Amugy a nyájimmunitás is egy baromságnak tünik egyre inkább mert csak tolják felfelé a számokat aztán a végén mindenki be kéne legyen oltva:)
Nem baj, nektek felkell venni a harmadikat is nem.soká hogy legalább három vagy négy hónapig legyen ellenanyag a szervezetetekben 😀
Na pont ezért kellene oltakozni, hogy elérjük a tényleges nyájimmunitást. Mivel oltóanyag van dögivel, bárki bármilyen neki tetsző, kockázatmentesnek vélt / kockázatmentes (ez egyelőre kizárólag a Pfizer) oltást ingyen, egy-két napon belül megkaphat.
Ez közösségi érdek, rohadt nagy önzés nem élni vele.
Azért az érdekes, hogy tavaly még a legkomolyabb kutatók is azt állították, hogy a COVID-19 a mutációival majd egy-két év alatt "náthává" fog szelídülni. Cserébe azt láthatjuk, hogy minden mutáns durvább, "erősebb" az előzőnél (eredetinél).
Nem csökkent az semmit, csak a világ népességében kialakult az immunitás. Először tarolt - pont úgy, mint most a kovid verzió. Ezt is megxokjuk, plusz oltva is lesznek sokan.
Hogyne, a hadsereget is ki lehet vezényelni, és lelőni a betegeket, de azért nyilván egy demokráciában nem lehet szembe menni a népakarattal, mert akkor már nem demokrácia, és az ahogy írtam politikai öngyilkosság lenne.
Persze. Nézem az M1-t meg hallgatom a Kossuthot. 😁 Bogyó meg ATV-t néz, meg telex-et olvas, tehát az átlag népességre kalkulálva pont megfelelő és arányos a tájékozottságom 😁
Igazából én is oltás ellenes voltam - ez nem egészen pontos, inkább azt mondom, nem érdekelt a dolog. Gondoltam, engem nem érint, mint ahogy a szívbetegség, cukorbaj, stb. sem - minek agyaljak rajta?
Csak aztán láttam a praxisban hozzám hasonlóan egészségeseket meghalni, ez árnyalta kicsit a képet... meg aztán az oltatlansággal járó kellemetlenség: lehet széllel szembe hugyozni, de soxor nem kellemes.
... és mivel a szurira is pont úgy gondolok, mint magára a betegségre (engem nem érint a következmény :D) ezért hagytam magam. Már úgyis csak kb. 20 évem van hátra, ráadásul a szarabbik 20, akkor minek nehezítsem? 😁
Máskülönben ez a COVID dolog, jó eséllyel örökre velünk marad már.
Az 1900-as években a spanyol nátha elég sok embert elvitt. Az volt hasonló nagyságrendű járvány mint most a COVID.
Az a vírus is velünk van, mint hagyományos influenza. Persze mutálódott, ezzel némileg csökkent az éle, illetve az emberek is alkalmazkodtak hozzá. COVID-al is ez lesz várhatóan.
bármit kötekezővé lehet tenni
pl a kijárási tilalom is az volt, a vásárlási idősávok is
az oltási kártya használata de akár a maszk viselés is stbstb
szóval ez hogy nem lehet bármit kötelezővé tenni az nem igaz
Nem.
O1G ezt megmondta, hogy 18év felett nem lehet kötelezővé tenni, csak olyan intézkedéseket hozni, amivel ösztönzik a lakosságot az oltásra.
18 év alatt LEHET kötelező az oltás, de ezek nem voltak adhatóak, mert az az engedélyezési és tesztelési procedúra hosszadalmasabb.
Most kezdik oltani a 18 év alattiakat azokkal, amik megszerezték erre az engedélyt. (egyenlőre csak a Pfizer ha jól tudom)
És ezzel is csak 12éves kor felett lehet oltani, pedig az indiai variáns ez alatt is súlyos, és gyorsan terjed az oltatlanok közt. Szóval baszhatják a nyájimmunitást.
Viszont azt is megmondta O1G hogy bízik abban, hogy az önkéntes oltakozókkal is meglesz a szükséges átoltottság, így nem kell kötelezővé tenni a 18 év alattiaknak. Azt már csak én teszem hozzá, hogy azért mert elég jó lőszer lenne az a bal libbantaknak, lehetne diktatúrázni meg utcára vonulni, így inkább a józan észben bíznak, meg hát úgy is főleg a balosokat viszi el, tehát ez még jó is nekik 😈 😁
Szóval akkor dönthetek vagy a te mindent is jobban tudásodra hagyatkozva oltatnom kell magam?
Az meg hogy mivel indoklom a nem akarásom az oltásom illetöen szintén szubjektiv egyéni döntés, én se kérdezem te minek oltattad magad. Az a te döntésed ez meg néhányunké és azt sem gondolnám hogy ez tabu téma kéne hogy legyen és csak a jajdefaszaazoltást lehet szajkozni. Mint ahogy cenzurázzák mindenhol a másvéleményeket.
Egyébként nem fáradságos gyüjtögetés csak beszélgetés olvasás informálódás.
