a minőség mindig fontos
én ha azt fotózom hogy állt a hajtóműben a cucc az is mindig tökéletes pedig 2-3 óra múlva törlöm ha ismét működik a gép
digitális fotózás hozta magával a sok fos képet....
amúgy akitől vettem a gépet anno azt mondta
elfordított géppel nem fotózunk, és 11-17 ig csak a japán turisták fotóznak
Nézel bele a keresőbe (ahol a fényviszonyoktól függetlenül mindig jól látod a témát - ellentétben az optikai keresővel...), és közben a jobb hüvelykujjaddal az érintőn (anélkül hogy oda kellene nézned) oda húzod a fókuszmezőt ahová akarod. És az egyszer "megmutatott" témát szigorúan tartja (követi) is, ha úgy van beállítva. Nincs ennél gyorsabb fókuszbeállítás, nem véletlenül kapott érte a Sony 2019-bem TIPA "legjobb fényképezőgép" díjat. De ha "nem hiszel neki", akkor menet közben bele is nagyíthatsz, vagy a "zebrával" kiemelheted az élesség síkját a keresőben.
A korábbi modellek (pl. az előző a6000-esem) ennél sokkal butább, valóban.
nem vagyok fotós de az én szemem nagyon zavarja ez a kép
egyrédzt hihetetlen zavaros a téma, plusz az elején az a fókuszon kívüli rész nagyon gáz
ha nem lenne ennyi sok apró részlet akkor még elmenne, pl szikla vagy beton járda
pl szúnyoghálón át fotózni kénytelen vagy manual fókuszt használni
nekem van olyan funkció hogy beáll a fókuszra és te még tudsz állítani ha nem tetszik
ezt szoktam néha használni
igaz az egy régi lom kompakt gép 28-300as objektívvel
Ilyen képekre gondolok. Ezt DSLR-el egy kézzel egy másodperc alatt fotózom úgy hogy a gomba éles, a MILC-el a kijelzön kell tapikolni, hogy ne a legközelebbi dologra fókuszáljon...
Aztán honnan tudja hogy én mit akarok élesen? A régi Canonommal könnyebb volt. A középső fókuszpontot ráirányítottam arra amit élesnek akartam, aztán a gombot félig lenyomva elhúztam a kívánt kompozícióba és lám, kész is a kép. Simán át tudtam fényképezni egy kerítésen, bokrokon, fákon, emberek között...A Sony meg ráfókuszál arra amit éppen gondol...persze az érintőképernyőn ki lehet neki jelölni, hogy mire élesítsen, de a kijelzőt alig látni napfényben...nem szeretem...verhetetlen állványon, amikor perceid vannak egy képre, de szar, ha csak úgy egy kézzel, gyorsan szeretnél képeket csinálni.
gondolom a suliban az a cél hogy megtanuljon fotózni és ne full manuálban toljon minden paramétert
mondjuk ebből a szempontbol a régi eos pont megfelelő lenne
Én azért szerettem :-)
Jó a Sony MILC, de a tényleges optikai keresö rettenetesen hiányzik. Meg hiába a jó, gyors és pontos fokusz, ha nem arra fókuszál, amire én szeretném.
én ehhez nem értek
következő órára tükrössel kell megjelenni, a mostani félév anyaga a fekete-fehér fotózás
aztán most keresgélek ki tud adni egyet pár hétre, októberban lesz pénze venni
eddig egy eos 1200 van ami kicsit rokant állapotú
Ráadásul ha veszel egy tükröst, hozzá jó drága objektíveket, akkor az egészet egy-két-öt év múlva dobhatod a kukába, mert nem kompatibilis a bajonettjük az újabb technikákével. Sem a Canonnál, sem a Nikonnál...
én ha azt fotózom hogy állt a hajtóműben a cucc az is mindig tökéletes pedig 2-3 óra múlva törlöm ha ismét működik a gép
digitális fotózás hozta magával a sok fos képet....
amúgy akitől vettem a gépet anno azt mondta
elfordított géppel nem fotózunk, és 11-17 ig csak a japán turisták fotóznak
A korábbi modellek (pl. az előző a6000-esem) ennél sokkal butább, valóban.
egyrédzt hihetetlen zavaros a téma, plusz az elején az a fókuszon kívüli rész nagyon gáz
ha nem lenne ennyi sok apró részlet akkor még elmenne, pl szikla vagy beton járda
nekem van olyan funkció hogy beáll a fókuszra és te még tudsz állítani ha nem tetszik
ezt szoktam néha használni
igaz az egy régi lom kompakt gép 28-300as objektívvel
mondjuk ebből a szempontbol a régi eos pont megfelelő lenne
Jó a Sony MILC, de a tényleges optikai keresö rettenetesen hiányzik. Meg hiába a jó, gyors és pontos fokusz, ha nem arra fókuszál, amire én szeretném.
https://edigital.hu/canon-dslr...
https://www.220volt.hu/Canon+E...
következő órára tükrössel kell megjelenni, a mostani félév anyaga a fekete-fehér fotózás
aztán most keresgélek ki tud adni egyet pár hétre, októberban lesz pénze venni
eddig egy eos 1200 van ami kicsit rokant állapotú
Manapság már csak abszolút belépőszinten (filléres műanyag kacatok a Canontól, Nikontól...), illetve a riporter-gépek között vannak tükrösök...
ez a sony meg videózni is jó lett volna