Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na innen látszik, hogy egy halvány lila fi (o)galmad sincs erről ugyanis a véghasználat csak egy lehetőség a felújítás viszont kötelező
Nem láttam viszont még erdőgazdát akinek a túltartott állomány lett volna a célja akkor még egyszer elmondom: felújítunk ( ez alföldi viszonylatban nagyábból 5-6 száz K / ha, nevelünk, majd véghasználunk. eközben adózunk a haszonból, meg sok embernek munkát adunk, + tüzet a kandallókba és a területnek semmilyen kárt nem okozunk, ugyanis legkésőbb 2 éven belül újraindítjuk az egészet azért bazmeg, hogy még neked is jó legyen csak gondold el az akáccal például egy csomó nitrógénnel telibasszuk a talajt Mi gecák vagyunk már mi.
megkötjük vele a futó homokot, hogy ne a mátrába áljon meg ez is tiszta köcsögség mi hasznosítjuk vele a 7 aza HÉT aranykoronás csodás termŐŐŐŐ földet amin a csicsókán kívül (na meg talán a csalánon) semmi egyéb nem teremne meg Ahol egy talajvizsgálati szelvényt nem tudunk kiásni mert még 2 méteren is futóhomok van Egy szar szemét szaralakok vagyunk Ne fütyülj bazmeg
http://youtu.be/RsU1-OKfZC8
Aha.............a tulajonak az lebeg a szem előtt hogy lesz belőle x millio...............az nem hogy ebből y millio a visszaforgatás,ez az egyik,a másik mikor valaki elvállalja mami-papi meg a pesti rokonok helyett a gondozást,letakarítja és eltünik a balfenéken,mami-papi meg néz hogy miből kéne visszaforgatni?
nekem sokkal jobb a saját tulajdon
Elég szigorú szabályok vannak most jött ez az ekáer is Qrvára nem azt csinálsz az erdővel amit akarsz, az erdőtervben minden műsor le van írva.
Igen az erdőtulajdonos pénzt akar belőlle csinálni, nem kirándulgatni benne. ez egy állandóan megújjuló erőforrás semmi baj vele. felújítunk, nevelünk, betakarítunk. közben élvezzük az elő haszonvételt, majd ha megérjük a véghasználatot 80 éves erdőről írsz, valószínű hegyvidék tölgyes( gondolom) 150 évre forog) mi nemesnyárat 15 évre fordítunk, akácost 35-re amit elveszünk a természettől vissza is adjuk. közbe leadózunk egy valagot egybefüggő 10 hektárnál alföldön sem vághatunk többet, hegyvidéken lékelni meg szállalgatni lehet. Az egy természetes felújjulás mi ültetvénnyel dolgozunk
mert neked nincs belőlle baszod
Ajánlom figyelmetekbe (már akit érdekel a téma ) , a "kitalált középkor" című könyvecskét.
Ha nem akarjátok megvenni,le lehet tölteni PDF-ben ingyen a netről.
Nagyon érdekes kis olvasmány!
Tudatosan nem válaszolok senki hozzászólásához. Nem szeretnék senkivel sem vitatkozni. De nem gondoltam volna, hogy pont a Vicc topikban akadok rá ennyi nagyszerű gondolkodó emberre. Már ez is egy tipikus Vicc.
Sokat gondolkoztam, hogy hozzá szóljak-e a témához. Mivel szerintem semmi értelme az észt osztani. Mivel szerintem két féle ember létezik. Az egyik gondolkozik, és időnként alakít a véleményén. A mási csak szajkózza azt, amit valamikor a fejébe plántáltak.

Kinek és miért lenne érdeke a történelmünk hamisítása?:
Valaki tőlem sokkal okosabb ember mondta. „Vedel a múltját, és meg hal a nemzet”
A közel múltban a 2. világháború után, és a rendszerváltás után írták át a történelmünket. Nézzetek csak bele a mostani történelem, könyvekbe. Teljesen más, mint amit nekünk tanítottak. Az aktuális, vezető hatalom, úgy változtatja a történelmet, amilyen irányba szeretnék vezetni a „birka” ként működő népet.

