Én Ausztriát írtam. Ahol nem volt sem kínai, sem orosz leves...februárban, márciusban itt is csak az öregeket és egészségügyi dogozókat oltották. áprilistól a pedagógusokat, postásokat, stb, majd májustól a széles rétegeket.
Honnan tudod, hogy nem volt tényező? Nekem is csak nagyon kicsi mértékben befolyásolta a döntésemet, mert úgy vallom, hogy aki védett akar lenni, az gondoskodjon róla és menjen oltatni, de azt is tudom, hogy vannak akiknek meg nem ajánlott az oltás és öket meg azért jó, ha védjük. De az biztos, hogy nem elsősorban miattuk, hanem elsősorban magam miatt oltattam magam. nekem jobb így, hogy tudom, hogy valószínüleg nem ebben fogok meghalni, bármilyen kicsi esélyes is lenne ennek oltás nélkül és hogy szabad vagyok. nekem ez a téma már nem érdekes. Mindegy. Mindegy mennyien lesznek betegek, vagy hogy hova kell oltási igazolás, hova nem...
December végi regisztrációval, KRÓNIKUS BETEGKÉNT 57 évesen március 12-ére hívtak be, oltópontra. Astrát kaptam, majd 12 héttel később (június 4-én) a másodikat. Ha mertem volna még egy hónapot várni, akkor simán lehetett volna áprilisban Pfizer, és májusban - a második Pfizer után - már teljesen védett lehettem volna. Márciusban már lehetett tudni az Astra mellékhatásairól, be is voltam xarva egy kicsit, de még mindig ezerszer kevésbé valószínűnek tűnt hogy a vakcinába pusztulok bele, mintsem a járványba. Ez az én esetem...
Már láttam, elég volt. Egyébként most hogy belegondolok a majomházba volt bent egy komód a majmoknak azon viháncoltak, szóval hozzád mégiscsak közelebb állnak.
Ezt is kurvára szarul tudod.
Március elején kezdtek el istenigazából oltani.Fuiatalabbakat,nem idős krónikusokat.
Ezt onnan tudom hogy idős anyukám február közepén kapta,engem meg jó pár ezer korosztályossal március 3.-ára hívta.
Szóval nem tudom honnan tájékozódsz de az itthoni helyzetet nem onnan vedd KP-nak. 😂
Csak neki nem volt az tényező hogy mást is megvéd, neki az állatkert volt tényező. És ilyen alapon én is megvédem a többi embert, én a mai napig egy embert nem fertőztem meg.
Igen, a Pfizer mindenhol csúszott, de volt helyette Moderna, meg Astra. Mindenhol ugyan annyit csúszott, mégsem állt meg miatta a világ, csak Magyarországon...
Senki nem is állítja az ellenkezőjét...De miután felpörgött a gyártás, lett azonnal bármennyi. Itt kb májustól kezdtek el úgy istenigazából oltani, elötte csak egészségügyi dolgozók, öregek otthona, aggastyánok kaptak. De a nyár elején már be is hozták a lemaradást és mostanra az kap aki akar, azt amit akar...Ugyan oda jutottak el azok is, akik egy kicsit tovább vártak...cserébe olyan oltóanyagot kaptak, hogy szabadon utazhatnak vele...
Már leszálló ágban voltak a megbetegedések, mire ideért a fájzer. csak az a néhány hónap hiányzott.
Mivel nem volt fájzer, jöttek a keletiek, ez jó volt ferinek arra, hogy elbizonytalanítson sokakat ezek támadásával. Minden mindennel összefügg.
- Fájzer van? Nincs. Akkor nem kérem az oltást - tudod, hány ilyen telefonunk volt?
Nem, te kevered a dolgok időrendjét, te azért nem mehettél rendezvényre mert valaki elötte azt mondta. Szóval elöbb nem lehetett menni bizonyos helyekre a vírusra hivatkozva minthogy az oltatlanok miatt ne lehetett volna menni.
Igen, ez teljesen elvárható szerintem, hogy egy oltóanyag esetében teljesen végig legyen dokumentálva a fejlesztés, több fázisú tesztelés, gyártási technológia és minöség biztosítás...Sokra mész egy recepttel és gyártástechnológiai leirással amiböl nem halászlé lesz, hanem gulyásleves, ha te halászlét szerettél volna fözni!
Ez ilyen rókafogta csuka,azért nem engedélyezzük mert nem tudjuk hol gyártották,de az osztrák gyártaná amit tudunk csak vár az engedélyre.
No ez a maszatolás azért hogy maradjon mindenki a seggén,inkább várjátok meg a haverom cégének a vakcináját egyenes beszéd helyett.
Ja, két-három hét csuszással szállítottak. igaz akor már annyit, hogy a legtöbb EU-s ország be is tudta érni Magyarországot az oltakozásban, mert több mint elég állt rendelkezésre. csak ugye kapkodni kellett valami focimeccs miatt vagy mi a fsz.
Vagy azt kapták, ami éppen volt?