A védőoltás nem csak egyéni, hanem közösségi érdek is. Mivel a vakcináknak vannak (lehetnek) káros mellékhatásai, így bizonyos kockázatot vállal / vállalt az, aki beoltatta / beoltatja magát. A saját érdekében, de a közösségért is (hogy minél előbb túl legyünk a járványon - mindenki, az oltatlanok is).
Izraelben emelkednek a betegszámok, igaz hozzáteszik, hogy a betegek 80%-a oltatlan. De ezt fenntartásokkal kezelném.
Viszont ez mutatja hogy az oltás megbukott 🤷🏼♂️
Ha lesz nálunk negyedik hullám, egyértelműen azt mutatja, hogy az oltás megbukott. Bogyó is megbukott 🤷🏼♂️
Arra céloztam, hogy a más oltása ("kockázatvállalása") miatt tudsz te ilyen nagyarcúan kibújni a járvány esetleges következményei (betegség, halál, vagy egyszerűen a járványügyi korlátozások "kellemetlenségei") alól kibújni. És erre még büszke is vagy.
semmiben nem vagyok sem élősködő és sem ingyenélő. (kezeit széttáró) nem tudom, honnan veszel ennyi faszságot(kérdőjeles) Vagy mindenkinek laptoról darukat kellene tervezni havi 350-ért meg oltatnia magát, meg gs 500 al járni 3 pakli csavart cigarettát elszívni ez lenne az etalon számodra? nem. Nem vagyunk egyformák, nem élünk egyformán senkin nem élősködök, senkit nem használok ki az ingyenélőséget sem tudom mire érted vagy az egyáltalán mit is jelent nem édesanyám vagy a feleségem tart el szerintem.(kezeit széttáró)
Érdekes a fejlett svájcban nincs semmi diszkriminácio van ingyen öt teszt havonta....csori meg beoltatta kizárolag azért magát egyedül a családban higy hazatudjon jönni pár hétre az anyjához. Erre a jol müködö magyar bürokrácia nem csinálta meg a kártyáját és nem tud sehová menni 😃
Ellenben örül.mert az oltatlanokkal a beachen itt a közelben jobban el van mint az üres strandon ahol semmi.nem nyitott ki 😀
Egy éve párszáz fertőzött volt összesen az országban, teljes lezárás volt (gyárak, munkahelyek - minden), és be voltunk xarva az ismeretlentől, így betartottuk legalább az alapvető járványügyi szabályokat. A kínai vírustól sokkal fertőzőbbek a mutációk, mindenki ívesen leszar minden megelőző intézkedést, és sokkal több a ténylegesen fertőzött / fertőző ember az országban mint akkor.
igazából nekem ez a propaganda kísértetiesen hasonlít a devizahitelekkel. Orrán száján nyomták a reklámot nagyon sokan felültek a hintára a kormány nem mondta azt, hogy hát emberek ezt azért fenntartásokkal kellene kezelni(kezeit széttáró) Láttuk mi lett belőle 100 ezrek mentek tönkre váltak hajléktalanná, a kormány mosta kezeit(kezeit széttáró) Van olyan érzésem ha véletlenül itt is balul sül el valami ugyan ez lesz a helyzet(kezeit széttáró) Mert mi lesz? legfeljebb nem lesznek megválasztva8röhögős) és a fél országot már ellopták, meg vannak már kormányhatalom nélkül is(kezeit széttáró) ha meg valami csoda folytán lenne belőle valamiféle börtönbüntetés is(ami ebben az országban kizárt) az sem lenne túl sok vigasz 5-6 millió megnyomorított embernek(kezeit széttáró)
Abba azért gondolj bele: védettségi igazolás nélkül egyáltalán azért kujtoroghatsz egyáltalán az utcákon, azért zabálhatsz az étterem teraszán, mert mi (5 millió ember) már beoltattuk magunkat. Máskülönben mijafaxtól tűnt volna el a harmadik hullám?
Mi meghoztuk (főleg magunkért - de a közösségért is) ezt az "áldozatot", te meg ebben is ingyenélő (élősködő) vagy, mint minden más dologban az életben.
