Megpróbálok egy ilyen repeatert csinálni, vagyis csináltatni. A régit kirakom a szabadba mert igazából itt kellene, a műhelybe meg az udvaron.
Ha nem sikerül akkor veszek egy xiaomit.
Ez egy asus nem tudom pontosan milyen fajta. Kicsi az tény.
Én most a kertben ülök, maximum 10néterre van tőlem és iphone 1-esnek mutatja az erősséget. Egyetlen B30-as fal választ el tőle, az ablakba raktam tehát az üveg választ el.
Az emeleten van, de ha alatta ülök a nappaliban, már akkor is csak 2-es jel.
nekem a tékomos router van és simán átmegy egy 38as vályogfalon+egy b30 falon, ráadásul a gardrób( teli van minden fém és nem fém kacattal, nem rongyok) mögött van a falon
így is lazán tud 20 méter felett
a régi tékom routert fel kellett az ablakba tenni hogy a kinti hintán lehessen youtube nézni
ennél a fénykábelesnél az 5ghz nem megy ki addig de a 2,4-en simán jön a cucc
Ezt találtam hirtelen:
"A nem hibás termékek esetében személyes vásárlás esetén a kereskedőt nem terheli sem cserekötelezettség, sem a termék vételárának a visszafizetési kötelezettsége, azonban üzletpolitikai megfontolásból, a jó hírnév érdekében az üzletek nagy része biztosítja a cserét ebben az esetben is."
A régi Lenovo tabletemnek (amivel esténként ágyban olvasok-netezek) brutálisan szar a WiFi vevője, csak miatta kell. A laptop meg a telók elvannak az ismétlő nélkül is.
Csak ha hibás a termék akkor köteles 3 munkanapon belül cserélni. A munkanapot nem ők mondják meg mi az. Hétvége nem számít bele.
Ha nem hibás és vissza akarod cserélni, általában azért jófejségből gond nélkül vissza szokták cserélni (pl. kettőt kaptál ugyan abból karácsonykor), de azért ehhez nem árt, ha nem sérült a csomagolás, tehát eladható a termék újra.
milyen router? nem lehet rá sw feltölteni?
régen volt egy router itthon arra valami tomato sw lett telepítve és sokkal faszább lett
hatótávra pontosa nem emlékszem de biztos jobb lett
utána még a nyomtatót is rá tudtam dugni és működött is hálózatban, a gyári sw nem tudta
Nekem egy agyondicsért (tényleg qrva jó) 4 antennás Xiaomi routerem van tél óta, de a 60 centis vályogfalak miatt nem elég a 62 nm-es kis házba, mivel az egyik sarokban (a munkahelyemen) van elhelyezve. A lakás közepén van egy régi, ami repeater-nek (ismétlőnek) van felprogramozva. Így jó a térerő mindenütt, az ablakokon keresztül még az udvaron is elfogadható. https://www.digiportal.hu/xiao...
A két teló akkor olyan 90 rugó körül volt/db. és arra sem vonatkozott a 3 napos csere, telón a sokadik kapcsolás és 2 nap után valami jogászuk is kioktatott és mondta, hogy mehetek ahová akarok és akkor néztem utána jogász fórumokon, saját ügyvédet nem zaklattam ezzel.
Köszi!! Akkor csak annyit tudok mondani hogy basszák meg az anyjukat.
Flegmák voltak, már amikor kérdeztem őket, fogtam a kezemben, mondtam mi a problémám, mire szeretnèm. Hümmögött hogy hát sokmindentől függ mekkora a hatotáv. Ez volt a válasz, 2antennája van, az előzőnek 1volt. Gondoltam biztos nagyobb a hatotáv, hát nem nagy a házunk.
Most meg szinte kiröhögtek, hogy ilyen kicsit vettem.
Nyomorék egy társaság.
Személyes vasarlas: Nem köteles visszavenni. A 3 munkanapos csere garancia a 10e Ft feletti tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik csak magánszemély esetében. Vagyis, ha vettél valamit és nem működik 3 munkanapon belül köteles a viszontelado cserélni. Ha nem tetszik, az nem indok és visszavenni sem kell, csakis a hibás termeket cserélni. A jogszabály nem definiálja, kinek munkanap, tehát ha ok vasárnap is nyitva vannak, értelmezhető a 3 munkanap.
