Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kossuth szabadkőműves volt, a szabadságharc manővereiben pl a fősereg tétlenkedésében Pest alatt jól kirajzolódik a külső befolyás.
Széchényi meg elindította a reformjaival az országot a legmeredekebb lejtőn, ezt emlékirataiban töredelmesen bevallja, és meg is bánja...
(persze egyik sem tananyag sőt maga a szabadkőművesség mint olyan nem is létezik a páholyaival, mind csak egy lejáratott, lerágott csont)

Számomra a pl az egysíkú gondolkodásod elkeserítő...az én teóriám senki nem veszi be, annak nincs olyan káros következmény. Én lentebb írtam, hogy ez ilyeneken ti csak nevettek-gúnyolódtok és egymás után helyeseltek, hogy mekkora baromság. Te ennek most ékes példáját adtad. Ez egy teljesen kiszámított "természetes" reakció.
Semmi baj azzal amit Istvan ideirt. Pont jo helyen van. Jot nevettem azon a reszen mikor azzal magyarazza a szabadrablast, hogy azert csinaljak, hogy majd szukseg eseten visszaadjak. Ezek nem Szechenyik vagy Kossuthok, csak aztnezik, hogy meg az ukunokajuk is milliiardos legyen. Az viszont cseppet sem nevetseges hogy ezt O komolyan irta. Az meg egyenesen elkeserito,ha arra gondolok, hogy ezt az elmeletet meg nagyon sokan beveszik.
Lehetne egy TT topik, Történelmi Topik ott viccesebb lenne mint itt. Szerintem.
A mai kor emberét a régmúlt emberétől a legjobban az különbözteti meg, hogy minimális lett azon információk és tapasztalatok mennyisége az életében amit KÖZVETLEN tapasztalt meg. A személy és az információ, történés közé beékelődött egy közvetítő közeg, egy médium, vagy ahogy mondani szokás Média. A probléma annyi vele, hogy igen komoly, múltba nyúló tapasztalattal rendelkeznek azon a téren, hogy lehet ugyan azon történést az érdekeknek megfelelően "görbíteni, ferdítem, deformálni". Az emberek nagy részének az élete pusztán lét és fajfenntartásra korlátozódik, megrekedt a vegetálás alsó materialista mélységében. Jellemzően a tanulmányai befejeztével, lezárták az elméjét (azzal a sokkal amit a vizsgák jelentettek, ha valaki egyáltalán eljutott odáig), a sok új ismeretet , főleg ha az eltér a tanultaktól már ne igen legyen képes befogadni. Befogadni, nem elhinni, csak feldolgozni, azt a régi ismeretekkel összevetni, analizálni, mérlegelni, és ha szükséges a meglevő hitvilágunk ezek szerint módosítani. Nyilván akinek ezek nem fontosak az életében, az nem fogja megérteni, hogy mi miatt kerültünk mi Eurázsiában a vezető-uralkodó pozícióból a rabszolga-gyarmati sorba. Látni és érteni kéne azt, hogy a világ irányítása, manipulálása, nem materilalista-anyagi síkon történnek elsödlegesen, hanem szellemi síkokon...mivel vegetáció süllyesztett társadalmak nem érnek fel tudatban ezekhez, elsö körben kiröhögik, és nem létezönek tekintik, és mivel környezte is ezen a szinten mozog és az is azonosan vélekedik, vele együtt bológat, így mindenki nyugott, hogy az úgy is van...ha valaki "nem áll be a sorba a birkák" közé, akkor elsö körben kigunyolják, kiforgatják a szavait, meghurcolják, és a hatalomnak még csak be sem kell avatkozni, mert a annyira elhülyíttek mindenkit, hogy saját maguk rántják vissza a kitörésre vágyókat. Ha ez még sem menne, akkor jönnek a régi receptek a "hatalom" részéről, az amúgy értékes dolgokat, történeteket, jelképeket, örökséget lejáratják, hogy pl pár agyatlan kopasz drukker kezébe nyomják...Ha így sem bukna el a dolog, akkor vagy megpróbálják megosztani a csoportot, öreg rómaiak csele: "oszd meg és uralkodj". Ha így sem sikerülne a terv, akkor jön az következő, "hogyha nem tudod legyőzni, akkor állj az élére".

