Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mondjuk ez a yard téma utána is sokáig megvolt, már a kocsis korszakban volt hogy egy este 3x intettek le 50km belül
mondjuk a mostani se az igazi, 6 évig jártam dolgozni, 2x20km 3x állítottak meg ennyi idő alatt, ebből az egyik robogóval, kocsival tuti nem állít meg mert visszafordultak és utánam jöttek
Akkor nem éreztem rossznak mert nem tudtam mi lenne jobb hisz nyugaton nem voltam (illetve a gorenje korszakban igen, de az már más idő volt) és csak filmekből tudhattam miképp élnek ott, de hát az nyilván nem minden na meg a film nem az mint megélni így igazából nem is vágytam rá, de azért nyomasztó volt a légkör még ha nem is tudtam, hogy épp miért, de elég csak a rendőrségre gondolni, ma az elképzelhetetlen (még) ami akkor volt pl. Bp. minden kivezető útján volt rendőrbódé rendőrrel akik igazoltatgattak is és ugyanez állandóan az egész országban persze ez csak egy kis részlet, de volt, hogy a kodály köröndön haverkodtunk (az már motoros történet) és épp arra járt egy latvis kisbusz mire épp akkor valaki elkiáltotta magát, hogy hülyék, nem oda mondta hanem épp röhögés volt valamin, erre a latvia fékez, kiugrott belőle pár civil és egyenruhás, lepofoztak párunkat és szétoszlattak, ez este történt, de nem az egyetlen hasonló eset az akkori életemben, ilyesmit akarunk vissza?
Szép estét mindenkiNET!
mi fiatalon elmászkáltunk focizni(utáltam a focit) bicikliztünk, felsősként már mhsz-ben légpuskával lövöldöztünk havi 1-2 forintért, kezdődött a peca(12 évesen lett az első peca engedélye) biciklizés megmaradt, hétvégente diszkó(néha a budi ablakon kellett távozni mert jött az ellenőrzés), utána szakközepesként szimó korszak szomszédos falu diszkó is megvolt, ekkor már nem kellett kiszökdösni,elelnőrzések is elmaradtak, peca maradt, bicikli ment, csak a motorozás maradt, néha 2-3 személlyel, ami miatt sokszor séta volt mert a yard elvette a szeleptűt meg a benzincsövet
17 éves után meg ment a szimó a sufniba, jött az autós korszak, de ez már az új rendszer volt
szóval nem volt az olyan gáz
persze a 2000 körüli pesti élet egész más volt, ez tény
Így van, gyerek voltál és csak a jóra emlékszel, ma megfulladnál a korlátozottságtól még párttitkár faterral is a hát mögött egyébként simán meg lehet oldani, néztem egy motoros figurát aki oroszoknál gépészkedett és moszkvától pár 10 km-re egy városba tévedt ami pont olyan volt mint 40 éve, neked még pénzed is van, eladod mindened és elköltözöl egy ilyesféle városba, ott minden lesz amire vágysz........tehát a semmi. 😄
Én pl. Bp.-n nőttem fel és voltak terek ahol bandáztunk és átmentünk egymás terére "verekedni" és jókat beszélgettünk meg ilyenek na meg a sétálgatás a városban más volt mint egy faluban, de este megállt az élet, 20.00 után minden bezárt még a kocsmák is, de kiürült a város ma meg a legkisebb városban is van a fiataloknak lehetősége szórakázni mert biztos van pár nyitott hely és továbbra is a lehetőségek......
Nem volt az se jó - csak másképp volt szar! 😆
Hát nekem tényleg hiába mondja mert nem igaz még akkor sem ha arra vágytok mert ha ahogy írtam hirtelen az lenne meggúvadnátok.
Korzika,szep,de vannak szar utak.
http://youtu.be/BjyXbB5du3I
sanyinak hiába mondod, mert ő csak a pénz meg a nyugati életszínvonalat látja

rádiós jelző
én már akkor csináltam ilyet amikor még nem is nagyon volt, újságban olvastuk hogy van ilyen és gyors csináltunk
haver szerzett rádió adó vevőt, ilyen nagy böszme szarok voltak de kb érthetetlen volt már úgy recsegett ropogott, valami munkagépekben volt és kibaszták, kaptak újat
a kapásjelző ledje helyett rákötöttem egy nyák relét ami vezérelte az adó vevő adó gombját
csak recsegett, de arra pont elég volt hogy a sátorban lehessen hallani, mert a jelzőn hangszóró meg ki volt kötve
valami hasonló forma volt(ez cb)
13 éves voltam amikor kivonultak a ruszkik rendszerváltáskor. Én pl. Simán élnék abban a korban. Egyáltalán nem volt ingerszegény az élet mint ahogy mondod. Szerintem inkább sokkal tartalmasabb volt mint most. Én meg lennék mindenféle elektromos kutyus nélkül. Net nélkül meg pláne. Na jó egyedül a rádiós kapásjelző hiányozna.
az amstaff megfogta a macskát megrázta és letette
max 1 másodperc volt
anyáméknál a macska egy pillanatig hezitált hogy a kerítés ajtó és a beton kerítás lábazat közott menjen-e ki, vagy a beton lábazat és a vas felépítmény között
aztán odaért a staffi.......
utána simán otthagyta, a rendes amstaff nem haragszik a macskákra csak nem szereti őket
egy másikat is kinyírt, az egy igazi geci macska volt
az amstaff akkor még láncon volt, a macska úgy ült le a kutya elé hogy nem érje el, a kutya meg ment volna neki, bent hallottuk hogy rángatja a láncot
végül addig rángatta a láncot amíg eltépte a forgókapcsot, és kinyírta a macsekot
reggel kelünk fel a kutya vigyorog a küszöbön, a macska meg megmeredve a lánctól fél méterre 😂
A foxik ilyenek. Vízparton láttam már ilyet. Elég veszedelmesek a macskára. Rókánál vagy ez vagy nyer.
