Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az a 20 ha 8 lesz
Kupec meggyel is foglalkozik
ha belegondolsz az elmúltnyolcév után is még 20% feletti szavazatot kapott az mszp
szóval 5 ből 1 ember arra gondolt hogy az öszödi beismerés után is van még potenciál a pártban
ezt a kurva öszödöt jól elbaszték a ferkóék, pedig van pár jó pecahely ott.........
Egy volt kollégámtól 80-ért vette át a kupec a meggyet, miközben a piacon 320-volt. Ezek után még csodálkozunk, ha a termelő nem akar termelni, a vevő nem akar venni, csak a kereskedő nyomja, hogy neki még jobb legyen? Mondjuk az csak félig igaz, hogy a vevő nem akar venni, mert a hipermarketek állandóan fullon vannak. De ahogy a közgazdászok mondják, nem a kisfizetésű mozgatja a gazdaságot. Ráadásul a kisfizetésű sem itthonra megy nyaralni, hanem a spórolt pénzét kiviszi a tengerpartra. Ja, mi is, mert a nejem szeret a tenger mellett napozni, pedig itthon is pont ugyanaz a nap süt.
De az biztos, hogy nem az itteni sori melós vesz új házat vagy új, gyakran sok tízmillás autót. Tisztelt a vállakozóknak, hogy munkát adnak másnak, de általában az együttérzés mutatói nem sokkal térnek ki a rabszolgatartás szintjéről. Pedig, ha ő egy misivel kevesebbet keresne egy hónapba, akkor lehet hogy a melósainak egy százassal többet tudna adni. Az meg bódottá! És máris megoldódik a fluktuáció és még a gazdaság is beindul, mert sokkal több ember tudna vásárolni, így a maszek is jobban jár, mert többet rendelnek tőle.... De amíg csak a saját zsebemet nézem, a többiek meg forduljanak fel....
A munkaadó cégem is a tíz legnagyobb árbevételű vállalatba tartozik, de valószinűleg azért lehet majd több számjeggyel leírni az emelést, mert az első után ott lesz egy tizedes jegy. De legyünk optimisták és remélem, hogy csak a rémeket látom!!!
Na az kritikán aluli.
+1
Mégis hogyan, mikor pl gyurcsányt még ma is ezer simogatják??!!! Itt igazából a nemzet értékrendjével és erkölcsével van komoly probléma, az igaz, hogy sokat tettek érte, hogy idáig süllyedjen...(((csak körbe kell nénzi, pl hova alacsonyodott le szinvonalban ez az oldal -vagyis helyesbítek az oldalt látogatók szellemi erkölcsi szinvonla.)))
régen én is erre gondoltam hogy azért nem megy az ország semmire sem mert mindig újabb éhes emberek vannak a hatalmon
hiszen az elején mindig más volt és nem lett jobb
utána jött az elmúltnyolcév és rájöttem hogy az sem jobb ha nincs váltás...
a 2/3-ban is az elején még hittem hogy végre olyan változásokat is meg lehet tenni amit eddig nem tudtak, hiszen az ellenzék mindent ellenzett(fodítva is igaz) még az egész remek ötleteket is és ismét helyben jártunk
de végül kiderült hogy ez a elméletben hasznos 2/3 mégsem olyan hasznos mert nem arra használták amire kellett volna
szóval egy ideje nem érdekel ki szopat......
Mára azt hiszem az utolsó gondolatom, de ha most kicserélnéd a M.L. nevét és tevékenységét mondjuk egy német vagy más nyugat európai befektetöre aki szintén a te adód révén nyeri el az közeli adómentességet, és teszi tönkre a megépülö cég környékén a munkaeröpiacot, és sok esetben még azt sem lehet elmondani, hogy jó fizetésekkel, meg kellemes munkakörülményekkel, és közben minden profitot kivisz az országból, söt ha picit höbörögsz akkor még a gyárat vonatra teszi. És a megtermelt érték sem az országban csapódik le, hanem pl Luxemburgon (adoparadicsom) keresztül jelenik meg a termék értéke a piacon.Ès ök valójában azok a cégek akik révén a az eus pénzek 80-90% ami Mo-ra érkezik, valahogy egyböl visszakerül pl Németországba...Ellenben egy M.L. féle gazdasági szervezödés ügyeskese valahogy mégis csak az országban marad, csak sikerül nekik elorrozni némi eus pénzt is külföldi befektetök elöl, és mégis csak ide adóznak, meg mégis csak jó pénz fizetnek a dolgozóknak...és nem nincs semmilyen érdekeltségem otthon, söt mint mondtam nem oly messze nöttem fel a "kisvasúttól", de én akkor is látok némi különbséget a két " visszaélés" között.
