Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"De a pénz 3/4-ét a tűzhöz közel ülők ellopják, a maradék 1/4-ből meg értelmetlen látszatberuházások készülnek."

Èn úgy tudom, hogy meg van szabva, hogy mire lehet költeni a támogatást...pont ez a probléma, hogy semmi olyanra nem ad az eu. pénzt amivel az ország a versenyképességét erősíthetné, ezért van már a fél ország le tér-kövezve...

"Nekem ehhez nem esik jól asszisztálni"
Pedig azt csináljunk, hiszen kevés kivétellel tétlenül nézzük...

"én is magyar vagyok, de nem vagyok rá büszke.."
Ez szuverén jogod...
Elég legyen már a fityeszes ánusz nyalásból, inkább most már valami jó kis viccet kérünk István.Mondjuk az a rész tetszett, hogy "az államháztartás hiánya nálunk a legkisebb",meg "rendesen törlesztjük a kölcsönöket, ami nem mindenkiről mondható el"!

Ezt melyik trafikos mesélte?
Meg ne hagyd ki a vízkészletet....bár szerintem annak már annyi.... Beleértve a gyógy-és ásványvizeket is
István, én úgy látom te alapvetően egy jószándékú idealista vagy, de hidd el, a politika nagyon mocskos dolog, már az idézett rómaiak idejében is az volt. Nálunk nincs olyan hogy előző meg mostani rezsim, ne a pártok nevét nézd, hanem az emberekét. Ugyanazok voltak a húsosfazék körül 5-10-15 éve mint most. Persze van némi cserélődés, de akik a nagy pénzek felett rendelkeznek, azok kb ugyanazok. Ezért nincs értelme vérre menő vitákat folytatni arról, hogy jobb vagy bal, konzervatív vagy liberális, mert nálunk egy adott politikus képes teljesen ellentétes elveket vallani, ha épp úgy alakul hogy abból remél hasznot. Nézd meg, hány egykori kisz-esből lett jobboldali, vagy a rendszerváltás körüli szélsőségesen liberális fideszből hogy lett először konzervatív polgári párt, aztán ez az illiberális valami.

És ezt nem a médiából veszem, hanem ez az amit hiányolsz az emberekből: a személyes tapasztaláson alapuló vélemény.

Még csak annyi: hogy kitől mit loptak el, az helyhiány miatt lehetetlen lenne itt felsorolni, de azt szívesen elmondom neked, hogy mi az amit még el fognak: az állami erdővagyont. Ez akkora érték, hogy eddig egyik kormány sem mert hozzányúlni, viszont belső körökben már lehet tudni hogy a 6 legnagyobb (legértékesebb) erdőgazdaságot kik fogják "privatizálni". (mivel ezek a cégek rendszeresen auditálva vannak, kb lehet tudni a valós értéküket, amit nyilvánvalóan nem tud kifizetni ma Mo.-n senki, ezért egyértelmű hogy a reális értéküknél jóval kevesebbért fogják megvenni - magyarul ellopják)
Jelenlegi kormányunkkal az élen jelenleg pattanás vagyunk az EU seggén, gennyes kelés a testében. Ráadásul még a pofánk is nagy hozzá, ahelyett, hogy hatékonyan, értelmes dolgokra költenénk azokat az ezermilliárdokat, amellyel egyáltalán lélegeztetőgépen tartanak bennünket. De a pénz 3/4-ét a tűzhöz közel ülők ellopják, a maradék 1/4-ből meg értelmetlen látszatberuházások készülnek. Van most már térkő szökőkúttal meg kivilágított kerékpárút szarásig, miközben az egészségügyünk végleg összeomlik. Nekem ehhez nem esik jól asszisztálni... Igen, én is magyar vagyok, de nem vagyok rá büszke..
a régi rendszerben románia is elég jól állt papíron államadósság ügyileg, igaz a nép majd éhenhalt
az erdőből kb az utolsó mókust is kizabálták........
A Magyar gazdaság szempontjából nem mindegy, hogy a realizált lopott töke profitja az országban marad, vagy egyből kiviszik. Nem oly régen azt hallottam, hogy a államháztartás hiánya talán Mo.-on a legkisebb, és hogy más tagállamokhoz képest rendesen törlesztjük a kölcsönöket. Ez nem mindenkiről mondható el, és Magyarország esetében sem volt pl 10 évvel ezelőtt így. Persze lehet csak én látom görbén a dolgokat, de egy jobb gazdasági struktúra kiépítéséhez, töke kell. Ezt az ellenérdekelt külföldii befektetöktöl nem lehet elvárni. Ès egy 60-70 éven át rongált romba döntött gazdaságot nem biztos, hogy 8 év alatt talpra lehet állítani, a politikai hatalom megtartásához ezért szintén töke kell...Nem foglalkozom politikával, nem érdekelnek a pártok, csak gazdasági oldalról próbálom megfejteni a történéseket. Ès ha ez a kormány már addig eljutott tudatban, hogyha jól meg akarja fejni a tehenet, akkor érdemes előbb normálisan enni adni, felhizlalni...söt, ha az ország pozícióját kifele is erősíteni akarja, szintén ugyan ezt kell tennie. Ès mivel igen komoly fenyítéseket kapott az ellenérdekelt táboroktól, én arra következtettek, hogy nem haladnak olyan rossz nyomon. Azt hogy ezt a kül-, és belföldi média hogy tálalja az engem nem érdekel.
(Sajnálom, hogy csak kevesen veszik a fáradságot, hogy több forrasból is megvizsgálják a történéseket, és utána nézzenek dolgoknak.)
Igen, és ez egy jogállamban "nem is olyan nagy gond"...
Köszönöm a választ.
Én ezt zsidó verzióban ismertem (bocs a copy-paste miatt):