Online vasarls esetén indoklás nélkül vissza lehet küldeni, de csak sérülésmentes csomagolásban (ne szakítsd szét a dobozt felbontáskor), minden tartozékkal és csomagoló anyaggal együtt, tiszta karcmentes alllapotban, egyéb esetben nem köteles a teljes vételárat megtéríteni, adott esetben semennyit sem, ha pl fizikai sérült a gép, vagy pl egy kavefozot nem takarítottak ki stb
Én meg fordítva, soha többé netes vásárlás, 8 hónapja kínából vett autórádió azonnal gyengébb volt sokkal mint amit hirdettek, de működött és használtam, 3 hete végképp tönkrement, vettem az euronicsban egy sal-t (mivel csak az a fontos, hogy valami szóljon a minőséget egy autóban leszarom) amit rögtön a parkolóban beszereltem és az is 2 perc után behalt és rögtön visszavittem a boltba (lentebbi hsz.-emben írtam, hogy nem kötelesek visszavenni, de mondjuk ők a gart is maguk adják így tulképp így volt jó) és némi ráfizetéssel vettem egy jvc-t ami szintén nem nagy szám, de legalább működik és 1 éven belül ha behal van hol panaszkodni, a kínainak mijafaszt írok és mit csinál, kicserélné?
Szerintem ha nem hibás akkor egyáltalán nem köteles "visszavenni". Ha 3 napon belül meghibásodik, akkor cserélik egy ugyanolyan hibátlanra - ha időközben elfogyott, csak akkor kell vissza adják az árát. Én így tudom.
Az elállás joga (14 naptári napig) csak a netes vásárlásokra igaz, hiszen ott nem tudtad megtekinteni, kipróbálni a készüléket, csak egy weblap adatai alapján vásároltál.
Mondjuk normálisabb helyen azért szó nélkül vissza vennék... .. hogy legközelebb is oda menj vásárolni.
Ott tévedsz, hogy tudományban nincs vélemény, csak tény, és logika.
A véleményt elméletnek hívják, és azt igazolni kell mielőtt bárki elfogadja, és még csak véletlenül sem olyan érvekkel mint amit te szoktál előadni 😆
Ezen mi átestünk 2 éve és utána kellett járnunk, pont aznap vettünk két hüvely telót mikor bejelentették, hogy gugli pár hónap múlva nem fogja támogatni és mi ezért azonnal visszavittük aznap és másnap is, de nem vették vissza pedig még ki sem bontottuk, mivel mi is úgy tudtuk, hogy 3 napig még vissza lehet vinni így vergődtünk a cég minden fórumán míg jogász fórumokon bukkantam rá, hogy sajnos nem, az van, hogy visszavenni csal netes vásárlásnál kötelezhető a bolt a terméket, ha személyesen úgymond kézben fogva vettük meg a holmit akkor a bolt nem kötelezhető a visszavétre sőt még akkor sem ha a termék rossz mert olyankor meg a gyártói garancia él rá, az, hogy a nagy boltok jórésze visszavesz terméket (sokszor éltünk ilyennel ezért hittük azt, hogy ez törvény) csak a saját üzletpolitikájuk miatt van nem mert kötelező.
ezért rendelek neten ilyeneket, ott több időd van(ha jól emlékszem a régi 8 helyett már 14 nap) és indoklás nélkül visszaküldheted
persze egy 6 ezer forintos routernél nem nagy üzlet, de egy több 10 ezres terméknél megér annyit a plusz posta
amúgy nekem is van egy cisco router hogy az első perctől kezdve geci lassú a wifi, de nem ért annyit hogy kecskemétre visszavigyem, kb ez volt az utolsó boltos vásárlásom
Hátha van itt valaki aki jártas ebben.
Csütörtökön a mediamarktban vettem egy routert, beüzemeltem de gyenge mint a szar.
Na én azt ma vissza akartam vinni de először azt mondták hogy 3nap, leszámoltam hogy csütörtök-péntek-hétfő az három. Jött a válasz hogy de ők vasárnap is nyitva vannak, oké túlléptünk érezte hogy gyenge lábakon áll.
Aztán a következő hogy mert beüzemeltem.
Na most ha veszek egy fényképezőt amit beüzemelek, azt is köteles visszavenni, nem ?
Tehát engem átbaszott most a mediamarkt azzal hogy nem vette vissza 3 munkanapon belül ?
ehhez hozzátenném hogy a vélt vagy valós fensőbbség érzést mindenáron fent akarják tartani(ez lehet erő, tudomány vagy egyéb) emiatt tűzzel-vassal támadják-pusztítják az ellefeleiket
tudományos világban is aki más (részben vagy akár teljesen)bizonyítható véleményen van a nagy többséghez képest ugyanúgy kirekesztik mit azokat akik teljesen megalapozatlan dolgokat állíanak
Ha nem sikerül akkor veszek egy xiaomit.
