Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

https://pixinfo.com/cikkek/kip...
nekem ilyen fotomsinám van, közel 15 éves, és akkoriban se képviselt csúcsszuper minőséget, inkább csak a "nemolyanszar" szint
úgy gondolom kb az összes telefonos egymillió pixeles képet kenterbe vág a maga 6 megapixeljével 50 méteren túlról
A 48 Mp-est azért nem használom mert eszi a memóriát,kurvafelesleges,főleg hogy az összes szálláson fos a net elérés,tehát nem lehet azonnal instára tenni a winer sniclit.
Nincs ezzel semmi baj - de egy motoros túrán Te sem veszed a fáradságot, hogy az alapértelmezett (amúgy legjobb minőségű) főkamera látószögén kívül bármelyik másikat kiválaszd / használd. Akkor meg ugye minek gombfocival telepakolni a telefon hátulját?
Sajnos el kell fogadnod azt a tényt hogy kibaszottsok embert nem érdekli a fényképezés,és csak lövik a képeket mindenről.
Szerintem nem kell egy motoros túrán a winer snicli fotózáshoz 500ezres nicon.
egy kocsi mennyit ehet alapjáraton? régen azt tanultuk kb annyit eszik óránként mintha menne 50km távot
lenne egy éjszakai gép őrzésem 25 ért de szerintem kurvára nem érné meg mert fűthetnék 12 órát a kocsival
A Mi9SE 3 db hátlapi kamerájából is csak a "főkamera", a normál látószögű 48MPixeles ad értékelhető képet, az is csak nappali fénynél - ha már próbáltad, akkor tudnod kell. Persze f@szbukra jó a többi produktuma is....
Lehet. De valamiért te sem 70mm-es filmes kamerát említettél, pedig én még emlékszem, amikor ők is röhögtek a CCD-n, hogy soha nem éri utol a kémiai film tudását...mostanra már meghaladta.
De a mostani mobilok képminősége is meghaladja a korai minőségi kompakt gépekét, pedig ezt is lehetetlennek tartotta mindenki. Régi DSLR is érzéketlenebb és zajosabb mint egy mostani mobil.
A nagy lencsék és érzékelők helyett az elosztott optika lesz a jövő. Simán elképzelhető hogy el fogja érni egy mostani RED kamera képességeit egy mobiltelefon, vagy ami lesz helyette.
Természetesen az akkori RED kamera nyilván rá fog pakolni erre még egy lapáttal minőségre, de a technológiában azért van jövő mert a minőségi optikák a méretükkel exponenciálisan növelik az árukat, míg egy elosztott optika csak lineárisan.
Valójában csak 3 db van rajta,a bazinagy 108+13+5 MP,a vakuvillantó fölött csak egy festett kör van.
Egy fotókiállítás sztenderd, 45x30 cm-es papírképe - a szükséges 300DPI-vel - 18 megapixel. Szóval miről is beszélünk? És szerintem nem sokan készítenek fotópályázatokra díjnyertes képeket telefonnal. (Van kivétel, de elenyésző számban).

A valós "képminőség" javulása felé a képérzékelő méretének növelése vezet, nem véletlen, hogy lassan az APSC-érzékelős MILC-ek is kipusztulnak, szinte csak a FullFrame (24x36mm) méretű érzékelőket fejlesztik.
Ezt azért a film méretű CCD-s, 70 mm üveg objektíves profi kamerák gyártói röhögve olvasnák...
Huhh,én súlyozom mi kell és mi nem,meg az árat.
Ha pénz nem számít jöhet a Tpo.
Bár én még mindig visszasírom az izmos hardware-kis kijelző combot.
Mindig újat kell adni a sok majomnak... 5 kamera elől-hátul, 100 Mpixel - másképp nem lesz jó a szelfi a féccre, amint eszi a makarónit meg persze már 4000 pixel felbontás kell a 6" kijelzőre is, mert az elmúlt 5 évben mindenkinek kifejlődött a mikroszkóp szeme
Ez csak azért van így mert mindegyik kamerának más a látószöge. Rendes állítható optikát nehéz lenne belerakni, de így fixen megoldható, maga az érzékelő meg olyan pici és olcsó, hogy egyszerűbb így.
De ez csak a kezdet.
Szerintem simán elképzelhető akár több száz kamera is egy telefon hátlapján, mert ilyen lapos kialakításban így lehet növelni a fénygyűjtő képességet, és a minőséget.
Ezzel a trükkel végleg elveszítenék a hagyományos kialakítású fényképezőgépek az előnyüket.
Inkább mint egy középső ujjazó, primitív cigány csíra legyek
Maradok a 11pro-nal meg 2-3 évig... ez ajándék lesz... majd jól megvizsgálom, mit tud ez a xiaomi...
Én is így látom: a rengeteg fröccsöntött műanyaglencsés borzalom helyett 1 db (!) rendes optika kellene (optikai képstabilizátorral, blendével felszerelve). Sajnos az viszont egyszerűen nem fér bele egy mai, vékony telefonba - és soha nem is fog, a fizikát nehéz megb@szni.
Én inkább azon gondolkozom hogy hol van ennek a vége. Pár év és 20 darab kamera lesz a telefon hátulján. Szerintem ez már egy agymenés.
Ennek durva lehet a kamerája. Egy kicsit csalódás hogy már nagyon közel vannak első pillantásra egy alsóbb kategóriás milchez, a mesterséges intelligencia miatt, kezd számomra határozottabb lenni a vonal hogy aki csak jó képeket akar annak a telefon jobb, aki meg utómunkázni annak kell a kamera.
Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy ezek, a xiaomi huawei stb tudja e azt a megbízhatósagot mint az almás. Az almás számomra már messze nem éri meg az árát. A 12-től vártam hogy “olcsó” lesz, de nem. Szerencsére az SE-m ha nem töröm össze jó lesz még 2-3évig. Addigra hátha lesz egy 12mini méretű de olcsóbb almás. Vagy bizonyítanak az androidosok, huaweiek.
Zoli: végül is 10t pro lesz... a poco szegényebb tudásban.... mondjuk akik fikaztak a 11pro-t a 3 kamera miatt, ehhez mit szólnak?
Süt a nap, leszarom hány fok van, indítom a zőccsíget!
Ezen a képen még büntetlen előéletű: nem volt priusza.
Meleg van. +1C ! !Szép jó reggelt motorosok!
Na ezt most jól megmondtad.
Nem, ez a KériLaci.
Nem ördögtől való az sem, a fiam a nyáron tanult itt németben. Többször volt, hogy az oktató ment elől...
Itt eléggé másképp állnak a dologhoz.... 4 elméleti (KRESZ) óra után már vezetett a fiam.