Jobb. Bár inkább az iPhone-t vagy Sony-t venném alapul, a kínaiak csak a számháborúban jók, nem a képminőségben.
Persze nem egy mostani, hanem egy 10évvel korábbi DSLR-hez képest. De ha nem jobb akkor is durva, hogy azt tudják most a mobilok, mint régen a DSLR-ek.
Én beltérben már elő sem veszem a DSLR-t mert vakuzni kell, míg a mobil vígan csinálja a jó képeket ugyan ott.
Aztán ha van elég fény akkor a DSLR az alacsonyabb felbontás ellenére szebb képeket csinál, meg sokkal jobb a kezelhetősége, jobb az objektív rajzolata, minőségibb az egész, de a lényeg az, hogy műszaki téren ami ma lehetetlennek gondolunk 10 év múlva már természetes.
más téma
ez a gyerekbiztos lengő dugaszoló aljzat kötelező? lehet kapni olyat amiben nincs?
már a fasz kivan hogy kb 200 bedugás után megkopik úgy hogy alig lehet beleerőszakolni a dugót
a pollenszűrő lehet azért rogyott meg mert tele volt fossal, én is jártam így és biztos jól volt betéve mert én tettem be
a fékcső meg egyértelműen francia kocsihoz készült azért szar
Olyat kérsz számon vhol, amit te sem csinálsz.... ez jellemtelenség egész pontosan vagyis minden amit másra írsz, gyakorlatilag te vagy.... ezt elemezheted napestig
A nagy ISO az konkrétan a nagyobb érzékenységet jelenti, vagyis a jobb jel/zaj viszonyt. Nem gondolod hogy a régebbi gépeken nem lehetett volna feltekerni az erősítést, csak ugye már alacsonyabb érzékenységnél is szar volt a kép, felesleges lett volna.
Nem kizárt a nagyobb objektív, de egy nagy objektív esetén is hasznos ha kisebb fénynél tud fotózni, vagyis a hatások összeadódnak, nem csak külön előnyös.
Lehet persze fotózni régi géppel is, de a nagyobb ISO több mozgástér, több lehetőség a fotósnak.
Megjegyzem a mai gépekben már nincs tényleges ISO állítás. Ami van a látszat, mert így szokták meg a fotózást az emberek. Egy fix erősítés van, és az A/D átalakító jóval érzékenyebb és nagyobb a dinamika átfogása mint a zajszint. http://youtu.be/kyPwmrBYdA8
Ez az "üzenőfal", nem az "igazi motorosok" fórum. Szóval miért kéne itt igazi motorosoknak lenni?
Egyébként ki az igaz motoros? Mitől igazi motoros valaki? Én nem tudom ki számít annak, így azt sem tudom hogy én az vagyok-e.
Egyszer egy harley-s mondta hogy a "harley-sok a motorosok a többiek csak motoroznak"
Mondta egy olyan aki tréleren viszi a motorját a találkozóra.
Márkaszervíz ilyen csodásan helyezte be a pollenszűrőt... értem én hogy egy francia szar de, hogy ennyire basszon valaki a munkájára...
A fékcső meg érdekes, mert nincs rajta repedés, nem látszik öregedés és egyszerűen eldurrat, beálltam a parkolóba, nyomtam a féket és beesett a pedál.
Hát pl azért mert az emberek 80%-ának nincs igénye arra és nem is használja ki amit a telefonokba bele erőltetnek mint fotó alkalmatosság, teljesen feleslegesen van beletéve, de mivel benne van így azt is ki kell fizetni ha akarod ha nem. Bár tény hogy a gyártóknak ez a jó.
Szépen elvitted már ezt...
onnan indult, hogy a nagy ISO azért kell, hogy növeljék az érzékenységet, mivel a nagy objektív kizárt. Erre te azt próbálod beadni, hogy kis bemenő jelet erősítve ugyanazt az eredményt el lehet érni. Eleve már a kis objektív rajzolata is sokkal rosszabb, mivel 10-ed akkor a méretben nem lehet ugyanolyan pontossággal megcsinálni.
de hagyjuk, inkább elhiszem, hogy a Xiaomi mobil jobb, mint a NIKON DSLR, csak már mennem kell dolgozni
Ha nem érted az nem azt jelenti hogy nincs értelme, hanem azt hogy te nem tudtad felfogni. Szóval te csak tájékozottnak hiszed magad, de alapfogalmakkal nem vagy tisztában. Nem
De jó fussunk neki még egyszer.