Haldoklik a zsidó szatócs, halálos ágyánál összegyűlik a rokonság. Kérdezi:
- Itt vagy, édes fiam?
- Itt vagyok, édesapám.
- Itt vagy, drága feleségem?
- Igen édesem, itt vagyok!
- Itt vagy, drága húgom?
- Itt vagyok, bátyám.
- Mindenki itt van?
- Igen - válaszolja a rokonság.
- Akkor ki van most a boltban?!
Haldoklik a skót, halálos ágyához hívatja a rokonságot. A skót kérdezi:
- Itt vagy, édes fiam?
- Itt vagyok, édesapám.
- Itt vagy, drága feleségem?
- Igen édesem, itt vagyok!
- Itt vagy, drága húgom?
- Itt vagyok, bátyám.
- Mindenki itt van?
- Igen - válaszolja a rokonság.
- Akkor miért ég kint a villany????
Kedves fiam!

Azért írok ilyen lassan, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Tudod eladtuk a házat, ahol laktunk mikor még együtt voltunk. Apád azt olvasta az újságban, hogy a legtöbb baleset a lakóhelyhez 10 km-re következik be, ezt elkerülendő: elköltöztünk. Sajnos nem tudom elküldeni neked az új címünket, mert az előző lakó magával vitte a házszámot az új házukhoz, hogy legalább nekik ne kelljen címet változtatniuk.

Hanem itt már van mosógép is. Az első nap négy inget raktam bele, meghúztam a láncot - azóta sem láttam őket. Csak kétszer esett az eső a héten, egyszer 3 napig, és másodszor 4 napon át. Mari nénéd azt mondta, hogy az a kabát, amit kértél, hogy küldjük utánad, túl súlyos lenne a postán feladni azokkal a nehéz gombokkal rajta. Így levágtuk őket, és a kabát zsebébe tettük.

Megkaptuk a számlát a halottas háztól is. Azt írják kisérőleg, hogyha nem fizetjük ki az utolsó részletet, nagyanyád fel fog támadni.

Nővéredről annyit, hogy babája született ma reggel. Azt nem tudom, hogy fiú vagy lány, igy azt sem tudjuk, hogy Te most nagybácsi vagy nagynéni lettél.

Az öreg Józsi belezuhant a nyitott pálinkás hordóba. Néhányan ki akarták húzni, de olyan veszettül védekezett, hogy végül belefulladt. Úgy döntöttünk, hogy földi maradványait elégettetjük. 4 napig égett.