Egyrészt hülye a hasonlat. Zotyám pont ezt akarja elmagyarázni neked a félkegyelmű és teljesen igaza van, egy autónál és az oltásnál nincs egyenlő feltétel(kezeit széttáró) Szépen le is írta és osztom a véleményét(meghajlós)
Vagyunk itt néhányan, hogy jelen pillanatban úgy döntöttünk, hogy nem oltatjuk magunkat. Annak ellenére sem, hogy diszkriminálnak bennünket gyakorlatilag büntetnek azért, mert ezt nem vagyunk hajlandóak megtenni(kezeit széttáró) Bár nem csak bennünket büntetnek, hanem a nemzetgazdaságot is, mert azért azok a pénzek amit nem engednek nekünk elkölteni az azért hiányzik belőle(kezeit széttáró) Én pont lexarom , mert ha nem engednek termál strandra, megyek nyitott vizi élőstrandra. Ha nem mehetek étterembe megyek olyan étterembe ahol van terasz és kiszolgálnak(kezeit széttáró) Nagyon kevés kivétellel mindent meg tudok oldani a diszkrimináció ellenére is. Miért van az, hogy maszkot már nem kell viselnünk már "hivatalosan" alig van új fertőzött és elhalálozott és még is ragaszkodnak a kártya meglétéhez, sőt most már az oltási papírt is vinni kell mert egy csomóan nem adatták be maguknak a második oltást a kártya birtokában(kezeit széttáró) Ezen intézkedésüket egyenes arányban fel kellett volna oldani(bár várjuk a mai fejleményeke) Hát azért nem oldották még fel (pedig semmi nem indokolja a fenntartását) hogy még valamennyi balfaszt rá tudjanak venni az oltakozásra. Nos az autós példa ugyan nem helyén való de lehet de még is lehet vele tükröztetni az oltást. Ha én veszek egy tranyót aztán 1 év múlva rájövök, hogy mégsem az én autóm, mert többet van szervizben mint közúton akkor választhatok egy csomó dolog közül.8kezeit széttáró) Pl. nekiadom annak akit utálok, vagy körbelocsolom olcsó benzinnel azt felgyújtom, megpróbálom értékesíteni bármi8kezeit széttáró) aztán veszek helyette egy másikat(persze akkor már nem tranyót(röhögős) Az oltással ezt nem tudom megcsinálni. (kezeit széttáró)
Annyi ellentmondó információ van maga az egész vírus körül és a vakcinák közül, hogy ezt tényleg 100 öregasszony sem tudja eldönteni, hogy most akkor ez jó vagy nem(kezeit széttáró) 1. Lehet, hogy jó és tényleg véd mindenféle mutáns ellen is ha el is kapja az ember esetleg egy könnyed laza lefolyással túl van rajta. 2, lehet, hogy zsákutca és az idő rövidsége miatt nem megállapítható, hogy a későbbiekben milyen hosszú, vagy rövidtávú hatása van, lesz ennek.
Amit tuti biztos: Én jelen pillanatban makk egészséges vagyok( az aranyeremet leszámítva fetrengős) akkor miért oltassam be magam egy olyan oltóanyaggal amiről még igazából semmi bizonyosság nincs? Itt is sok az ellentmondó információ, hiszen azt is halljuk, hogy igazoltan megvéd bármi ellen is meg azt is halljuk, hogy sokan szenvednek a mellékhatásai miatt, szívizom, végtagok stb. Hallottam épen tegnap olyat is, hogy beoltatta magát tök egészségesen azóta gyönge mint a szar semmire nem jó az ember8kezeit széttáró) Én egyenlőre nem vagyok beoltva. Tehát nekem van erre lehetőségem ha úgy hozza az élet. Ha azt látom, hogy beszalad a bengáli és az oltatlanokat magas kupacokba pakolva máglyán eltüntetik, mert belehaltak az oltás hiánya miatt akkor az a ben dzsonzon akit emlegettél nem lesz olyan gyors, hogy hamarébb érjen egy oltópontar mint én(kezeit széttáró) viszont, ha ti kezdtek el felfordulni, vagy csak szarrá megy az izületetek, vagy impotensek lesztek vagy bármi egyéb akkor meg jelen pillanatban jól döntöttem. Nektek "elméletileg" már semmi félnivalótok a ti elméletetek szerint az oltás véd benneteket mint a búra(meghajlós) így nem is kell nektek senkit rábeszélni, hogy oltsa be magát, mint ahogy erre mi sem akartunk lebeszélni senkit. Szóval nekünk jelen pillanatban még mindig van választási lehetőségünk nektek viszont már nem. Szóval ezt szerette volna blődi és kawa elmagyarázni, így nem értem az autós feltételeidet abból 100 másikat is vehetünk, ha az előző 99 nem vált be(kezeit széttáró)
Ez tényleg törvényszerűség. Természetes szelekciónak nevezik.
Egyenlőre még nem szelektálódott ki mindenki akinek kell.
Szóval vagy ez, vagy az oltás. Más lehetőség nincs.
Azoknak volt bosszúja is. 😂