Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vagy kivonod mindig az inverter megtermeltet a hálózatba betápláltból.
Majd fordítunk a házon(gondolkodós) Asszem a gyerek szobájában van a kacsaláb forgató gomb(gondolkodós) Már rég nem használtuk, mert nem akartunk feltűnősködni, de hát nagy úr a kényszer(kezeit széttáró)
A saját fogyasztásod is tudod nézni némi plusz befektetéssel.
lehet nem értek hozzá(kezeit széttáró)
Mondjuk az egész komplex működését sem értem. Ha felmegyek a mvm-re az okosáramnál is mutatja a visszatöltést. Csak azt nem látom sehol, hogy én aktuálisan mennyit fogyasztok(kezeit széttáró) az óraszekrénybe az oda-vissza mérő is csak azt mutatja, hogy mennyit tápláltam vissza a rendszerbe miután levette a ház felhasználását(kezeit széttáró) Értelmezésem szerint ez úgy volna jó ha látnám mondjuk a saját házam napi fogyasztását, meg látnám a megtermelt áramot akkor látnám, hogy mennyi a konkrét plussz vagy a téli, felhősebb időszakban a mínusz (kezeit széttáró) Vagy hol tudom én azt nézni, hogy mennyi energiával gazdálkodom?
Szar a tájolás....illetve ez inkább adottság. Rengeteget számit.
Ennek közel felét a villanybojler teszi ki
Többet is, az inverter a lényeg azt nem tehetsz nagyobbat.
az 42 panel lenne ahhoz kellene a tető másik oldala is (fetrengős)
villanykamiont nem akarok(röhögős)
Abba nagyon jó vagyok(meghajlós)
elméletileg 9kw-ig rakhatok fel panelt akkor ugyanúgy maradok ebbe a szaladósba vagy mibe(kezeit széttáró)
Az a baj, hogy te nemcsak ezt tudod a facebookos szomszédasszonytól, hanem a virológiát is, és kamerás bűncselekmény felvételekről is itt "okosodtál" ki.
Meg még sorolhatnám, is, de a emotikonok használata TUTIRA onnét való.
No meg a villanyszerelés, azon belül a bojlerüzemeltetés.
Igazából most plusz panelt bármikor feltehetsz azt már nem kell sehova bejelentened.
Na így már jó, neked 6660watt paneled van, csak az invertered 9-es, tehát ha meglenne hozzá a panel mennyiség 9kw-ot tud leadni maximumon, ami 9000 watt panellal nagyon ritkán szinte soha nem érhető el. Ezért a bemenő teljesítmény nagyobb az inverternél így te akár 16.0000 watt panelt is felrakhatnál, legalább is a fronius ennyit tud.
6700kw? jó sokat ehet az asszony vibrátora 😀
nekünk kb a harmada, aminek a fele a gyerek pc fogyasztás
6 panellal kevesebb van8kezeit széttáró)
egyébként honnan látod? én ehhez is hülye vagyok mint a bot(kezeit széttáró)
Amit tudok erről az egészről azt a szomszédasszony mondta el mert Ő benne van valami istenverte napelemes fészbuk csoportba(röhögős)
Állítólag ez a 9 kw annyit jelent, hogy 1 év alatt 9000 kw áramot tud megtermelni a rendszer(kezeit széttáró) Nos nekünk a fogyasztás 6700 körül szokott lenni 1 évben de azért terveztettem túl, hogyha lenne villanyautó akkor azt is bírja. Most egyenlőre nincs annyi napelem fent csak 18x370 watt, az invertert úgy kértem, hogy pikk-pakk ez bővíthető.(kezeit széttáró) Mert azt nem gondoltam, hogy ennyire belátható időn belül is lesz (lehet villanyos autó) csak azt tudtam, hogy valamikor tuti lesz.(kezeit széttáró) erről a pályázatról csak akkor értesültem amikor bogyó berakta a linket(kezeit széttáró) Ha tudtam volna akkor feldobattam volna még azt a néhány panelt(kezeit széttáró)
Szerintem valami nem oké ott, még nem ment 42 fölé, nálam ugyanez a 9-es rendszer ma 51,6-ot tudott.
na most meg kinagyítja(röhögős) Ezt gyorsan helyrerakták úgy látszik titkon olvasnak(röhögős)
én jól látom de igen 9-es(röhögős)
amit vettél duplagáz
így kell külön baszkódnom! Csak azt nem értem teszkós árufeltőltő miért nyúkál bele a rendszerbe Ő is tudja, hogy hülye hozzá én is elmondtam már neki egy párszor nem értem az embereket...
Jól látod, 9kw-os a rendszered?
valaki elmondaná, hogy az ollózott kép mija faszé nem nagyítható(kérdőjeles) ideeszi a fene 5 évente ezeket a sportmotoros gyerekeket szétbasznak mindent azt eltűnnek mint az aranyóra mint akik jól végezték dolgukat(mérges) Az a qrva nagy szerencséjük, hogy nincs dolgom sárváron(gondolkodós)
32-őt ha jól látom(kezeit széttáró)