Erősítés növeli a zajszintet. De a kimeneten lévő zajszint a forrás jel/zaj viszonyától is függ, nem csak az erősítéstől. Egy jobb képérzékelőnek, vagy egy jobb rádió vevőnek eleve kisebb a zaja, ahogy az erősítők saját zaja is csökken, ez a technológia fejlődésével jár. Így aztán jobban lehet erősíteni, mielőtt az eredmény zaja problémás lenne.
Tehát nagyobbat lehet erősíteni. Ezért érzékenyebbek a modernebb CCD-k, és ezért lehet lényegesen nagyobb az ISO ugyan olyan képzaj mellett.
Ezzel szemben nagyon szerencsés vagyok, hogy te ennyire vágod, és elmagyarázod nekem Persze általában úgy, hogy elterelsz, és szakszavakkal dobálódzol úgy, hogy azt higgyék, láttál már olyat
Tájékozatlanoknál ez beválhat...
Ui: ott a bibi, hogy erősítéssel a zajszint is nő...
Persze nem egy mostani, hanem egy 10évvel korábbi DSLR-hez képest. De ha nem jobb akkor is durva, hogy azt tudják most a mobilok, mint régen a DSLR-ek.
Én beltérben már elő sem veszem a DSLR-t mert vakuzni kell, míg a mobil vígan csinálja a jó képeket ugyan ott.
Aztán ha van elég fény akkor a DSLR az alacsonyabb felbontás ellenére szebb képeket csinál, meg sokkal jobb a kezelhetősége, jobb az objektív rajzolata, minőségibb az egész, de a lényeg az, hogy műszaki téren ami ma lehetetlennek gondolunk 10 év múlva már természetes.
ez a gyerekbiztos lengő dugaszoló aljzat kötelező? lehet kapni olyat amiben nincs?
már a fasz kivan hogy kb 200 bedugás után megkopik úgy hogy alig lehet beleerőszakolni a dugót
a fékcső meg egyértelműen francia kocsihoz készült azért szar
Nem kizárt a nagyobb objektív, de egy nagy objektív esetén is hasznos ha kisebb fénynél tud fotózni, vagyis a hatások összeadódnak, nem csak külön előnyös.
Lehet persze fotózni régi géppel is, de a nagyobb ISO több mozgástér, több lehetőség a fotósnak.
Megjegyzem a mai gépekben már nincs tényleges ISO állítás. Ami van a látszat, mert így szokták meg a fotózást az emberek. Egy fix erősítés van, és az A/D átalakító jóval érzékenyebb és nagyobb a dinamika átfogása mint a zajszint.
http://youtu.be/kyPwmrBYdA8
Bár nem találnátok senkit ,mert egy igénytelen sertés a 90% akiket láttam !
Egyébként ki az igaz motoros? Mitől igazi motoros valaki? Én nem tudom ki számít annak, így azt sem tudom hogy én az vagyok-e.
Egyszer egy harley-s mondta hogy a "harley-sok a motorosok a többiek csak motoroznak"
Mondta egy olyan aki tréleren viszi a motorját a találkozóra.
Bar legalabb nem politika.
A fékcső meg érdekes, mert nincs rajta repedés, nem látszik öregedés és egyszerűen eldurrat, beálltam a parkolóba, nyomtam a féket és beesett a pedál.
Igazi motorosok vagytok !
Szégyenek !
onnan indult, hogy a nagy ISO azért kell, hogy növeljék az érzékenységet, mivel a nagy objektív kizárt. Erre te azt próbálod beadni, hogy kis bemenő jelet erősítve ugyanazt az eredményt el lehet érni. Eleve már a kis objektív rajzolata is sokkal rosszabb, mivel 10-ed akkor a méretben nem lehet ugyanolyan pontossággal megcsinálni.
de hagyjuk, inkább elhiszem, hogy a Xiaomi mobil jobb, mint a NIKON DSLR, csak már mennem kell dolgozni
De jó fussunk neki még egyszer.
Erősítés növeli a zajszintet. De a kimeneten lévő zajszint a forrás jel/zaj viszonyától is függ, nem csak az erősítéstől. Egy jobb képérzékelőnek, vagy egy jobb rádió vevőnek eleve kisebb a zaja, ahogy az erősítők saját zaja is csökken, ez a technológia fejlődésével jár. Így aztán jobban lehet erősíteni, mielőtt az eredmény zaja problémás lenne.
Tehát nagyobbat lehet erősíteni. Ezért érzékenyebbek a modernebb CCD-k, és ezért lehet lényegesen nagyobb az ISO ugyan olyan képzaj mellett.
Tájékozatlanoknál ez beválhat...
Ui: ott a bibi, hogy erősítéssel a zajszint is nő...