...tudod, elment Cápa, akinek hozzászólásain nagyon jól szórakoztam, amikor "kiválasztottakon" köszörülte a nyelvét...azóta én így szórakoztatom magam. Ahogy látom, neked is nagyon hiányzik, hogy ennyire unatkozol.
Ha megfogad a tanácsom, ugord át amiket írok, nem vesztesz vele semmit, és megelőzünk sok felesleges konfrontációt. :-D Èn így teszek irányodban...
Azért remélem nem tettem nagyon tökre a mai napod és a időtöltésed...
Az előzőt kár volt leírnom, túlbeszéltük már ezt eléggé, aki a múltban akar élni az tegye, aki a jövőben az tegyen érte. Nem szeretnék ebből sértődést senkivel.
Jó, igazad lehet, de akkor nekem a fő kérdés, miért áltatnának minket és miért változtatták meg? Mára olyan kicsik mertünk lenni úgy területileg mint népességileg, hogy semmiféle befolyással nem nagyon tudunk lenni max. a szomszédainknak okozhatunk egy kis gondot. Egyszerűen a háttérhatalomnak (ami nyilván létezik hisz van egy halom bizonyíték nevekkel, címekkel stb.) miért éri meg ez a folyamatos fáradozás, hogy a történelmünk bizonyítékait eltüntessék?
Az elsö felére csak annyit reágálnék, hogyha teéged vagy bárki mást érdekel a téma, akkor elkezd utána nézni...a reakcióid tükrében én nem kezdek el ajánlani forrásokat, hogy aztán ilyen egyszeri legyintéssel ledegradáljad, mint ahogy az elsővel is tetted. Pedig abban is könyv elemzése mellett említenek forrásokat más műveket amiket szintén lehet olvasni tanulmányozni...másrészről meg ismerem nagyjából az itteni érdeklődési , és hozzáállási színvonalat...tucatszor tapasztaltam, hogy nem is néznek utána a linkelt témának, a válaszokból lejön, ...csak fújják a magukét.
Èn is szeretem a mondásokat idézeteket, de azt is tudom, hogy nem mindenhova passzol, mint mikor a viccben a dadogós megtanul egy szép verset folyamatosan elszavalni...
Egy "fenéknézegetős példa":
Egy a tűzhöz közel levő közgazdász elemezte a 70-80 évek magyar gazdaságát. Nem volt nyugati az életszínvonal, de!!!
Épültek a házak, nyaralók, 5-6 éves várólisták után autója is lett sok családnak. A nagy vállalatok mellett működtek a kis gmk...
Nem emlékszem pontosan a számokra időpontra, de ez idő tájt 6 millió (vagy milliárd) $ hitelt vett fel az akkori hatalom. A 20-40 évvel későbbi kommunikációja a hatalomnak, hogy az akkori "jólét a felvett hiteleknek volt köszönhető", ezzel mint egy ledegradálva a nép teljesítő képességét, és okot adva arra, hogy fizessük csak szépen annak a hitelnek a kamatait még így 30-40 év után is amiből eddig úgy 300 milliót (vagy milliárdot) fizettünk vissza, és persze még a " java hátra van"...
Azonban a számok tanulsága szerint az a generáció, akkor a felvett hitel kb 10 szeresének megfelelő mennyiségű gazdasági növekedést ért el!!! Mert a másodállásban tolták a gmk-t meg a háztájit!!! És akinek a szülei, vagy maga is kivette ebből a részét, azt tudja, hogy két végén égették a gyertyát, komoly egészségügyi problémákkal küzdenek, ha még élnek egyáltalán...
Nem tudom, hogy mennyire önérzetesek itt manapság még az emberek, és számít e még ebben az országban valami is fontosnak, de nekem személy szerint első sorban tanulságos, másod sorban bicskanyitogató!
Említetted, hogy jellemző, hogy mindig másra mutogatunk, de ha valaki megismeri a egyes történések másik olvasatát is, nem csak azt amivel altatnak, akkor azért akad ott bőven olyan eset amikor nem rajtunk múlott, hiába tettünk meg mindent a siker érdekében.