Kormány és holdudvara: Kérdem én. Ki csinálná másként?
Ki az, aki nem a barátait jutatná vagyonhoz, és vele hatalomhoz? Ki az, aki az ellenfelét, ne adj isten az ellenségét jutatná helyzetbe?
Egyszerű a képlet. Bármelyik kormányról is beszélünk. Azt érdemes nézni, hogy honnan szerzi a működéséhez a pénzt. Ugyan is, annak az érdekeit fogja képviselni. Ha külföldi befektetőktől, akkor a külföldi multiknak fog kedvezni, s magasról leszarja a népet.
Ha a magyar kisemberektől, adók formájában, akkor a kisemberek érdekeit is nézi. És vissza is kénytelen juttatni, hogy legyen miből beszedni. Pl, kafetéria rendszere. Támadják is a, Multik rendesen. Pedig pörgeti is a magyar vendéglátást. S olyanok is volta üdülni, akik generációk óta nem tudták, hogy mi az.
Én úgy látom, hogy ha a magyar kormányt Brüszelben, utálják, akkor nekem, kis embernek jobb. Mivel miattam, az én érdekem miatt, áll a szőnyeg szélén a kormányunk. Viszont ha Brüsszel szereti a mi kormányunkat, akkor tutira nekem lesz rosszabb. Mivel a Brüsszeli érdekek vannak kiszolgálva.

Történelem és a nép:
Sajnos a nagy átlagnak 3 napos a memóriája. Csak nézd meg a hiteleket. Nemrég húzták ki az országot a deviza hitelekből. A bankok kamionnal hordták ki az országból a pénzt.
S most megint mi van? Nyomják a kedvezményes hiteleket ezerrel. S a jó magyar ember él is a lehetőséggel. Mivel nem élet az élet, a reklámokban látott dolgok nélkül. (Sajna én sem vagyok kivétel. Én is vágyok, nagyobb motorra. Pedig nem azon múlik a boldogságom.)
Várjunk pár évet. Újra telítve lesz az ország hitellel. S lőn csoda. Újra változni fog valami a
hitelszerződésekben. Ami már most is benne van. Csak még nem tudjuk, hogy hol van a kutya elásva.
S újra le fogják rabolni az országot.

De mivel ez egy vicc topik.
Lucifer (izzó) ellenőrzést tart a pokolban. Hogy minden előírás szerit halad-e.
Az ügyeletes ördög viszi körbe.
Elérnek az első üsthöz. Itt sok, sok, ördög álja körbe, és lándzsákkal lökdösik vissza az állandóan ki, ki, mászó embereket.
Mi ez kérem? Kérdezi Lucifer.
Hát kérem, válaszolja az ügyeletes ördög.
Ez az amerikai üst. Szörnyűek állandóan ki akarnak törni.
A második üst.
Egy őr áll. Az is nyugodt. S alig figyel az üstjére.
Hát ez kérem? Szól Lucifer.
Hát kérem ez a Német üst. Nagyon fegyelmezettek, és precízek. Meglett, nekik mondva, hogy nem szabad kimászni, és ők nem is teszik.
A harmadik üst tele emberekkel, de egy ördög őr sincs sehol a közelben.
No, Kérem ez hallatlan. Mondja Lucifer.
Hogy, hogy, ezt az üstöt, nem felügyeli senki.
Ó kérem. Mondja az ügyeletes ördög. Ide nem kel senki felvigyázónak. Ez kérem a Magyar üst. Ide nem is kell senki.
Mivel innen senki nem tud menekülni. Mivel ha egy valaki megpróbál kimászni, kiemelkedni, a többi irigységből azonnal visszarántja.
Aki *
Ali esetleg nem látta
http://youtu.be/x8KFtK9J368
A magyar ember sírva vigad....
Erröl se tehet más.................
Pedig én igyekeztem mint egy állat!
.... volt. Az átkosban. Most mi vagyunk a legbúvalbaszottabbak.
Mer' nincs humorérzéked.... Magyarország pedig a legvidámabb barakk....
Hi!
Hát az utóbbi 20-30 hozzászóláson olyan sokat nem nevettem......
simán csak visszaáll a rend.....és ez csak azért nem tetszik nekünk mert mi a fasznak nem a golyós végén állunk
Az erdőkkel amit művelnek a magántulajok azért kivégzések járnának.
" Nem tudom egyébként miért jó egy erdészet az állam kezében? "