Így lesz egy "Árpád -sávos" zászló kapcsán megannyi előítélet, vagy forgó gyomor egy Magyar királyság térképe láttán, és sorolhatnám...
Nehéz olyan dolgok értekéről meggyőzni valakit amit nem ismer, mert elszenved ültettek el benne azzal kapcsolatban, vagy egyszerűen csak leszakították a gyökereiről.
Azt meg, hogy lehetne valakivel megértetni, hogy nem csak egy porszem vagyunk Európában, amikor elhitették, hogy egy ilyen kis ország nem számíthat? Először is az ország Európa KÖZÈPEN fekszik földrajzilag , és pár évszázada politikailag is. Ha valamit irányi akarnak, azt középről lehet a legeredményesebben megtenni...Ha kicsik lennénk, akkor kormányfö ténykedési nem zavarták volna annyira eu politikusait, most meg, hogy a visegrádi négyek közös nevezön vannak még nagyobb a félelmük. Azt kéne észrevenni, hogy nyugat varsó szerzödés felbomlása, és komunizmus bukása után attól félt, hogy a felszabadult államok komoly konkurenciát fognak jelenteni, föleg, ha összefognak, és mondjuk földrajzi poziciók révén beékelődnek a kelettel való kereskedelem útjába, ezért igyekeztek komoly erőfeszítésekkel szabad banki, és privatizációs folyamatok által, a lehető legrosszabb pozícióba taszítani a Közép és kelet eu országokat, és fent tartani a köztük levő ellentéteket. (oszd meg és uralkodj). Ezért kötöttek, előnytelen csatlakozási szerződéseket. Ès arra kell figyelni, hogy ezt úgy adták el nekünk, hogy vágytunk utána! Ès ezt teszik mindennel, hogy addig befolyásolják körülményeket, hogy az ember beáldozza érte akár szabadságát is, csak "csináljanak már végre valamit"!!! Ugye ismerős?