Három régi iskolatársad egy nyitott teherautón utazott a szomszéd faluba. Útközben belezuhantak egy hídról a folyóba. Ketten a csomagtérben voltak, és aki vezetett, az lehúzta az ablakot és kiúszott. A másik kettő belefulladt, mert nem tudták lehajtani a hátsó oldalt.

Sok más újság nincs. Semmi sem történt mostanában.

Sok szeretettel

Anyád

Ui. Pénzt is akartam küldeni, de már lenyálaztam a borítékot.
Hullamosónak és a fodrásznak is mondják:

Aztán szép legyen a hullám!
Na végre viccelődik mán valaki!
Onnan hogy az itt jelenlévők mindent sokkal jobban csinálnának és simán megoldanák a felmerülő jelzett problémákat.
Bíznék bennük.
Miből gondolod, hogy nem vagy már elkésve a szavazatoddal?
Srácok olyan boldogan szavaznék bárkire az itt jelen lévő politikaprofesszorra csak emelné a valagát és jelöltetné már magát végre.

Csak lehet ha megnyerné elfelejtené hogy ö van hatalmon és simán saját magát is szidná ezen az oldalon.
Nos az előbb azt írtad, hogy véráldozatokkal jár a fideszes holdudvar felhízlalása, ami azonban állítólag értünk történik és milyen jó. Most meg azt, hogy a kommunisták azt hazudták éveken át hogy értünk loptak és az milyen rossz volt. Most akkor a Fidesz kommunista? Vagy nálad az a fokmérő valaminek az elítélésére hogy éppen ki az elkövető? Ha a Fidesz csinálja oké, ha a balosok akkor lopás? Az utolsó két sorod igen találó.
Nálam mindegy ki csinálja, a lopás az lopás. És a közösből veszik el. Mindegyikünk kárára.
Én inkább elengedem ezt a dolgot, mert ez egy vicc topic.
Jelen pillanatban a helyzet az, hogy pusztán jogi szempontból nézve a királyság intézménye soha nem szűnt meg Magyarországon
Kár volt ezért Gábor! Èn ilyeneket nem írtam, ócska primitív lejáratási eszköz...

...mellesleg kíváncsian várom, ha valaki tudja a dátumot, hogy mikor szüntették meg Magyarországon a Királyságot mint államformát?

Amúgy kitől mit lopott el ez holdudvar? Ès mit vett el az előző rezsim?

((((Ès kik azok akik saját maguk akarnak még több terhet, adót , eljárási díjat fizetni??? Pl segédmotorok rendszámozása, vizsgáztatása apropóján? Lehet ennél lejjebb süllyedni, mikor vádolunk, hogy ellopják mindenért megadóztatnak, de mi még eminensként ötleteke is adunk, és alig várjuk...)))

(((Ès akkor most van valami köze a történelemnek meg a másra mutogatásnak, hiszen van aki mostani rendszerre mutogat a rossz szél vagy lapjárás miatt, de ez volt 2-3-4-5-6-... kormánnyal ez előtt is...és csak akkor pl a kommunisták azt hazudták, hogy nekünk lopták, nekünk, értünk vették fel...
Igazából sokaknak tényleg felesleges a régmúlt feszegetése, már jelenben is el van tévedve, és össze van zavarodva...ezért is sikerül nekik ugyan azt a szakadt gebét meg-annyiszor a "választókra" rásózni.)))
Bocs nem vettem eszre,hogy Te azok koze tartozol akik alig varjak, hogy a Duna befagyjon a koronazashoz. Meg azt is megmagyaraznad magadnak hogy az milyen jo es hasznos, ha Viktor kilopna az egyik vesedet. Biztos lenne valami jo teoriad ra. En tenyekrol irtam,Te meg teoriakrol. Kar ezt folytatni, foleg itt. Egy Penztaros Lorincet tobbre tartani mint egy Szechenyit, na az vicc.....
Az enyém alamínyium!
Remelem nrm sisakba tomott alufolival a fejeteken jarkaltok,ugye nem?
Nincs is! Csípem druszám okfejtéseit, szerelési tanácsait sokszor olvasom sokat tanul6t az ember fia belőle, akár mint (ekecselek) cimbora szösszeneteiből, bár sokaknak nem megy át a mondanivalójuk... pedig hasznos dolgok nagyon sokszor...