Tessék itt van a kaliforniai. 3 torony is üzemel iszonyat nagy tükörmezővel fókuszálva.
Érdekesség hogy a bővítésnél már napelemeket telepítettek inkább. https://www.google.hu/maps/pla...!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x80cf4334ceebc76d:0x81620c57d7b15ade!8m2!3d35.5568311!4d-115.4705249
gondolom nem 3mm vastag.....
kell keresni sárga agyagot, abból lehet ilyeneket csinálni, néhány bála szalmát el kell csórni aztán avval ki is lehet égetni
Szárny? mért pont szárny? mindig csodálkoztam, hogy sokan szeretik, pedig az csak csont és bőr, és meg kell enni 20-at belőle... én azt a macskának se veszem meg 😕 A felső és alsó comb sokkal jobb, meg az előkészített húsokat is szeressük (csevap, grillkolbász) meg tarja is mindig van közte. A tárcsám olyan fél méter kb, jó vastag (mert tényleg tárcsa, nem tárcsa-grill) szép egyenletesen melegszik át.
Akármit is sütünk rajta, megmaradni sose szokott 😁
Ja, és nem 600 ezer volt, hanem 4000, a MÉH telepen 😁
egyik este elkeztem csinálni a mézpörgető maradékából, aztán elfogyott a 4 es köracél nem futotta ki mindet
aztán mire beszereztem, elment a kedv, utána volt a szemműtét azután egy jó ideig nem lehetet hegeszteni, és úgy félbeszakadt a projekt hogy szerintem sosem indul újra
Ez a cikk egy bullshit bingó.
Már régen működnek ilyen erőművek. Kaliforniában, Spanyolországban, araboknál is van.
Fasza, de drágább mint a napelem, és csak megfelelő adottságú helyeken lehet értelmesen használni.
Mondjuk annyi előnye van ezeknek hogy valami só olvadékot melegítenek vele, és azt tartályokban el tudják tárolni, így éjszaka is tud áramot termelni, amíg ki nem hűl.
Ha megvolt az anyag, akkor miből állt volna összehegeszteni? (kezeit széttárós, csodálkozós)
Engem csak az akadályozott meg, hogy lusta voltam feltenni a csomagtartót a kocsira és elmenni anyagért 😆
Inkább vettem készen, mert az befért csomagtartóba.
Mert ha te mondod akkor így is van. 😁
Ha én mondom akkor pedig racionális vagyok.
Kettőnk között annyi a különbség, hogy nekem lenne rá pénzem, még sem veszek ilyet.
Bár apám már azon is csóválta a fejét hogy 50ezerért vettem grillt, meg 400ért teakfa kerti bútorokat.
Megjegyzem senki ne vegyen ilyet. Nagyon szép hangulatos, de évente kell ápolgatni azt a rohadt fát. Jó a műanyag szék és asztal 😆
Persze asszony szereti a fát, mindig megígéri hogy majd ő ápolgatja, de ha rajta múlna ott rohadna el.
még iskolába jártam akkor is volt valami hasonló dolog
gondolom rájöttek hogy így afrikában is lehetne pénzhez juttatni a népet és elvetették az ötletet
havernak nagy tárcsa van, 5 liter olaj benne és félig sincs
na abban 15 kiló szárny is pár óra
nekem kicsi van kb 40 centis 6-8 szárny fér el benne esetleg a kicsiből 10 az pont olyan hogy ahogy sül úgy lehet enni 3-4 embernek
Attól hogy drága, még ugyan úgy egy mázas köcsög.
Vannak ilyenek sokkal olcsóbban is, csak az imperialisták már jó dolgukban nem tudják mire elverni a pénzüket ezért meg marketingelték Pipi vázáját, és eladják 10*-es áron.
grillt azért szeretem jobban, mert ott a faszénbegyújtáshoz is meg tudok inni 2 doboz sört. (meghajlós)A tárcsás dolgokon nagyon hamar elkészül minden pont a fíling van oda. (szemeit körbeforgató) Hát egyszer meg beállítottak az osztrák rokonok egy nagy méretű elektromos grillel(fülét bedugó) annyi volt a történet, hogy húzni kellett hozzá 1 hosszabbítót a kertbe nagyjából fél óra alatt megvoltunk a grillezéstől a kaja felzabálásáig és még csak füstösek sem lettünk(taps) Mondom bravó 1 jó estét baszott szét a technika(fetrengős) Nekünk akarták adni a jó szándék jeléül a villanygrillt már nem emléxem pontosan de valahogy vigyázva a kiejtett szavaimra cizelláltan visszautasítottam(nevetős)
Egy időben rà voltam én 8s izgulva a grillre el is kezdtem a rácsot hegeszteni saválló köracélból
Ez 2007 körül volt azóta sincs kész
A tárcsa szimpatikusabb sütögető eszköz az egy nap alatt kész lett
nagyapám mondta volna azt erre a ződ kotlára, hogy hülye aki nem normális(fetrengős)
Kemencét is forint fillérből lehet csinálni. Szerezni kell öntött vas kádat azt meg is van az alap. Jó párat elajándékoztam a felújításoknál, méh telepig egy sem jutott(ujjával nemet mutató)
AZTAQRVA(meglepődős) igazad van(meghajlós) Azért a moslék ződ színű izéért nem gondolnám, hogy adnék 1 forintot is. 2 hete cseréltem a grillemet. 7000 ft volt. 1 hónapig keresgéltem mert valamire való 20 körül lett volna annyi pénzt meg nem adunk grillért, ez meg teszkós ákcijó volt(kezeit széttáró) Arra a ződ izére visszatérve ilyenre szokták azt mondani, hogy nem az a hülye aki eladja(kezeit széttáró)
Érdekesség hogy a bővítésnél már napelemeket telepítettek inkább.
https://www.google.hu/maps/pla...!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x80cf4334ceebc76d:0x81620c57d7b15ade!8m2!3d35.5568311!4d-115.4705249