Én most a kertben ülök, maximum 10néterre van tőlem és iphone 1-esnek mutatja az erősséget. Egyetlen B30-as fal választ el tőle, az ablakba raktam tehát az üveg választ el.
Az emeleten van, de ha alatta ülök a nappaliban, már akkor is csak 2-es jel.
így is lazán tud 20 méter felett
a régi tékom routert fel kellett az ablakba tenni hogy a kinti hintán lehessen youtube nézni
ennél a fénykábelesnél az 5ghz nem megy ki addig de a 2,4-en simán jön a cucc
"A nem hibás termékek esetében személyes vásárlás esetén a kereskedőt nem terheli sem cserekötelezettség, sem a termék vételárának a visszafizetési kötelezettsége, azonban üzletpolitikai megfontolásból, a jó hírnév érdekében az üzletek nagy része biztosítja a cserét ebben az esetben is."
: https://adozona.hu/altalanos/T...
Ha nem hibás és vissza akarod cserélni, általában azért jófejségből gond nélkül vissza szokták cserélni (pl. kettőt kaptál ugyan abból karácsonykor), de azért ehhez nem árt, ha nem sérült a csomagolás, tehát eladható a termék újra.
Amúgy mi az hogy gyenge? Mi a típus?
https://fogyasztovedelem.korma...
régen volt egy router itthon arra valami tomato sw lett telepítve és sokkal faszább lett
hatótávra pontosa nem emlékszem de biztos jobb lett
utána még a nyomtatót is rá tudtam dugni és működött is hálózatban, a gyári sw nem tudta
https://www.digiportal.hu/xiao...
Flegmák voltak, már amikor kérdeztem őket, fogtam a kezemben, mondtam mi a problémám, mire szeretnèm. Hümmögött hogy hát sokmindentől függ mekkora a hatotáv. Ez volt a válasz, 2antennája van, az előzőnek 1volt. Gondoltam biztos nagyobb a hatotáv, hát nem nagy a házunk.
Most meg szinte kiröhögtek, hogy ilyen kicsit vettem.
Nyomorék egy társaság.
Online vasarls esetén indoklás nélkül vissza lehet küldeni, de csak sérülésmentes csomagolásban (ne szakítsd szét a dobozt felbontáskor), minden tartozékkal és csomagoló anyaggal együtt, tiszta karcmentes alllapotban, egyéb esetben nem köteles a teljes vételárat megtéríteni, adott esetben semennyit sem, ha pl fizikai sérült a gép, vagy pl egy kavefozot nem takarítottak ki stb
Az elállás joga (14 naptári napig) csak a netes vásárlásokra igaz, hiszen ott nem tudtad megtekinteni, kipróbálni a készüléket, csak egy weblap adatai alapján vásároltál.
Mondjuk normálisabb helyen azért szó nélkül vissza vennék... .. hogy legközelebb is oda menj vásárolni.
A véleményt elméletnek hívják, és azt igazolni kell mielőtt bárki elfogadja, és még csak véletlenül sem olyan érvekkel mint amit te szoktál előadni 😆
persze egy 6 ezer forintos routernél nem nagy üzlet, de egy több 10 ezres terméknél megér annyit a plusz posta
amúgy nekem is van egy cisco router hogy az első perctől kezdve geci lassú a wifi, de nem ért annyit hogy kecskemétre visszavigyem, kb ez volt az utolsó boltos vásárlásom
Csütörtökön a mediamarktban vettem egy routert, beüzemeltem de gyenge mint a szar.
Na én azt ma vissza akartam vinni de először azt mondták hogy 3nap, leszámoltam hogy csütörtök-péntek-hétfő az három. Jött a válasz hogy de ők vasárnap is nyitva vannak, oké túlléptünk érezte hogy gyenge lábakon áll.
Aztán a következő hogy mert beüzemeltem.
Na most ha veszek egy fényképezőt amit beüzemelek, azt is köteles visszavenni, nem ?
Tehát engem átbaszott most a mediamarkt azzal hogy nem vette vissza 3 munkanapon belül ?
Nagyon jó kis táblázat csak kéne a kifejtése nekem.
tudományos világban is aki más (részben vagy akár teljesen)bizonyítható véleményen van a nagy többséghez képest ugyanúgy kirekesztik mit azokat akik teljesen megalapozatlan dolgokat állíanak