Mert honnan tudod hogy külföldön milyen hiszti van vagy nincs? A rádió mondta?
Egyébként én oltásból csak azt kaptam ami kötelező, majd ha ez is az lesz, majd ha be merik vállalni hogy kötelezővé teszik akkor ezt is meg fogom kapni.
aki oltás ellenes az hülye, ez tény hiszen az oltás csomó előnnyel jár minimális kockázattal
lehet itt felsorolni sok mindent, gyermek bénulás kanyaró stb, ezek javaréstt eltűntek mert kötelezővé tették, ha csak a nép eszére lett volna bízva itt keringene köztünk
de
a covid otásért senki nem merte vállalni a felelősséget, emiatt nem is kötelező
se a gyártó se a beadó szerv semmi felelősséget nem mert vállalni, mert bár a módszerek egyes részei vagy akár a teljes mechaniznus már működik, de nincs semmi tapasztalat evvel a vakcinával
nekik azért több eszük van attól hogy egy ilyen dologért felelőséget vállaljon
inkább lett egy kiválló propaganda hogy elhitessék a néppel hogy az oltás fasza
Nem baj, nektek felkell venni a harmadikat is nem.soká hogy legalább három vagy négy hónapig legyen ellenanyag a szervezetetekben 😀
Ez közösségi érdek, rohadt nagy önzés nem élni vele.
mint a bogarak a vegyszerre
kiskunkalason 3 csapatot is láttam így mászkálni
Csak aztán láttam a praxisban hozzám hasonlóan egészségeseket meghalni, ez árnyalta kicsit a képet... meg aztán az oltatlansággal járó kellemetlenség: lehet széllel szembe hugyozni, de soxor nem kellemes.
... és mivel a szurira is pont úgy gondolok, mint magára a betegségre (engem nem érint a következmény :D) ezért hagytam magam. Már úgyis csak kb. 20 évem van hátra, ráadásul a szarabbik 20, akkor minek nehezítsem? 😁
Az 1900-as években a spanyol nátha elég sok embert elvitt. Az volt hasonló nagyságrendű járvány mint most a COVID.
Az a vírus is velünk van, mint hagyományos influenza. Persze mutálódott, ezzel némileg csökkent az éle, illetve az emberek is alkalmazkodtak hozzá. COVID-al is ez lesz várhatóan.
pl a kijárási tilalom is az volt, a vásárlási idősávok is
az oltási kártya használata de akár a maszk viselés is stbstb
szóval ez hogy nem lehet bármit kötelezővé tenni az nem igaz
O1G ezt megmondta, hogy 18év felett nem lehet kötelezővé tenni, csak olyan intézkedéseket hozni, amivel ösztönzik a lakosságot az oltásra.
18 év alatt LEHET kötelező az oltás, de ezek nem voltak adhatóak, mert az az engedélyezési és tesztelési procedúra hosszadalmasabb.
Most kezdik oltani a 18 év alattiakat azokkal, amik megszerezték erre az engedélyt. (egyenlőre csak a Pfizer ha jól tudom)
És ezzel is csak 12éves kor felett lehet oltani, pedig az indiai variáns ez alatt is súlyos, és gyorsan terjed az oltatlanok közt. Szóval baszhatják a nyájimmunitást.
Viszont azt is megmondta O1G hogy bízik abban, hogy az önkéntes oltakozókkal is meglesz a szükséges átoltottság, így nem kell kötelezővé tenni a 18 év alattiaknak. Azt már csak én teszem hozzá, hogy azért mert elég jó lőszer lenne az a bal libbantaknak, lehetne diktatúrázni meg utcára vonulni, így inkább a józan észben bíznak, meg hát úgy is főleg a balosokat viszi el, tehát ez még jó is nekik 😈 😁
Az meg hogy mivel indoklom a nem akarásom az oltásom illetöen szintén szubjektiv egyéni döntés, én se kérdezem te minek oltattad magad. Az a te döntésed ez meg néhányunké és azt sem gondolnám hogy ez tabu téma kéne hogy legyen és csak a jajdefaszaazoltást lehet szajkozni. Mint ahogy cenzurázzák mindenhol a másvéleményeket.
Egyébként nem fáradságos gyüjtögetés csak beszélgetés olvasás informálódás.
Egyébként én oltásból csak azt kaptam ami kötelező, majd ha ez is az lesz, majd ha be merik vállalni hogy kötelezővé teszik akkor ezt is meg fogom kapni.
lehet itt felsorolni sok mindent, gyermek bénulás kanyaró stb, ezek javaréstt eltűntek mert kötelezővé tették, ha csak a nép eszére lett volna bízva itt keringene köztünk
de
a covid otásért senki nem merte vállalni a felelősséget, emiatt nem is kötelező
se a gyártó se a beadó szerv semmi felelősséget nem mert vállalni, mert bár a módszerek egyes részei vagy akár a teljes mechaniznus már működik, de nincs semmi tapasztalat evvel a vakcinával
nekik azért több eszük van attól hogy egy ilyen dologért felelőséget vállaljon
inkább lett egy kiválló propaganda hogy elhitessék a néppel hogy az oltás fasza