mert nem használod őket azért jók 30 év után is
én 2004-ben vettem egy makita szettet, fúró, ütvecsavarozó, lámpa 2 akku+töltő akkoriban ez 70 ezer volt (kicsit többet kerestem a vasútnál mint a szett ára)
egész sok lindab lett felpakolva az ütvecsavarozóval plusz mindenféle famunkák, meg párszáz nm gipszkarton
a fúró nem sokat volt használva és nem is nagy dolgokra mert igazándiból elég lassú(a gagyi emagon vett sokkal jobban fúr) mégis leégett, lett bele vásárolva másik motor nem nagy pénzért
az ütvecsavarozó meg azért az elmúlt sok évben érezhetőbben gyengébb és gyengébb lett
hajdanán a 6x200as csavarokat lazán beletekerte a fába, most már az 5x100 is alig megy neki
mondjuk nem tudnám felemelni azt a csavar mennyiséget amit az a gép már betekert
nem emlékszem pontosan mikor kezdett gyengülni
Hát ezt nagyon egyszerűen meg tudod tapasztalni. Bemész a boltba és a kezedbe veszed. Teljesen más a két szerszám, azon kívül hogy mind a kettőnek szerszám a neve, semmi más közös nincs.
Néha elcsodálkozom, hogy Te egyes dolgokban teljesen képben vagy, más dolgokhoz meg közös nincs de mégis hozzászólsz magabiztosan.
B+, az, hogy a redőnyös betanított hüjjegyerekei szarnak rá, és dobálják, az nem "üzemszerű használat"...
Valszeg ők azért kapnak ilyeneket, mert a 3x árú márkást is szétbasznák 👹
...hogy lehet, hogy nekem 10-20-30 éves gépeim is jól működnek...
sok éve beszéltem redőnyössel azok ilyen full gagyikkal dolgoztak
fába lyukat fúrni meg csavarozni jó volt nekik, és azt mondta akkor halnak meg ha leejtik, márpedig nem egyet földhözvernek egy idény alatt
akku is van egy csomó mert az többnyire túléli az esést
https://img.jofogas.hu/images/Bestcra_Ft_Furokalapacs_Furogep_1100W_Furo_Kalapacs_Veso_Vesogep_Uj_967261966190799.jpg
nekem van egy ilyen, 20 éve vettem Tecsóban, a legolcsóbb volt, 7500 Ft 😁
Hogy ez már mit kapott - sztem két DeWalt kifeküdt volna már... legutóbb, kb. a 4. lakásfelújításnál, elkezdett csökkenni az ütőerő. Na gondoltam, ennyi volt... szétszedtem, minden alkatrésze OK, csak 2 db O gyűrűt kellett a pneu részben kicserélni, meg bezsíroztam, ha már életében először szét van szedve - most olyan, mint az új...
Nagyon ne erőltesd. Le fog füstölni ha elkezded terhelni.
Egy kőművessel beszélgettem, volt 5-6parkside cucca. Azt mondta hogy nagy a szórás, a legtöbb kihullot pár óra után de ami kibírta az első pár napot az utána is működik.
Még mindig állítom hogy ezek gagyi szar szerszámok, főleg annak aki ezzel keresi a pénzt. De annak is aki csak hobbiból akar dolgozni mert csak szoptja magát a szar szerszámmal.
ezeket nem ismerem
ha abból indulok ki hogy a makita milyen volt 15 éve meg milyen most, és mennyiért
akkor ez a parkside jó eséllyel nem lehet sokkal gyengébb mint az ára
Párkszájd 😁 nagy rajongó tábora van 😅
haver vett akkusba, szereti, bár egy 50 centis 50 éves beton felbontásához nem fogna hozzá vele - de 16 mm-ig simán fúr lyukat betonyba.
Igazából az árától függ... nem tom, mennyi ez.
Fiam most vett Black&Deckert, ilyen villanyos, 60-ról leértékelve 38-ért, annyit megért, fúrtam vele. Hogy meddig tart ki, ki tudja...
Olvastam itt a napokban szegény vs gazdag okfejtéseket, nagyon széles skálán mozog, illetve ki minek érzi gondolja magát. Én nem érzem magam szegények, de más szemében lehetek akár simán csóró. 😊 Megyünk is egy várat meglesni, hazafelé meg sopping... a főnök asszonyommal. 😁
elfelejtettem hogy idén a nav intézi a gépjármű adót
de a hekyi adót a hivatal küldi és múlt évben nem akarta egy csekken
azt mondták nincs lehetőség egy részletben fizetni
Köszi.
Holnap majd felhívom.
Klíma kültérivel rengeteg helyen találkoztam már, ezért bízom benne, hogy ezt is engedik majd.
Még ha engedélyeztetnem kell, akkor is megéri a nyílászáró és az elektromos fűtés pályázattal.
Nem tudom pontosan a részleteket, de 4 szintes lapostetős társasházra kellett felemelni és pontosan a tulaj lakása feletti tetőfelületre szerelték fel. Azért írtam ,h biztos csak akkor mehet az ilyen kivitelezés, ha a társasházi szerződés lehetővé teszi.
én 2004-ben vettem egy makita szettet, fúró, ütvecsavarozó, lámpa 2 akku+töltő akkoriban ez 70 ezer volt (kicsit többet kerestem a vasútnál mint a szett ára)
egész sok lindab lett felpakolva az ütvecsavarozóval plusz mindenféle famunkák, meg párszáz nm gipszkarton
a fúró nem sokat volt használva és nem is nagy dolgokra mert igazándiból elég lassú(a gagyi emagon vett sokkal jobban fúr) mégis leégett, lett bele vásárolva másik motor nem nagy pénzért
az ütvecsavarozó meg azért az elmúlt sok évben érezhetőbben gyengébb és gyengébb lett
hajdanán a 6x200as csavarokat lazán beletekerte a fába, most már az 5x100 is alig megy neki
mondjuk nem tudnám felemelni azt a csavar mennyiséget amit az a gép már betekert
nem emlékszem pontosan mikor kezdett gyengülni