amikor céges-vállalkozói téren megy a sírás csak annyit kell megnézni hogy 5 éve is szinte ennyi volt a fizetésem mint most(ilyen max 10 ezer az eltérés)
aztán a párizsi 600 forintról 1200 lett pedig még adókat is csökkentettek
lehet azt mondani hogy beszűkült az érdeklődési köröm és nem tudom milyen terheik vannak a vállalkozóknak, ez igaz, én csak azt látom hogy egy 20 éves astrával járok a kínai susogós joggingban, és aki vállalkozik meg nem
és az is igaz hogy én is lehetnék vállalkozó, de az én gyomrom nem veszi be azt hogy bárkit azért átbasszak hogy nekem több maradjon
pl én képtelen volnék eladni egy 100 forintba kerülő tárgyat 200 forintért vagy még többért
A korrupcióval semmi bajom nincs, csak azzal, hogy mindig kihagynak belőle!
Új kormánynak is megvan a maga hátránya a tapasztalatlanságon és el nem ismertségen kívül. Üres még a zsebük.....
ha elszámoltatni nem is,de kibaszni a politikai elitből azt,aki sokszorosan korrumpálódott,meg megbukott,azt azért lehetne. mert anélkül ugye ez nem rendszerváltás.
(pl Pintér,aki bármely kormánynál komoly tisztséget töltött be...)
Igen. Nézz meg néhány riportot ezzel kapcsolatban! Azt fogod látni, hogy aki mészáros cégénél dolgozik mindenki meg van elégedve. Jó munka nagy fizetés.
Állami adóbevételből megvett és finanszírozott cégemnél én is tudnék jó fizetést adni az alkalmazottaimnak, megfelelő(kiválló) munkakörülmények mellett.
Azzal meg már egy picit se foglalkozzunk, hogy valakit ennek a megszerzése érdekében tönkretettek és kisemmiztek és azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy a valódi magánszektor versenytárs, aki nem ingyen állami pénzből finanszírozza a működést(közbeszerzés és egyéb lezsírozott nyalánkságok) versenyhátrányba kerül. Neki a saját megtermelt tőkéjéből kell ezt tudni finanszírozni és ezen felül kell nyereséget produkálnia. Előszőr kezdődik a munkaerőhiánnyal. (lásd oda mennek dolgozni az emberek ahol több pénzt kapnak, mert ingyen pénzből többet tudnak neki fizetni. Ez előbb utóbb a fizetésképtelenségig vezet. Persze Lőrinek ez nem baj egy konkurenciával kevesebb sőt majd a már szarrá vágott céget megveszük szintén állami tőkéből(exim bank)
Ingyèr semmi nincs ennyit tud6nál drusza. Viszont engem mèg panaszkodni nem láttatok. Tèny, hogy 2010-ben einstandolták a magánnyögdíj befizetèsem többekközt nekem is de most jobban èlek mint az előtt. Talán a kevèsbè szar kormányoz, a majomhorda bevándorlásról nem beszèlve ha a vörösök lennènek az aktuális toll ès vaj kereskedök. (tolvaj)
"A magyar politikai élet"
Ha nyitott szemmel jársz ez nem magyaroszrszági jelenség. Korábban próbáltam utána nézni annak a görög gondolodó általi meghatározásnak, ami egyszerüsítve úgy hangzik, hogy aki politikusnak való jellem lenne, azt nem érdekli a hatalom, mert gerinces ember, akiböl pedig politikus lesz, az meg nem való annak, mert egy gerintelen alak. Èn itt szakrális Magyar királyságot említeném meg, akit a nép egyhagúlag válsztott meg, és nemesek az ellenállas jogán, bármikor elzavarhattak. Az demokrácia föleg a mai nevetséges formájában nem való a nemzeteknek, sokan nem is élnek vele, vagy visszaélnek vele, és beleszólnak olyan dolgokba amikhez nem értenek, csak azért mert ahhoz joguk van. Egy szakrális királyságban ugyan úgy megilletnek az emberi jogok, de minek olyan emberek véleményét kikérni témákban amikröl fogalmuk sincs aztán legjobb esetben visszamondják amit az erösebb mediumok harsognak. Milyen volt már minap a gyurcsány gyülése elötti aláirás gyüjtés, aztán az állapolgár azt sem tudta mit ír alá...még viccnek is rossz, és ha meg is volt játszva, akkor is el tudom képzelni, hogy ilyenek mindennaposak.