Én lehúztam több mint 20 évet ebben az ágazatban, eleinte az államiban, aztán magánban, hidd el, addig jó amig állami kézben vannak.Nem akarok rémtörténeteket mesélni, de jó tudni hogy általában véve az államiban az volt a cél, hogy nagyértékű erdőt neveljenek, a magában pedig annyi, hogy minél több pénzt kivenni belőle, minél előbb. Azt nem akarom előadni hogy én ártatlan voltam mint a szeplőtelen szűz, mert magánban levágattam én is úgy erdőket, hogy amikor befejeztük úgy nézett ki mint Mordor, aztán mikor jött átvenni az erdőfelügyelő ki se mertem menni vele a területre, úgy ordított a telefonba hogy fél méterre kellett tartani a fülemtől... de a tulajdonos megfizette nekem rendesen hogy így csináljuk, nekem megérte. Ez így működik. Mondjuk az államiban ilyen nem volt, ott ha az volt az előírás hogy adott erdőt meg kell gyéríteni 80 éves korában 60%-ra, akkor az 60%-ra volt gyérítve 80 évesen, és pont. Ezért van az, hogy itt mifelénk egy értő ember messziről, ránézésre meg tudja mondani egy erőről hogy állami vagy magánkézben van, mert a magánerdők annyival sz.rabb állapotban vannak - általában.

A pénz kilapátolás még hosszabb téma, tv rádió internet minden ezt nyomatja, de valójában pár éve volt az állami erdőgazdaságoknál Állami Szemvevőszéki vizsgálat, idén meg KEHI vizsgálat, és egyik sem talált semmi kirívó dolgot. Pedig a KEHI-t úgy küldte ki a Lézerdzsoni, hogy találni kell valamit, amivel be lehet bizonyítani hogy ezek a cégek sz.rul működnek, és ezért kell privatizálni őket. De én még nem láttam semmilyen jelentést, csak a sajtóban mondogatják hogy hű az erdészeteknél de nagy a baj... és a KEHI mekkora disznóságokat talált... de valójában a KEHI még nem adott ki semmiféle hivatalos jelentést a vizsgálatról. Akkor meg miről is van szó?

Én ezt az egész erdő privatizációt egy esetben tudnám őszintén támogatni: ha én is kapnék belőle.
Nem is olyan rég volt szó róla a tv-ben, hogy hogyan kanyhalták el a pénzt az állami erdészetekből. Úgy tüntettek el véről évre sok sok milliárdot, hogy fel sem tünt senkinek Nem tudom egyébként miért jó egy erdészet az állam kezében? Ha jki akarják privatizálni, akkor lesz dolguk, mert egy családi erdőbírtok nem haladhatja meg a 300 ha-t. Mondjuk pl. csak az eger erdő zrt 75 000 hektár. Vajon ki lesz a szilvásváradi kisvasút orbánnak már megvan a sajátja
Mer a medvétől fostak b@zmeg
Akkor most ki a Király? Na ki a király https://www.youtube.com/result...
Remélem, hogy viktorka is olyasmi "ellátásban" fog részesülni!
Tisztában vagyok vele, hogy nincs különbség jobb és bal között, csak az "oszd meg és uralkodj" része a dolognak, de tudni kell azt is, hogy pénzügyi világhatalom törekvéseibe is néha hiba csúszik, feszültségek adódnak, néha porszem kerül a gépezetbe...ennek jelei manapság elég jól láthatóak az elemzők szerint.
Mostanság kimondták azt is, hogy USA-ban is azért "választják meg" kétszer egymás után ugyan azt az elnököt, mert 4 év kevés "a háttérmunkálatokhoz", 8 év alatt nagyobbat lehet "domborítani, tevékenykedni.
...én is úgy tudom, hogy "Csaucseszku" volt az egyetlen a történelemben aki kifizette az össze államadósságot...meg is lett a jutalma...