Visszatartó erő lenne?
Mégse működik?
Mégse alkalmazzák?
Mert se a hálapénzt, se a korrupciót, se a ...... nem szankcionálják.
Tudatosan.
Tehát hagyjuk ezeket a "megoldásokat"!
A korrupció eleve bűncselekmény, az amúgy is alapból üldözendő, tehát nem kell az én megoldásom. Amit mondjuk amúgy sem tudnék megválaszolni annyira szerteágazó bűncselekményről beszélünk, hogy arra nincs és nem is lehet általános megoldást találni.
Amúgy az állami végeknél a teljeskörű felelősség, vagyoni és nem vagyoni kártérítés formájában. Tehát nincs olyan, hogy 100 millióért egy év meg 2 millió bünti. 100 millióért minden vissza, ha máshogy nem, akkor papa-mama öröksége, gyerekek kiforgatása, ez talán elég visszatartó erő lenne.
A feketemunkás HA nincs bejelentve, az simán munkaterület ellenőrzéssel. Ha trükkösen és kiderül, akkor a munkaadó fizeti annyi ideig a TB-t, ráeső nyugdíjat, amennyi hiányzik az előző munkahely (az alkalmazotté) óta eltelt időben, és NEM lesz vagyonátruházás anyára-apára, gyerekre.
A szomszédoknak eladott tojást nem fogod ideírni, ugye?
A ház körüli munkák még annyira sem jelentősek nemzetgazdasági szinten, mint az előbb említett másik.
De örülök amúgy ezeknek a példáknak, mert megkönnyebbültem, hogy csak ilyen példákat tudsz írni.
felénk százszámra van román munkás napi bejelentésekkel még idénymunkás cégeknél is
ezeknél minimum fele pénz fekete
ezen kívül ezerszám van olyan cég hogy minimálbér a számlára a többi a zsebbe
a 4-6 óra már nem divat de még ilyet is találni
ha bármi munka van a ház körül vagy a kisebb gazdaságoknál itt is a munkák java része fekete
háztáji termény-állat
eladások mind fekete
és még sokan mások
ez még nem is volt vason(kezeit széttáró) simán lett volna benne egy 3000 km-er. betétet akkor cserélünk, ha már hangja van a tárcsán a vasnak. Herdálsz! (gondolkodós)
nagyon komoly hálózsákok vannak már. -5 fokban feküdhetsz benne alsógatyába még izzadsz is. Hálózsák az viszont nem az éjszakai horgász jóbarátja(ujjával nemet mutató) Ha elhúzza a hal az éjszaka közepén az életben sem hámozod le magadról mattos,álmos fejjel.
baszki
2 éjszaka voltam így
többet aludtam mint itthon
kint volt 3-4 fok a kocsiban nem tudom mennyi de a lehellet nem látszódott
kurva komfortos kis putri lett az opelből
minden ablakra megvan a papír amíg nem ázik le addig ez így lesz
Attól függ, az olló melyik oldalán vagy. Ha az új autó, vagy az új motoreladásokat nézem, illetve az építkezési kedvet, akkor azt kell mondanom, hogy a társadalom vagy nagyon hülye, vagy sokan igencsak meggazdagodtak valahogyan.
Ilyen azért nem lesz. Legjobb esetben itt megáll, esést akkor tudok elképzelni, ha a sok csőd elől menekülő hiteles sok ingatlant önt a kínálati részbe és az valamelyest leveri az árakat.
Ne most vegyél. Várd meg, amíg a hitelesek elkezdik eladogatni, csakhogy minél kisebb veszteséggel szálljanak ki.
A bankoknál keress kapcsolatot, vagy valami követeléskezelőnél.
Mégse működik?
Mégse alkalmazzák?
Mert se a hálapénzt, se a korrupciót, se a ...... nem szankcionálják.
Tudatosan.
Tehát hagyjuk ezeket a "megoldásokat"!
Amúgy az állami végeknél a teljeskörű felelősség, vagyoni és nem vagyoni kártérítés formájában. Tehát nincs olyan, hogy 100 millióért egy év meg 2 millió bünti. 100 millióért minden vissza, ha máshogy nem, akkor papa-mama öröksége, gyerekek kiforgatása, ez talán elég visszatartó erő lenne.
A szomszédoknak eladott tojást nem fogod ideírni, ugye?
A ház körüli munkák még annyira sem jelentősek nemzetgazdasági szinten, mint az előbb említett másik.
De örülök amúgy ezeknek a példáknak, mert megkönnyebbültem, hogy csak ilyen példákat tudsz írni.
ezeknél minimum fele pénz fekete
ezen kívül ezerszám van olyan cég hogy minimálbér a számlára a többi a zsebbe
a 4-6 óra már nem divat de még ilyet is találni
ha bármi munka van a ház körül vagy a kisebb gazdaságoknál itt is a munkák java része fekete
háztáji termény-állat
eladások mind fekete
és még sokan mások
Amúgy egy vagyonosodási vizsgálattal halálpontosan tetten érhető. A havi 10 ezer nem, de a nagyságrenddel nagyobb már szerintem igen.
Mond egy példát, szerinted hol nem menne, írom majd a megoldást.
2 éjszaka voltam így
többet aludtam mint itthon
kint volt 3-4 fok a kocsiban nem tudom mennyi de a lehellet nem látszódott
kurva komfortos kis putri lett az opelből
minden ablakra megvan a papír amíg nem ázik le addig ez így lesz
A sok feketemunkás is kikerülhetne a rendszerből, még jobb lenne.
Nem örülök.
A bankoknál keress kapcsolatot, vagy valami követeléskezelőnél.