Amúgy meg rohadt gecik ezek a foxik. Kutya sétáltatás közben arra lettem figyelmes, hogy egy kiscsaj hisztérikusan visít. Elkapta a macskáját és egy mozdulattal kinyírta az egyik háznál a szomszéd foxi. Nekem kellett leszedni a kutyát a macska hullájáról, mert az apja félt a kutyától, az meg védte a prédát. Kiscsaj úgy gondolta hogy még élhet. Nem akartam elkeseríteni, hogy vélhetően kb. egy tized másodperc alatt törte el a nyakát, szóval mire meglátta a kutyát már halott volt.
Zörgött? Ha nem akkor jó lesz neked.
Amúgy meg venni kell ilyet és megnézni.
https://veteran-autoalkatresz....
ez nem a kérdésemre a válasz 😂
amúgy én nem sírom vissza a kádár kort, utáltam az őrsi foglalkozásokat.......
az a kis szösszenet annyi volt csupán hogy sír(szinte) mindenki hogy nincs pénz és közben többnyire feleslegesen herdál
Ha neked nincs igényed és beéred azzal amiről beszélsz akkor nem csoda ha visszasírod a kádárkort, van egy ilyen haverom aki hetelve kamionozik és vett a halálfaszán egy zskáfalu utolsó utcájában az utolsó házat aminek a kerítését már vérfarkason tépkedik nappal is és ő ott szeretne élni mindent megtermelve magának full őstanya életmóddal, valahogy a nejének és gyerekének ez nem tetszik mert jól elvannak a nagy és összkomfortos házban a fizetésükből megélve a falu közepén (bár ők sem nagyigényűek pl. 30km-re már nem mennek el vásárolni sem nem még nyaralni, soha életükben nem voltak a kisebbik lányukat mi vittük ki egyszer horvátba, de nem fogta meg míg a nagyobbikat és férjét velencébe, de őket megragadta az élmény és az utóbbi 2 évben már 4X voltak hosszabb időt külföldön) így még el van ős is a kényelemben hétvégente mikor hazajön.
pl miért lenne jobb az életem ha egy x6 állna az udvarin az f astra helyett?
mivel nem akarok kis sunákat felszedni semmi előny nem lenne, ellenben hátrány lenne jó sok
legyen 10 milla egy jobb állapotú x6 ami nagyjából havi 250 ezer törlesztő 5 évre
szóval 5 évig dolgozhatok pluszban 125 órát
ennyit nem ér meg a buli mert a héten mentem kocsival kb 35 km távot
nagyjából ugyanez vonatkozik mindenre, jacuzzit is szeretnék, de 3 milla alatt nincs olyan ami megfelelne, a 3 milla meg kb 75 ezer havonta, ami majd 40 óra pluszt jelent 5 évig.........
A pénz azért kell mert azzal tudok jobb életet vásárolni ha nincs az gáz és mindent elköltök amit csak tudok, amúgy már a felét sem hiszem amit magadról írsz vagy még annyit sem, kizárt, hogy ilyen hozzáállással egyáltalán a legolcsóbb netet is ki tudnád fizetni persze ha eltartanak van ilyen, de........
akkor biciklivel meg szimóval jártam pecázni most meg kocsival
ha biciklivel kellene akkor nem pecáznék 😁
amúgy simán lehetne úgy is spórolni hogy gondolkoznánk rajta egy kicsit.....és ami kell azon agyalni még 2 napig mert fele tuti nem fog kelleni mert nincs rá észérv

amúgy én úgy veszem észre te az asszony rokona lehetsz az is ilyen mint te a világ minden pénzét el tudná költeni 😀
De, szar volt csak neked nem mert akkor még gyerek voltál viszont én nem annyira, nem tudok semmire ( a kaján kívül) visszagondolni ami akkor jobb lett volna.
Rég mondom ezt, csak az volt jó abban a rendszerben, hogy akkor voltam fiatal, de a maihoz hasonlítva egy nyomortanya totál ingerszegény környezettel. Ha mindenkit visszatolnának hirtelen lenne ajvék rendesen na meg a fiatalok, hiába digi nemzedék és nem mozdulnak ki otthonról (azért ez sem egészen így van), de akkor is sokkal több lehetőségük és jóval jobb jövőképük van mint anno.
Inkabb a hajto csapagyak bizgatnak,nemigen tudom a meretet,es penzem sincs a cserere,de kene. 🤔
Viszont lehet hienakent nem cserelem.
Gecc ez vitte ám az olajat
Pakistan truck kutyafule...... 😆