A kormány tevékenysége teljesen másképpen fest, ha azt más forrásból származó infokkal elemezzük ki, és nem a sajtótól készen kapott elemzések által itéljük meg a tevékenységünk. Egy ilyen mondat volt mikor a kormányfő azt mondta, hogy "elmentünk a falig"! Ez annyit tesz, hogy erösen szembe mennek a kizsákmányoló érdekcsoportokkal, de ha túlzásba viszik akkor könnyes és gyorsan el fogják öket fojtani. A sajtó hogy komunikálta a nemzeti bank reformját. Hogy a kormány a kamatnyereséget zsebre vágta, elsikkasztotta. Valójába hogy is van ez? A balos kormányok idején a rendszerváltás óta a Nemzeti bank független volt, ez annyi tett, hogy olyan kamat és gazdasági politikát folytatott, ami nem támogatta a magyar gazdaságot (finoman szólva) hanem külföldi érdekek szolgált. Viszont legalább még veszteséges is volt, amit mindig az adófizetők pénzéből pótolt ki a költségvetés. Most ugye nyereséges, és profit jól látható befektetésekbe van kötve...
Èn ugyan egy fabatkát nem kaptam a kormánytól, de a holdudvar felhizlalása nélkül nem lesz soha az országnak olyan tökerös rétege, aki esetleg egy gazadsági embargó esetén meg tudná menteni az országot. Az ország nagy része, ipar és mezögazdság tekintetében ellenérdekeltségü kezeken forog, és beérkező eus támogatások nagy része azonnal azok zsebébe megy akik "adták". Ès mivel tradiciónális-nemzeti alapon (lásd lentebb az ellenszenvet, meg nem értést) nem lehet összefogni az országot, más módon kell erőt kovácsolni, még olyan áron is, hogy "véráldozattokkal" jár a nemzet részéről...folyatnám, de több vicces dolog most nem jut eszembe. (ezek nem rendíthetetlen tények, csak más teóriák.)
Nem olvastam a fórumot a hétvégén. Most volt mit bepótolni. :-O
De a töri mellett legyen egy kis kultúra is a VICC topikban. ( :-D ) Thea Beckman írta az Amazon királyfi (Children of Mother Earth) regényébe, hogy a magyarok egy kis sivatagos területen élnek, nem nagyon szeretnek dolgozni, de mindig hőbölögnek, ezért nem árt odafigyelni rájuk. :-)
Jó kis regény, ami szerintem elég jó környezetvédelmi (lásd az angol címe) és társadalmi kritika. Jó szívvel tudom ajánlani, de ezek szerint egy holland írónő is így látott minket 1984-ben. Ha csúnyán fogalmaznék, akkor az orvos is a gyulladás gócát kezeli, mert onnan indul ki a romlás. És hogy az a romlás a jónak a romlása vagy a rossznak a javulását jelenti, azt döntse el mindenki saját maga.
Nem lehetne visszatérni a poénokhoz? Pl:
Nyuszika belép a kocsmába és üdvözli a farkast, a rókát és a medvét, aki társaságában ott van a tündérke és az agresszív kismalac, a szomszéd asztalnál Móricka, Kohn és Grühn, a hátsó sarokban az amerikai, az orosz, a japán és a cigány. Felnéz a csapos és beszól, hogy mit szeretne inni, de ő is körbenéz:
- Na elmentek ti a pi.......
Engem a történelem csak mint érdekesség foglalkoztat. Lehet belőle néha tanulni a jövőre nézve, de azért nem minden törvényszerűen ugyanúgy történik majd mint korábban. Ez a múltba révedő, nosztalgikus, sóhajtozós, még rosszabb esetekben melldöngető-követelőző hozzáállás meg egyenesen káros szerintem. Talán többre menne az emberek többsége, ha ugyanennek az energiának csak a felét mondjuk közgazdaságtani ismeretek, nyelvek elsajátítására fordítaná. Csak az kevésbé divatos mint a tarsolylemezes-betyárkodós nagymagyarkodás. Orbán meg már régen megmondta, hogy ne azt figyeljék mit mond, hanem azt amit tesz. És hogy mit is tesz valójában? Hát valahogy lettek néhányan a környezetében multimilliárdosok. Minden más csak ennek elfedésére szolgál.
Ja, hogy aktuális legyek: Üzenjük Brüsszelnek, hogy most rajtuk a sor. Hát Brüsszel veszi is az üzenetet, mert most gondolkodnak a további EU-s finanszírozási pénzek teljes befagyasztásán, amik nélkül negatívba fordulna a GDP. Hogy miért? Mert állítólag a kormány szinte teljesen saját hatáskörbe vonta az EU-s pénzek szétosztását, ahelyett, hogy azt egy független testületre bíznák ahogy kívánatos. Hogy miért vette magára drága kormányunk az elosztás fáradságos és bonyolult munkáját azt mindenkinek a fantáziájára bízom.
Most látom mennyire elkalandoztam, Majdnem mint anno eleink. A fentiekhez képest biztos fontosabb, hogy hol, kivel, meg milyen végkifejlettel csatároztak.
És akkor ez egy vicc topic ugye
Az unio mint olyan egy csodàs dolog.PAPIRON!De a valosàgban nem egészen életképes szerintem.
Dehogy nàcik a magyarok!Miért lenének azok?Azért mert meg akarta védeni magyarorszàg a hatàrait?Azért mert nem engedte hogy elenörizetlen embertömeg betörjön az orszàgba?Ugyan màr!Màr a legelején hatàrzàr kelett volna!Németek ezzel a nyitott kapu elgondolàssal megszivatàk egész europàt.De ha nekik ez kell legyen.Csak miért is akarnak ide betelepiteni bàrkit is?
Így van, leegyszerűsíthetjük a dolgot ennyire: mivel ahogy itt többen érveltek is vele, nem voltam ott, hogy tudjam az igazságot, ezért lényegében csak a hitemen múlik, hogy mit tartok igaznak. Akkor miért ne a számomra kedvezőbbet válasszam? :)

