győzik a melót Régebben az olcsóság volt a legfontosabb( virágoztak is a suffni tuning műhelyek) mára inkább a megbízhatóság a fontos. Én is inkább náluk javítatok lehet 2x-es pénzért mint valami kutyaütőhöz hordjam hetente, hogy ez se lett jó meg az se. Inkább kifizetem de jó legyen. nekem ne álljon meg alattam az autó És igen meg kell fizetni az autószerelőket. Pláne a mi régiónkba, ahol minden évben bővül a mercigyár és elszipkázza az embereket. Hozzáteszem a merci sem fizet szarul. Vannak beosztások ahol lazán 3-4-5 kilót visz haza a melós. Na jó nem a szalag melletti Ha egy maszek műhelyben egy jó szerelőnek nem nyomsz a kezébe hónap elején legalább 3 kilót, megemeli a kalapját aszt úgy elköszön, hogy vissza se fordul. Még a járulékot is kifizeted utánna, simán benne van egy szakmunkás a munkaadónak 4-5 kilóba. És ez még csak egy ember. Ilyen formán el lehet gondolkozni, menyiért is lehet munkát vállalni, ha a vállalkozó is szeretne hasznot realizálni a hónap végén. El kell már felejteni a szaré-hugyé dolgokat. Mint ahogy aszt is, hogy egy 4 tagú család havi 200 ezerből vígan megél
Mutass 10 maszek autószerelőt aki szarabbul keres mint én
Ha,nem lennék lusta és csak robogókat szerelnék már több bevétel lenne mint a mostani fizetésem, még hivatalosan a katával is
Hűtő - kanapé.
Elég kis területen mozogsz.

Egy műhelyhez nem csak egy villáskulcs készlet kell ám? Hacsak nem olajcserét vállalsz egyszerű autón.....

Van olyan autó, ahol csak az olajszűrőt kb. 1 óra kicserélni és akkor még mást nem is csináltál.
Tévedsz.
Vállalkozz, aztán majd rájössz.
egyszerű ember mit lát?
szöszmötölnek a kocsival 2 órát és alsó hangon 15ezer, ez kb 10x annyi mint amit az átlag melós kap
a villáskulcs is pénzbe van meg az áram is stbstb de amikor egy olajcsere nem fér bele 10 ezerbe(+ anyag) az azért elég húzós......
nekem már 10 éve is 100 ezer felüli összeget mondtak az astra vezérlés cserére amiből az alkatrész 25(2 éve cseréltem ennyi volt az ina szett)
szóval azért vannak árak....és szegény szerelőt még nem láttam
Bocsi, de több lett mint akartam.
A lnyeg. A rezsióradíj a nyereséget és minden egyéb költséget tartalmaz.
pixplan
Bemutatkozás
Termékeim
Galéria
Blog
Kapcsolat

Rezsi + óradíj = rezsióradíj

Bejegyezte: a Térképző | Dátum: március 7, 2014
rezsis

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

E heti okosság: Rezsióradíj

Tavaly még csak 2383 Ft volt a rezsióradíj. A kivitelezési munka rezsióradíja.
Idén emelkedik, így március 15-től törvény mondja majd ki, hogy az új érték: 2446 Ft/óra lesz!
Az elmúlt időszakban ez így alakult:

tablazat

Ezt azért kell törvényileg módosítani, mert:
– nőnek a bérek,
– emelkednek biztosítási költségek,
– emelkednek a banki költségek is…
Az új törvény a közbeszerzésekre vonatkozóan kötelező érvényű, de a magánmegrendelői piacon „csupán” iránymutató az építőipari minimális rezsióradíj ezen értéke! Az hogy valami iránymutató, az azt jelenti, hogy nem kötelező!

A törvény állítólag azért születik, hogy azon tisztességes kivitelező vállalkozók, akik alkalmazottaik után megfizetik a béreket és azok közterheit, ne kerüljenek hátrányba azokkal szemben, akik feketén foglalkoztatják a munkásaikat… Tudod, innentől, a nem kötelezőtől, sokaknak marad az Áfa nélküliség, meg a mutyizás…

mutyi

No nézzük, mi is az építőipari rezsióradíj fogalma?