Nem kell sokat visszalapozni, elég csak a "rendszerváltásra" rákeresni, hogy zajlott, miért hajtották fel 30%-ra hitelkamatokat, hogyan kötötték meg az Antal kormány kezét (emlékiratai), hogy zajlott a "privatizáció" (Privó latin szó, jelentése fosztani)...ez EU csatlakozási tárgyalásoknál már le voltak osztva a lapok, hogy nekünk gyarmati szerep jut, mikor a küldöttség akadékoskodott az előnytelen szerződési feltételek miatt, még le is torkolták a küldöttséget, hogy a szlovákok, csehek szó nélkül aláírták, nekünk mi bajunk vele...
Egy rendes demokrácia alapja: mindenki kompetens-rendelkezik a megfelelő információkkal, és tudással, higgadtan, észszérű mérlegelés alapján dönt...ezzel szemben szépen felmondja a leckét amit eset tévében, vagy korcsmában hallott...és a hibás információk alapján érvel, véleményez, hoz döntéseket.
Èn a múltunkkal való foglalatosság fontosságát egy sakk példával tudnám párhuzamba állítani. Aki a sok játszmát látott és játszott, az ismeri már szinte az összes lépéskombinációt, így túl nagy meglepetések a jövőben nem fogják érni...
Mint lejjebb írtam vagy 10 éve voltam erre nem nagyon, de kissé ráizgulva (azért nem láttam az erről szóló összes videót főleg amik azóta készültek), ma már nem és azért mert nem győztek meg, még kevesebb bizonyítékuk van mint az "ellenérdekelteknek", persze nem állíthatom, hogy nem így történt, de csak mint érdekességképp foglalkoznék vele. Csúnya mondás és nem is alkalmaznám az itt jelen lévőkre, de akkor mindenki másra, aki mindig csak hátrafelé néz az folyton a fenekét látja.
Azt állítottad, hogy te az olyan videókat végignézted...akkor ezek nem lennének most előtted kérdések, hanem mindre tudnád a választ. Ezek szerint nem tudod...én nem mondom, hogy mindre tudom a választ, és hogy azok a helyes választok, vagy tévesek, de ezekre pár ezer óra előadás, és pár ezer oldal témába vágó forrás feldolgozása után nekem nekem van elképzelésem. Arra viszont nem vállalkozok, hogy ezt most itt neked 4 sorban( több már kiveri a biztosítékot, meg nem képesek egybefüggő szövegként értelmezni ) összezippelve leírjam neked. Arra meg főleg nem vállalkoznék, hogy itt bárkit is meggyőzzek az én igazamról. Csak el kéne gondolkozni azon, hogy vannak más teóriák is, mint amit elénk tálaltak, és ugyan azon eseményre lehet más válaszokat is adni, nem csak azt amit többség ad, aztán helyeselgetnek egymásnak...
Itt messze nem mások hibáztatásáról van szó a mi sorsunk miatt, csak az emberek jellemezően mindent arra szintre tesznek vissza ami számukra még érthető, és legtöbben erre a szintre degradálják le...
Az elsö klippben is meg van említve pont egy ilyen mások véleményét kiforgató "népszabadság stilus" , és létezik még másik is, amivel az ép elméleteket igazságokat lesöprik az asztalról, mint ahogy ez most itt is folyik. Nem érünk fel szellemben a témához, hát elhülyéskedünk rajta, vagy hülyeségnek kiáltjuk ki.
Az "árpádi" részekre való reagálást most kihagynám. Egy mert beszéltem róla, hogy nem (csak) genetikai alapon szervezödött ez a nemzet, és vérvonal által...pont a másik része az ami összetartotta a sokszinü nemzetiségeket egy nemzettesté. Ezekröl is nagyon sokat lehet olvasni, és nem lehet levezetni visszafele, hogy ha a szerbek irtottak minket az elcsatolás után, akkor mi is biztos így kezeltük öket...
Ha megfogad a tanácsom, ugord át amiket írok, nem vesztesz vele semmit, és megelőzünk sok felesleges konfrontációt. :-D Èn így teszek irányodban...
Azért remélem nem tettem nagyon tökre a mai napod és a időtöltésed...