Ha kicsit bonyolítani akarnám, hozzátenném, hogy szerintem az általam választott verzió bizonyítékai meggyőző(bb)ek, de mint már kiveséztük, nem tudok minden egyes forrásnak utánajárni, hogy mennyire megbízható. De van aki utánajár, aki számomra hiteles, úgyhogy elhiszem amit mond. Ennyi. (Tehát lényegében a hitről van szó, ahogy írtuk.)
És ha jobban belegondolsz, az iskolában tanultak esetében ugyanez a procedúra, amit itt vázoltam, csak ott a hitelesnek tartott személy a tanár, a gyerek az ő véleményét fogadja el, anélkül, hogy maga utánajárna minden egyes forrás megbízhatóságának.

Mint mondtam, a valóság az, amit annak hiszünk. :)
Teljesen igazad van, tehát hinni szeretnél. Én is, de szeretem tudni az okát amiben hiszek.
Írtam, hogy nem tudom miért. Ezt a nyomozást már meghogyom másnak. De nem is adtam a szádba semmit, nem írtam, hogy mi az igaz. Pont azt írtam, hogy nem tudom 100%-osan, mi az igaz, de a lényeg, hogy választhatok, és nem kell elhinnem egy vesztes történelmi szerepet, ha nem akarom. És ez nálam összefügg azzal, hogy a gyerekeim és a saját életem miatt inkább a jövőt nézem.
Neked ezt mondja , aztán sok dologban pedig a Bruxselles-i mantrát fújja! "az uniós törvényekkel összhangban" szándékozik most is "ellenkezni" !
"a magyarok nácik, idegengyűlölők, képtelenek együttműködésre, Orbán diktatúrát épít, fúj-fúj, lépjenek ki az EU-ból. " Igen! Vannak ilyen vélemények is! Meg vannak másfélék ezzel teljesen ellenkezők is! Az Osztrákoknak is volt más véleményük pl. Aztán hogy megváltozott!!! A brüsszeli kivénhedt zsidók, mint a Junker pedig le vannak szarva!
"Ez valamennyire kapcsolódik az előzőekhez. :)"

Olyat adsz a számba amit nem mondtam, nem mondtam, hiogy az az igaz amit tanítanak mert nem tudom, persze érdekel az igazság, de csak mint érdekesség és példa viszont a gyerekeim és a saját életem miatt inkább a jövőt nézném. Amiért idéztem ezt a mondatot Tőled az az amit lejjebb igyekeztem kifejteni és amire ez válasznak tűnik, hogy próbáltam megtudni, hogy miért van szükség a múltra a jelenünk szempontjából? Hát ezért, hogy meg lehessen indokolni olyan goldokat amit mással nem tudnánk. Amúgy a kérdés tobábbra is, miért lenne oka bárkinek is manapság a hamisításra? Az érthető, hogy itthon miért, de egy külföldinek ahogy írtad annyit sem számítunk, mint egy rovar, azt sem tudják jószerével, hogy kik vagyunk nem, hogy energiát feccölne bele bárki, hogy átírjon egy komplett történelmet. Persze ettől még az is lehet, hogy átírták, de miért?
Orbán benyal Brüsszelnek? Na ez új. Igazából Orbánt (és a magyarokat) utálják Brüsszelben, pontosan azért, mert nem hajlandó engedelmes kis bábként viselkedni és mindig benyalni nekik. Egyébként el ne higyje senki, hogy a nagy mesés nyugati államok, németek, franciák stb., a közjón munkálkodnak. Fenét, mindenki csak a saját érdekeit nézi. Az angolok is vajon miért léptek ki? Nem tudták úgy érvényesíteni az érdekeiket, ahogy akarták (pedig mindig sírtak, hogy nekik az nem jó, ami a többieknek, ld. pl. euro vs. font), innentől kezdve már nem is volt érdekes a nagy európai eszme. Csak amikor Cameron vagy épp Merkel szembemegy a többiek akaratával és érdekeivel, akkor üdvrivalgás és éljenzés fogadja, hogy kiállt az emberekért, akiket képvisel, micsoda nagy formátumú politikus. Amikor Orbán teszi ugyanezt, akkor a nemzetközi sajtó (és sajnos a hazai is sokszor) tele van azzal, hogy a magyarok nácik, idegengyűlölők, képtelenek együttműködésre, Orbán diktatúrát épít, fúj-fúj, lépjenek ki az EU-ból.
Ez valamennyire kapcsolódik az előzőekhez. :)
Bocsi, hogy nem írok mindenkinek külön hozzászólást, nyomogatva a válasz gombot... Megpróbálom (viszonylag) röviden összesűríteni, mit gondolok az elmúlt napok témáiról.