Rezsióradíj az egy munkaórára vetített összes költséget és nyereséget tartalmazza. A minimális rezsióradíj számítási alapja a minimális szakmunkás alapbére, melyet kiegészítenek még annak a közterheivel is.
Amit a pontos számításnál figyelembe vettek:

-alapbér
-pótlékok
-szociális hozzájárulási adó
-szakképzési hozzájárulás
-szállásköltség
-személyszállítás
-védőruha, védőfelszerelés
-munkahelyi szociális szolgáltatás
-munka-egészségügyi szolgáltatás
-munkavédelmi költség
-ügyviteli és munkahelyi irányítási költség
-rezsianyag és munkahelyi energia költség
-felvonulás, munkahelyi berendezkedés, ideiglenes létesítmények költsége
-gép- és szerszámhasználat
-értékcsökkenési leírás
-nyomtatvány és írószer
-postaköltség
-telefonköltség
-bankköltség
-minőségbiztosítás és környezetvédelem
-egyéb adók és járulékok (iparűzés, innovációs járulék), ezeket mind összeadjuk! + százalékos arányban számítunk hozzá még
-produktivitást
-improduktív órák költségét
-veszteségidő költséget is.
Így van Laci!
A nevében is benne van, hogy rezsióra díj. Arra elég, hogy működjön a szerviz és ki tudj nyitni.
A profit (mert ugye azt mindenki sajnálja a szerelőktől, pedig kibaszott drága minden szerszám, gép...stb.) pedig abból az alkatrész kedvezményből állna össze, amit az alkatrész forgalmazó ad a szerződött viszonteladóinak, annak fejében, hogy évente X millió forintot költ el nálunk. Ezt ugye magánember nem igazán tudja teljesíteni, de ugyanúgy igényli a kedvezményt. Mire föl? Aztán rákiabálják a szerelőkre, hogy lehúzzák az embert, mert ők olcsóbban veszik az alkatrész. Na és? Mert neki jár, teljesíti a szerződési feltételeket....
Baj van a fejekben, egyszerűen -még mindig- nem értik az emberek a gazdaság működését.
Nekem sem adja annyiért a benzint a kutas, amennyiért kapja, nem adja az áruház a termékeit amennyiért kapja...stb...stb. De nem is hőbölgök érte....
Nem az enyém vőmé a kedvezmény de ő 3-4 guruiga értékben rendel évente alkatrészt. Hidd el megvan a kedvezmény, nevetséges árakon jutok alkatrészhez a bájerhez vagy akár a csíkoshoz mert van ahhoz is náluk.
Az a trükk, hogy az autószerelők ebből a különbözetből élnek, mert az a 4500forintos rezsióradíj kb semmire sem elég szerintem.
De én mint halandó is hozzá tudok jutni ehhez a nagy kedvezményhez, csak fel kell mennem az e-bayre és keresgélni.
Pl. Vízpumpa a Toyotámhoz a szalonban 210ezer, alkatrészesnél 120, e-bay 65ezer.
Én is (cég) szoktam venni autósboltban ezt azt ami kell. Most pl. egyiknél vezérlés és olajcsere, másiknál műszaki és olajcsere. Na mindegy 40 % kedvezmény jár nekem is Arra lennék qrvára kíváncsi, hogy mihez képest 40%-k? Évente otthagyok 100-200 ezer forintot. Mire jár a 40%? Mihez képest annyi? Ha az utcáról bejön valaki zsiguli tanksapkáért az 2000 ft-ért kapja én meg ha céges számlára kérem akkor 1200 ft-ért??? ezek a 30-40 50 %-os kedvezményes dolgok egy nagy hasbaakasztás szerintem. Ha valaki tud egy terméket 40%-al olcsóbban adni az egyik vevőnek mint a másiknak akkor elgondolkodtató mi a haszon Szerintem ez csak reklám fogás. Annyi az ára amennyi. azt meg hozzáteszik, hogy 40% kedvezmény, hogy jobban érezze magát a paraszt. Nálunk a bgm-ben annó volt valódi kedvezmény. Az azt jelentette, hogy azok a városi autószerelők, akik rendszeresen oda jártak vásárolni (ugye éves szinten az nem kevés vásárlás/ személy) kaptak 10% kedvezményt. 10 azaz TÍZ százalék. Az teljesen reális. az autósboltnak jó volt, az autószerelőnek szintén. Az autószerelő amit a saját kedvezményen megspórólt 10 %-ot azt magának spórolta meg. Nem kellett beleépíteni a javítás költségébe. Az minden alkatrészből 10%az ő haszna volt. Tudták ezt a kuncsaftok is. Nem volt belőlle probléma. Javítási költség + alkatrész után az a 10%-k amit az autószerelő kap a sok vásárlásért.
De 40%. meg 47 % Ilyen csak a mesében van. Kiváncsi lennék, hogy pocses a rönójához a 140 000 ft-os porlasztóját meg kapná-e 72000 ft-ért