"általuk ígért elszámoltatás is elmaradt"
Két dolog jut eszembe. Az egyik, hogy ez legyen a legnagyobb probléma, elötte lévö kormányok, ennél nagyobbat is igértek, és eszük ágában sem volt teljesíteni. Meg utálatra épiteni egy imázst, hogy mi most akkor jól megmutajuk, hogy milyen szemtek is tudunk lenni, csak hogy pár állampolgár ez miatt jobban aludjon. Komolyan mondom, milyen emberi érték az eleve aki más vesztét kívánja legyen az bármilyen szituáció. Az elödeinkröl a sok rossz hír között lehet találni olyan gyöngyszemek is egyes forrásokból, hogy arról voltak hiresek, hogy nem rúgtak a földön fekvökbe, viszont harci stratégiájuk pont erre építették, mert hogy menekülést szinleltek, és ugye az ellenség meg szeretett volna belerúgni a földön fekvöbe...Priszkosz rétor aki sokat megfordult Atila udvarában, látta/leírta, hogy a hunok a csata után együtt gyógyitották a saját és ellenségeik sebeültjeit...
Persze el tudom képzelni, hogy lehetett volna 8 éven keresztül az orszég szeme elött felkoncolni az elözö garniturát, de arra nem lehet gazdasági programot építeni, meg országot. A vilégon ennél nagyobb büncselekmények is megtorlatlanul maradtak, kezdve ott, hogy a dicsö nyugat fényei az magas életszinvonal az szörnyü pazarlás, az 5-600 éve fosztogatott világ és kiirtott kulturák vérén virágzik. A spanyol inkvizició 25 millió inkát irtott ki, a belga királység 10 millió belga kongóit pusztított el, csak a nagységrendeket nézve, hol van ez ahhoz a "bagatel gazdsági csinytevéshez ami itthon összeügyetenkedtek."

Egy biztos, addig még az emberek egyetlen megnyugvása a megtorlásban kimerül, meg a kilátástalan legyintgetésben, addig a nemzetnek nincs felemelkedése. Sok esetben elég lenne annyi is, hogyha nem tudnak semmi pozitivat hozzátenni, legalább fognák be pofájuk.
Itt nincs pénze senkinek semmire. Csak pofázunk, ez egyelőre még ingyenes....
A románok bejelentik, hogy felépítik a világ legnagyobb stadionját.
A vállalkozáshoz minden ország segítségét kérik.
A felajánlások sorban meg is érkeznek minden országtól, kivéve a magyarokat.
Rettentő diplomatikusan felteszik a kérdést:
- Hát ti, magyarok, mit adtok?
- Miért, a telek nem volt elég?
Akkor vehetne mifelénk is valami céget hátha fellendükne a fizetési kedv
lufaszt.
Abba lehet fejezni a panaszkodást! Akinek van úri hóbortra, hobbira... péze az nem csóró világos?!
A minap panaszkodtak nekem hogy a Mészáros cégei szipkázzák el a munkaerőt úgy hogy többet fizetnek nekik mint a környékbeli cégek.
Ez a lényeg...és pont azért,mert a háttérben puszipajtások.Csak azon vesznek össze néha,ha az 1ik ellopja a vagyont a másik elől Sose lesz itt semmi,mert minden le van zsírozva
Nagyon plasztikusan magyarázta el a folyamatot, de arra is kíváncsi lennék, hogy mit mondana a mai állapotokról.
A magyar politikai élet örökös és tőből eredő problémája/beleértve az összes pártot/, hogy sosem volt valós elszámoltatás/számonkérés, tehát következmények, ergo felelősség nélkül lehet csinálni bármit. Politikusaink számára ismeretlen fogalom az önmérséklet és önbírálat.
A fidesznél ami nekem nem tetsző, hogy az általuk ígért elszámoltatás is elmaradt és a 2/3 többségüket "csak" arra használták, hogy ez velük se fordulhasson elő.