Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Svéd autósiskolában így oktatnak a finom pedálkezelésre:

https://www.facebook.com/jozse...
Visszatérve a foglalt helyre......vagy 7X -es voltunk a horvátoknál annál a családnál akik horvát-magyar vegyespáros voltak és a figura sokfelé szervezett dolgokat stb na meg ittunk, beszéltünk, ő mondta törvénynek (ez persze nem biztos lehet, hogy csak amolyan szokás dolog), hogy ott a tengerpart még akkor sem zárható le ha magántulajdon és ugyan sok magánstég van (ahogy az látható is az egész országban), de bármelyiket bárki használhatja addig amíg a tulaj nem akarja elfoglalni. Ezt csak érdekességképp írtam mert nálunk nagyon nem így van, volt kisdunai szigeten nyaraló, de az ahhoz tartozó stéget a dédapa sárkány módjára őrizte és még az első deszkára is fővesztés terhe mellett tilos volt rálépni.
Azt a foshatár halat 2x ettünk először és utoljára. Tényleg nagyon putri.
Nem, nem tudtam. Mégsincs pocsolya íze... egyébként a gyesznyót is megesszük, pedig annál gusztustalanabb állat... Ráadásul kiszedjük belőle a szarát, a helyére meg betöltjük a saját lepépesített húsát, kis füst neki, és már esszük is egy dögevők vagyunk mi is.
A tyúk meg megeszi az élő gilisztát, fúj
Szinte csak tengeri halat veszek, "magyart" csak ritkán, szégyen, de ez van - leginkább a szálka miatt
Az a baj, hogy nálunk kevés helyen lehet "igazi" hekket kapni többnyire a mintáj nevű kisebb méretűt adják hekként, annak az elejében van pár szálka és a húsa nem olyan szép fehér és jóízű.
300-ért nagyon olcsó lenne, nálunk az osonyban 420 csak "akcióban" megy le 340 körülire, tavaly még néha adták 300 alatt akkor néha vettem, de már rég 400 fölött van.
A hekk meg kb egy jó környezetben élő hal
De az a pangasius egy katasztrófa, mint ha a szennyvíz telep ülepitőjében nevelnék
A pangázius, meg a hekk is, még az a legkelendőbb
Bazzeg, én is ezen fetrengek, hogy 1800ft/10dkg, miközben a rómain 300ft/10dkg a sült hekk
Haver hozott nekem is egy 5,5-es pikkelyest, megláttam... mondom ez egy zsíros szar lesz de nem az volt, meglepődtem. Se iszap íz se zsír, 600g ikra benne.
Azt azért tudod hogy a harcsa keményen dögevő?
Ami bele döglik a vízbe és már foszlik azt jó izűen befalja
Te meg utána megveszed drága pénzért
A Wiki bojli leírás elég egyszerű de akit amúgy sem érdekel a dolog annak megfelelő
Bölcső nincs csak matrac abban se veti magát össze a hal
Ezeknek akkor van értelme ha vissza engeded
Pl én a szákon lecseréltem az erős csomózott hálót egy vékonyabb lágyabb szövöttre hogy ne sérüljön a hal
Amúgy a DVCS hal kitűnő, kristály tiszta a vize mint a Balaton gyorsan folyik, még a 7 kilós ponty se volt zsíros, ellenben olyan szép piros a húsa mint a lazacnak
Hát nekem meg vadász ismerősöm van, aki jellemzően nem eszi a vadhúst Van egy maszek hentesbolt, ott leadja... azt mondta, így visszajön a vadászatra (mint hobbi) költött lé kb. 5%-a meg legalább nem érzi úgy, hogy hiába vadászott
... de így legalább szokott lenni a bográcsomban őzike, vaddisznó...
Erre fel kitaláltam a Sportvadászatot!!!
Képzeljétek el:
a Vadász csoport összetétele:
- 1 fő Vadász
- 1 fő műtősfiú
- 1 fő altatóorvos
- 1 fő nővér
- 1 fő baleseti sebész
- igény szerint plasztikai szebész, haj/szőrbeültető-specialista
Faszául kivonulnak 2 autóval: egyikben ül a Jägermeister, másikban( ami egy elég komoly műtőskocsi kell, hogy legyen) az orvos-csapat
Vadászunk lekarabélyozza a vadat, a többiek meg szépen megműtik, összevarrják, kicsinosítják, 3 napig megfigyelés alatt tartják, majd egy kisebb gyógyszercsomag kíséretében útjára engedik.
Öcsém, mennyit lehet ezzel keresni? Eladom a jogokat!!
Hú, álmomban se gondoltam volna, hogy már a horgászok is gourmet ételen tartják a halat
Fiatal kínai harcművész és színész.
Japán fiú.
Na, ezt én sem értem, de mindegy is...
Sógorom is így pecázik: Bölcsőt visz a halnak, meg szájfertőtlenítővel kenegeti, meg a tököm tudja, talán még le is szopja, mielőtt visszaengedi.
Mondtam is neki, engem soha ne hívjon magával, mert ha meglátom, hogy visszaengedi a halat, őt meg én fogom visszaengedni, de akkor már úszni nem fog tudni
Állítólag ez benne a sport: mondtam is, inkább járjon futni, attól a halak sem sérülnek...
Így bárki tudja...
Az elég fura, hogy nem eszed a halat, csak pecázod... Én bezzeg pont fordítva... szeretem, de még életemben se pecáztam... amúgy azt a pocsolya ízű pontyot nem nagyon, a
fogas, harcsa, pisztráng jöhet, meg a tengeriek. Még azt is, amelyiket fémdobozban lehet fogni a teszkó polcról.

Egyébként mijafaxom az a bojli? Sose hallottam még róla, de az igaz, nem sokat beszélgetek horgászokkal!
Akkor az van hogy nem ok nélkül van használaton kívül
Legutóbb a 20 kilós 2 napig ázott bojlira jött
Napi 2x dobtam köré 5 szem bojlit
Keszegelni meg egy nád szál végére kötött damillal kell a 10 centist már fárasztani kell mert törik a nád
Vagy gránáttal cápázni.
Én soha sem tudtam megérteni a bojlisokat, napokig csak nézik ahogy ázik a zsinór. Számomra nulla élvezeti értéke van a bojlizásnak, előbb kezdenék spiccbottal snecizni...