Én is nagy köszönettel tartozom K.István.-nak, amiért veszi a fáradságot, és leírja azt. amit, ugyanis nekem nem lenne erőm, időm ezeknek ennyire utánanézni, összegyűjteni, összefoglalni. Én nagyon szeretem olvasni a sorait. Tudom, érzem, hogy rengeteg kutatómunka áll mögötte, valószínű jóval több időt töltött történelmi forrásanyagok elemzésével, mint azok, akik "csak" az iskolában foglalkoztak vele. És valóban, nem nagyon lehet az egész tudást és bizonyítékokat stb. átadni egy pár soros hozzászólásban.

Voltam hasonló helyzetben, nekem a nyelvészet volt az egyik hobbim (tkp. most is az, csak már nem nagyon érek rá vele foglalkozni). Nem akarok én is oldalakat gépelni erről, lényeg, hogy elég erős meggyőződésem van arról, hogy a nyelvünk NEM tartozik a finn-ugor nyelvcsaládba (egyesek szerint nincs is ilyen nyelvcsalád); a vándorlásaink során bizonyára találkoztunk északi, uráli népekkel, átvehettünk elemeket a nyelvükből, de hogy sem nyelvészetileg, sem egyéb módon nem vagyunk rokonok, az biztos, legalábbis nem jobban, mint pl. a törökökkel (sőt, igazából nyelvészetileg több közünk van a törökökhöz, mint a finnekhez). Szerintem Kőrösi Csoma Sándor indult el jó irányba (és még rajta kívül persze sokan mások), a magyar nyelv eredetét Ázsiában kell keresni.

Következzenek tsanyi kérdései:
Hogy az iskolákban a tanárok miért azt tanítják, amit, akár történelemből, akár nyelvészetből: nekik meg van adva, mi a tananyag, attól nem nagyon térhetnek el, pláne nem személyes meggyőződések mentén. Egyébként nem biztos, hogy mindegyik tanárt érdekli is egy alternatív verzió, sokaknak ez csak egy munka, ők is felmondják a tankönyvek anyagát.
Hogy ki(k)nek és miért lehet érdekük "megváltoztatni" a történelmet: látod ezt nem tudom. Feltételezéseim persze lehetnek, de ezeket nem tudom bizonyítani. Ezen a ponton már úgy vagyok, mint pipifax: a saját mikrokozmoszom jelenleg teljesen leköt, van egy elég megterhelő munkám, mellette egyetemre járok, doktori fokozatot szerzek, egyébként 3 gyereket nevelek és még valami hobbit is szeretnék magamnak (pl. motorozás :))... Nem marad energiám s időm lenyomozni szürke eminenciásokat, akik egyébként is abban a legjobbak, hogy elbújnak a világ szemei elől.
Hogy kinek van pontosan igaza: ezt persze nem lehet 100%-ig tudni, "nem voltunk ott". De a történelemhamisítás létezik, "vae victis" ugye, valószínű úgy van, hogy több verzióra is vannak bizonyítékok (vagy épp ál-bizonyítékok), ezek közül választottak egyet (valakik, valamiért), és azt fogadták el hivatalos verzióként. Ettől még nem biztos, hogy tényleg az az igaz. De amiért szeretem K.István. írásait olvasni, az az, hogy alternatívát kínál, amit pl. az iskolákban nem kapsz meg (ha csak nincs egy nagyon kivételes tanárod), én meg eldönthetem, melyik verziót hiszem el. A valóság meg úgyis csak azon múlik, mit tartasz annak, ezt jól tudjuk.
(Egyébként van "szerencsém" rendszeresen mainstream külföldi sajtót olvasni, elképesztő, milyen hamis képet festenek rólunk, de sokszor másokról is. De sok-sok év múlva ezek a "dokumentumok" fognak fennmaradni, és az igazságra talán majd senki nem emlékszik, és lehülyézik azt, aki nem hisz a "bizonyítékoknak" - hát ezt látva nem tudom, kinek ne merülne fel a fejében, hogy akkor az általunk ismert történelem mennyire igaz.)
És hogy mire lehet ezt használni: szerintem ez nem a múltban élésről szól, sokkal inkább a nemzeti önbecsülésről, ami alapvetően kihat a jövőnkre. Ahogy én látom, a legtöbb magyar már eleve hátránnyal indul az életben, mert nagyon sokakban benne van, hogy "én magyar vagyok, nekem úgysem sikerülhet, nincs esélyem, vesztes nép vagyunk, mindig a magyaroknak a legrosszabb stb." - mást ne mondjak, itt a fórumon is gyakran felbukkannak ezek a nézetek. Holott ez nem igaz, de aki eleve így indul neki, az akármibe kezd, jó eséllyel tényleg kudarcot vall - ami persze tovább erősíti a nézeteit. Ördögi kör. Ez egy borzasztó rossz dolog, külföldön járva egyébként roppant feltűnő, más népek mennyire mentesek ettől a "nemzeti bűntudattól", főleg persze nyugaton. A helyzet az, hogy semmi okunk szégyenkezni, vagy kisebbrendűnek érezni magunkat Európa vagy a világ más népeivel szemben. És a gyerekeimnek is pontosan ezt szeretném átadni, nem a lehajtott fővel kesergést. És ebben nagyon nem mindegy, mit tanítok nekik a történelmünkről. Úgyhogy ez számomra sokkal inkább a jövőről szól, mint a múltról.

Na, jó rövid lett. Már nem emlékszem, mit akartam még írni. Ja igen, K.István. szerintem sem 16 éves , de az adatlapján valóban ez áll. Na jól van, most már megyek, visszasüllyedek a munka tengerébe. :)
Na az ertéel klub szerint már északról is a románok támadnak
Pedig ebben van logika, lehet, hogy a boltból csak olyan üvegeket és cigiket vittek el amit előtte sosem láttak és csak gyanakodva nézegették és így inkább eladták és megvették belőle a jól ismert kannást és románcot.
Töri atlasz: LvL 100
Csak szólók neked ez egy megtörtén eset volt vagy kb. 15-20 éve
Én még láttam is a riportot Egy falu kisboltjába törtek be( valahogy a padlástérről bemásztak) két alkesz, asztán kipakolták a boltot csak cigit meg italt vittek el. Ezeket eladták a kapott pénzt pedig a kocsmába elitták Mondanom se kell kb. no perc alatt elkapták őket
Elkapjak tolvajbandat, akik betörtek egy ital nagykerbe...és mit csinàltak a zsàkmànnyal? Hàt àron alul, de èrtèkesìtettük! Ès mit csinàltak a pènzzel amit èrte kaptak? Hàt elittuk!!!

...kB ez ugrik be a magyarazkodasokra...
"Éhes sertés makkolna!"